maritbet girişmaritbet
Ceyhan Nakliyecilik Tekirdağ Limanı’na talip oldu!

Ceyhan Nakliyecilik Tekirdağ Limanı’na talip oldu!

Ceyhan Nakliyecilik ismiyle girdiği lojistik sektöründe 43 yılını dolduran Cey Group, sahip olduğu liman sayısını artırmak için harekete geçti

Ceyhan Nakliyecilik ismiyle girdiği lojistik sektöründe 43 yılını dolduran Cey Group, sahip olduğu liman sayısını artırmak için harekete geçti. 2010'da Özelleştirme İdaresi'nden 125 milyon dolara 36 yıllığına Samsun Limanı'nı kiralayan CeyGroup'un radarında bu kez Tekirdağ Limanı var. Şöyle ki; Tekirdağ Limanı'nı 1997 yılında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) alan ve ismini Akport olarak değiştiren Akkök Grubu, yüksek kira ve yanaşan gemilere kesilen cezalar nedeniyle Mart 2012'de limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) iade etti. Limanda faaliyetin durması üzerine yapılan ihale sonucu Cey Group, geçen hafta pazar gününden itibaren limanda ücret karşılığı yükleme ve boşaltma işlerini yapmaya başladı. Şu anda limanı tanımaya başladıklarını belirten Cey Group Başkanı Ali Avcı, ihaleye çıkarılması halinde Tekirdağ Limanı'nı almaya talip olduklarını söyledi. 

Samsun Limanı'na 3 yılda 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını, 1.5 milyon ton olan işleri, 3.7 milyon tona, 8 milyon dolar olan ciroyu da 23 milyon dolara çıkardıklarını hatırlatan Avcı, aynı başarıyı Tekirdağ Limanı'nda da göstermek istediklerini bildirdi. Avcı, "Şu anda limanın özelleştirilmesi için danışman firma ihalesine çıkıldı. Eğer özelleştirme ihalesi gerçekleşirse limana talip olacağız" dedi. 
 
100 milyon $ ciro 
 
Grup olarak 2011'de 110 milyon dolar ciro elde ettiklerini, geçen yıl bu rakamın 100 milyon dolara gerilediğini ifade eden Avcı, gelirin “yüzde 25'lik bölümünün Samsun Limanı'ndan kalan kısmının da nakliye ve lojistikten geldiğini vurguladı. Bazı faaliyetlerden çıktıkları için ciroda gerileme yaşandığını belirten Avcı, "İş gücüne dayalı faaliyetlerden çıkıyoruz. 'Biz amele çavuşu değiliz' diyoruz. Rekabetin yoğun olduğu şehir temizliğini yapmayacağız" diyerek bu yılki cironun yeniden 110 milyon dolara çıkacağını iddia etti. 
 
Avcı, grup olarak yaklaşık 12 yıldır İstanbul Avrupa Yakası'nın çöp taşıma işini yaptıklarını söyledi. Avcı, "İstanbul'dan her gün 10 bin ton çöp taşıyoruz. Bunu 400 TIR'la yapıyoruz. Avrupa yakasının yılda 3 milyon ton çöpünü biz taşıyoruz" dedi. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün de temizlik işlerini yaptıklarını kaydeden Avcı, Abu Dabi'nin de ihalesine girdiklerini vurguladı. 
 
İtalyanlar'a kızdı Ali Usta'ya yaptırdı 
 
İstanbul'un çöpünü taşıdıkları sırada İtalya'dan bir firmadan 50 araç almak için görüştüklerini ifade eden Avcı, fiyatın yüksek olması nedeniyle anlaşmaya varamadıklarını bildirdi. Avcı "Bir araç için 56 bin euro istediler. Adana'dan tanıdığım Ali Usta'yı çağırdım, ‘yapabilir misin?' dedim.  ‘Yaparım' deyince yarı fiyatına araçları aldık. Bugün Ali usta o araçları üretip ihraç ediyor" dedi. 
 
'Fırsat görürsek Hava Kargo'ya gireriz' 
 
Lojistik ve nakliyede Türkiye'nin tüm noktalarına hizmet verdiklerini vurgulayan Ali Avcı "İstanbul'da havalimanının kara taşımacılığına gireriz" yanında büyük bir yerimiz var. Hava kargo taşımacılığına müsait. Ancak şu sıralar sektörde taşlar dağınık. Eğer fırsat görürsek hava kargo taşımacılığına gireriz” şeklinde konuştu.
 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı
  • 22.02.2023 10:22

Özelleştirme İdaresi'nin bazı satış kararları ile imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın bazı satışlar ile imar planı değişikliklerin ...

ÖİB'den 7 ildeki taşınmazlar için özelleştirme kararları!
  • 31.10.2022 10:44

ÖİB'den 7 ildeki taşınmazlar için özelleştirme kararları!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın imar planı değişiklikleri ve ihale sonuçları ...

Marmaris'teki taşınmaz için en yüksek teklif Türkiye İş Bankası'ndan!
  • 24.10.2022 17:07

Marmaris'teki taşınmaz için en yüksek teklif Türkiye İş Bankası'ndan!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki taşınmazın özelleştirme ihalesinde en yüksek tekl ...

14 ildeki 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
  • 05.10.2022 09:34

14 ildeki 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı 14 ildeki 99 taşınmazın özelleştirme kap ...

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı
  • 29.09.2022 17:08

Özelleştirme kapsamındaki 11 taşınmazın satışı onaylandı

Özelleştirme kapsamında bulunan 5 ildeki 11 taşınmazın satışına onay verildi. ...

ÖİB, üç ilde bazı taşınmazların satışını onayladı
  • 06.09.2022 11:21

ÖİB, üç ilde bazı taşınmazların satışını onayladı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Türkiye Şeke ...