maritbet girişmaritbet
Asya Pasifik Perakende Konferansı 23 Eylül'de kapılarını açıyor!

Asya Pasifik Perakende Konferansı 23 Eylül'de kapılarını açıyor!

Asya Pasifik Perakende Konferansı için heyecanlı geri sayım... 23 Eylül'de başlayacak konferans Türk perakendecilere Asya Pasifik bölgesinin kapılarını açacak

Perakendeciler, Asya Pasifik perakendecileri ile birebir toplantılar yapılacak ve 7 trilyon dolarlık bu dev pazarın kapılarını aralayacak konferansı büyük bir heyecanla bekliyor. AMPD Başkanı Mehmet Nane, Asya Pasifik Perakende Konferansı ile Türkiye'ye perakende olimpiyatlarını getirdiklerini belirterek, konferansa katılacak dev perakendecilerin üreticiler için büyük fırsatlarla geleceğini söyledi.

APRCE - Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi; 23-26 Eylül tarihlerinde 33 ülkeden, 5 trilyon euroyu temsil eden 2 binin üzerinde katılımcı ile Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek. Konferans, ilk kez Asya – Pasifik çanağı dışında bir ülkede, Türkiye'de, düzenlenecek. APRCE 2013'ün ana teması "Yeni Dünya, Yeni Perakende, Yeni Tüketici".

Basınla gelişmeleri paylaşan Mehmet Nane, konferansın önemini anlatırken, 50 milyar dolar büyüklüğündeki dev Japon perakendeci Aeon'un başkanının da konferans için İstanbul'a geleceği bilgisini verdi. Konferans nedeniyle bölgedeki karar verici perakendeciler Türkiye'ye gelecek ve TİM İhracatçı Birlikleri kanalıyla bu perakendecilerle birebir toplantılar yapma imkânı olacak. Konferans sonrası Asya Pasifik perakende pazarının kapılarının Türk perakendeci ve üreticilere açılacağına inandığını kaydeden Nane, "Aeon geçen yıla kadar hiç Türk ürünü almamıştı. Biz bir kahvaltıda kendisi ile birlikteydik. Hemen ardından 150 milyon dolarlık ilk parti siparişini verdi. Lotte ise Koreli dev bir perakendeci. 40 milyar dolar cirolu... Dev department store Isetan'ın yöneticileri de geliyor. Bu şirketler Türkiye'nin potansiyelini burada kendi gözleriyle görecekler. Görmek bilmektir ve bu açıdan bu toplantının çok önemli sonuçları olacağına inanıyorum" dedi.

Konuşmacılar arasındaki Aeon ve Isetan'ın yanı sıra, Lotte, Dashang, JFront, Wushang firmalarının toplam ciroları 200 milyar euro. Bu firmalar Asya'daki 5 trilyon euroluk ve 3.5 milyar nüfuslu pazara yön veriyor.

12 AVM'yi gezdirecekler

Konferans için Japonya'dan 500, Çin'den 260, Kore'den 210 katılımcı İstanbul'a gelecek. Türkiye'den ise 800 katılımcı bekleniyor. Mehmet Nane, "Bu katılımcı profili; Türkiye'yi tanımak, perakende sektörünü ve imalatını keşfetmek, uzun vadeli iş ilişkilerini başlatmak üzere İstanbul'a geliyor" derken, konferansta en önemli maliyetlerden birinin de tercüme olduğunu, Çince tercüme yapan uzman bulmakta zorlandıklarını anlattı. 2023 yılında bugün 10 milyar dolar ihracat yapılan bu bölgeye ihracatın 100 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini anlatan Nane, gelen üst düzey perakendecilerin İstanbul'u gezeceğini, 12 AVM'ye özel ziyaretler yapılacağını söyledi.

Perakendeciler Zorlu Center'ı konuşuyor

Bugünlerde perakende sektöründen birkaç yönetici bir araya gelse, hemen konu Zorlu Center oluyor. Zorlu AVM'de yer alan 200'e yakın mağazaya 3 bini aşkın başvuru alınmış, bu yoğun talep AVM'nin de ilgi odağı olma durumunu artırmıştı. Önceki akşam yapılan toplantıda da konu yine Zorlu'ya geldi. Zorlu Center'ın 26 Eylül'de açılacağı belirtiliyor. Konu İstanbul'un bu yeni AVM'si olunca perakendeciler birbirlerine "Sen Zorlu'da var mısın" sorusunun ardından hemen mağazanın metrekaresini soruyor. Zira Zorlu Center, rakiplerinden dev mağazalarla farklılaşacağa benziyor. Beymen ve Vakko'nun en büyük mağazaları Zorlu'da olacak. Beymen mağazası 9 bin 600 metrekare, Vakko mağazası ise 3 bin metrekare olacak. Mars Grubu sineması Cinemaximum 3 bin metrekarelik sinema salonu ile Zorlu'da yer alacak. Koton da en büyük mağazalarından biriyle Zorlu'da yer alacak. Ünlü İtalyan mücevher markası Bulgari, Türkiye'deki ilk mağazasını İstanbul Zorlu Center'da açacak. Bulgari mağazasının; biri açık meydana, diğeri ise Raffles Hotel'e giden pasaja olmak üzere toplamda iki cephesi olacak. H&M, Louis Vuitton, Christian Dior, Valentino, D&G, Stella Mc Cartney, Cavalli, Tory Burch da Zorlu Center'daki iddialı markalar arasında olacak. Yeme içme alanında ise Eataly 6 bin metrekarede yer alacak. Ayrıca Jamie's Italian, Tom's Kitchen, Köşebaşı, Günaydın Steak House gibi markalar yer alacak. Apple da ilk mağazasını Zorlu Center'da açmaya hazırlanıyor. Perakendeciler mağazalarının yerini birbirine anlatırken Apple'ı referans vererek örneğin ‘Apple'ın solunda' diyerek anlatıyor. Mehmet Nane, Asya Pasifik bölgesinden gelen üst düzey perakendecilerin gezdirileceği AVM'ler arasında Zorlu'nun da olacağını, açılış öncesi bir tarihe denk geldiği için özel izinle belirli bölümlerinin görülebileceğini söyledi. Nane, gelen üst düzey konuklardan projeden konut alma konusunda ilgili olanların da olduğu bilgisini verdi.

Asya Pasifik'te üretime gideriz

Perakendeciler Federasyonu Başkanı Vahap Küçük perakendecilerin bugüne kadar hep Avrupa'yı konuştuğunu belirterek bundan sonra gözlerinin Asya Pasifik pazarında olacağını söyledi. "İlk stratejimiz oradaki dev departmant store'larda reyon kiralayarak markalarımızı buraya sokabilmek" diyen Küçük, bu uzak pazarlarda maliyetlerin nasıl tutturulacağına dair sorumuza şöyle yanıt verdi: "Biz bu pazarlardan almayı biliyoruz, satmayı da öğreneceğiz. Orada başarılı olabilmemiz için katma değerli ürünlerle önce pazara girmemiz, sonra belirli bir ölçeğe ulaştıktan sonra orada mutlaka üretim yapabilmemiz gerekiyor." BMD Başkanı Yılmaz Yılmaz da Türk markalarının artık kendine güvendiğini, her yerde yatırım yapabilecek bilgiye de sermayeye de sahip olduğunu belirterek, "Bugün dünya genelinde 3 bin mağazamız var Türk markaları olarak. Bunun 1240'ı Asya Pasfik Bölgesi'nde. Biz de Koton olarak Endonezya ve Filipinler'de mağaza arayışındayız" açıklaması yaptı.

Özlem ERMİŞ BEYHAN/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...