maritbet girişmaritbet
Ankara Shopping Fest Emily Didonato’nun çalacağı gong ile başlıyor!

Ankara Shopping Fest Emily Didonato’nun çalacağı gong ile başlıyor!

Ankara Shopping Fest’in ikincisi, Amerikalı top model Emily Didonato’nun yarın çalacağı gong ile start alacak

“Alışverişin de başkenti” sloganıyla 14 Haziran-7 Temmuz arasında gerçekleştirilecek Ankara Shopping Fest programı, festival yüzü olarak seçilen Emily Didonato'nun yarın akşam Kentpark AVM'de çalacağı gong ile başlayacak. DJ Serkan Kızılbayır'ın performans sergileyeceği gecede, dans gösterileri sunulacak, bando takımı sahne alacak, ışık gösterisi yapılacak.

Alışveriş festivalinin başlama vuruşunun yapılacağı gong yenilendi. 3 metre büyüklüğünde konstrüksiyon içinde yer alacak bir metrekarelik yeni gong, Ankara'nın doğusu ve batısını birleştirici bir temanın sembolü olacak.

Cirolarda yüzde 30 artış hedefi

Festival 24 gün sürecek ve tüketicilere yüzde 50'lere varan indirimle alışveriş yapma fırsatı sunulacak. İndirimli alışverişlerin esnaf ve tüccara yüzde 25-30 ciro artışı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Starlar sahne alacak

Festival süresince Ajda Pekkan, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Nilüfer, Seda Sayan, Ahmet Özhan ve Ümit Besen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı konser verecek. Demet Akalın, Rafet El Roman, İsmail Türüt, Ferhat Göçer, Bengü, Mustafa Ceceli, Sevcan Orhan, Alişan, Emre Aydın, Murat Boz,  Berkan, Gülşen, Kubat, Yonca Lodi, Murat Dalkılıç, Burhan Öcal, Pınar Dilşeker ve Ahmet Selçuk İlkan da sevilen eserlerini seslendirecek.

Aleksandrov Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Akademik Topluluğu, yeni programlarıyla festivalde yerini alacak. Iosif Kobzon liderliğindeki koro, Türkçe ve Rusça şarkılar söyleyecek. NALMES Dans Grubu da Kafkas dans gösterisi yapacak.

Kadınlara ASF stili

Stil Danışmanı Aysun Kaba ve ekibi, festival boyunca otobüs ile Ankara'yı dolaşarak başkentli kadınlarla söyleşi yapacak ve stil danışmanlığı hizmeti verecek. Festivalde, mağazalar arasında vitrin yarışmaları ve defileler de düzenlenecek.

El sanatları tanıtımı

Alışveriş festivalinde,  geleneksel el sanatları uygulamalı olarak tanıtılacak. Limon Ağacı Organizasyonu tarafından gerçekleştirilecek projede, yemeni yapımından sedef kakmaya kadar 26 çeşit el sanatı tanıtılacak.

Ankara'nın değişik bölgelerinde Offroad yarışlarının yapılacağı festivalde, Power Extreme Grubu izleyicilere paten, kaykay ve bisikletlerle gösteriler sunacak.

Otellerde indirim

İsimleri www.ankarashoppingfest.com.tr adresinde duyurulacak otellerde, “Üç gün kal iki gün öde” kampanyasıyla konaklama ücretlerinde indirim yapılacak.

222 otomobil hediye

Festivalde, banka ve kredi kartıyla yapılan her 25 liralık alışverişe otomobil kazanma şansı verilecek. 222 Fiat Fiorino, festivalin ardından Milli Piyango İdaresince yapılacak çekilişle sahiplerini bulacak.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, ikincisini düzenleyerek Ankara Shopping Fest'i geleneksel hale getirmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ““Alışveriş festivali, Ankara'yı dünyaya tanıtacak etkinliklerin başında yer alıyor. İnanıyorum ki Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Ankara bir marka şehir olacak” ifadesini kullandı.

ATO Başkanı Bezci: "Geçen yıl festival boyunca banka ve kredi kartıyla 1,6 milyar liralık alışveriş yapılmıştı. Bu sene de en az 2 milyar lirayı hedefliyoruz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, 14 Haziran'da başlayacak 2. Shopping Fest'te banka ve kredi kartlarıyla yapılacak alışverişin 2 milyar lirayı bulmasını hedeflediklerini söyledi.

Bezci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yılki Shopping Fest ile büyük başarılara imza attıklarını belirterek, bu sene mevcut ciroları yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini, festivalin Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle büyük zarara uğrayan esnaf ve tüccarın kendini toparlaması için önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

"Bu yıl 222 araç vereceğiz"   

Bezci, üç ayrı alanda dünya rekoru kırılarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdikleri ilk festivalde, 22 gün içinde 6 bine yakın etkinliğin düzenlendiğini kaydetti. Bu seneki festivalde hediyelerin sayısını  artırdıklarını vurgulayan Bezci, "Geçen sene 22 otomobil vermiştik. Bu sene ise 222 otomobil veriyoruz. AVM'ler yine kendi etkinliklerini düzenleyecek. Eğlencelerin çoğu Hipodrom'da olacak" diye konuştu.

İlk festival turist sayılarını yüzde 900 artırdı

Bezci, ilk festival döneminde Ankara'ya gelen turist sayısının Global Tax Free şirketinin verilerine göre yaklaşık yüzde 900 artış gösterdiğini, yurtdışından da çok sayıda turistin katıldığını anımsatarak, şehrin turizm merkezi olması ve markalaşması için bu tür organizasyonların gerekli olduğunun altını çizdi.

Ankara'nın turistler için cazip hale getirilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyleyen Bezci, şunları kaydetti:

"Biz Ankara'yı marka şehir yapmak istiyoruz. Ticaretin de başkenti yapmak istiyoruz. Bunun yollarından birisi de alışveriş festivalleri. Bunun en güzel örneklerini Dubai'de görüyoruz. Dubai'de ticaret odası tarafından başlayan bu etkinlik bir devlet projesi olarak gerçekleştiriliyor. Yılda 40 milyona yakın turistin geldiği Dubai, geçen sene sadece festival döneminde 5 milyona yakın turist ağırladı. Ankara ise maalesef gezilecek görülecek pek çok yerine rağmen bu rakamların çok gerisinde. Türkiye'nin en büyük Disneyland'ı Ankara'da yapıldı. Gençlik Parkı yenilendi. Congresium mesela. Bunlar başlı başına önemli projeler." 

2 milyar liralık alışveriş hedefleniyor

Bezci, Bankalararası Kart Merkezinin verilerine göre, ilk festivalde cirolarda yüzde 30 artış olduğunu ve alışverişlerin yüzde 30'unun Ankara dışından yapıldığını hatırlatarak, "Geçen yıl festival boyunca banka ve kredi kartıyla 1,6 milyar liralık alışveriş yapıldı. Bu sene de en az 2 milyar liralık alışveriş hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Geçen yıldan farklı olarak bu dönem mağaza tezgahtarlarına konuya ilişkin brifing verdiklerini belirten Bezci, tezgahtarlara kurs vereceklerini ve sonunda en başarılı olanların ödüllendirileceğini söyledi.

Organizasyon için 35 milyon lira ayrıldı

ATO Başkanı Bezci, bu yılki organizasyon için 35 milyon liralık bütçe öngörüldüğünü dile getirerek, "Festivalin reklamları hem yurt içinde ve hem yurt dışında yapıldı. Bu proje yalnızca Ankara içinde kalmayacak. Diğer illerle de ortaklaşa hareket etmeyi planlıyoruz. THY ile de bu kapsamda anlaşmalar yapılacak. Geçen sene yapılan tur otobüsleri bu sene de devam edecek. AVM'lere ücretsiz servis yapılacak. Alışverişini Ankara'dan yapan karlı çıkacak" açıklamasında bulundu.

Rakamlarla ilk Shopping Fest

Ankara Shopping Fest'in ilki kent ekonomisine önemli katkıda bulunmuştu. Festival döneminde Ankara'ya hava yoluyla gelen ziyaretçi sayısı iç hatlarda 70 binden 85 bine, dış hatlarda 315 binden 340 bine, Ankara'dan gümrük girişi yapan yabancı turist sayısı 32 binden 40 bine, AŞTİ'ye gelen araç sayısı ise 42 binden 47 bine yükselmişti.

Festival süresince otellerde konaklayan kişi sayısı, yüzde 19 artış kaydederken, çeşitli sektörlerde yüzde 60'ları bulan ciro artışları yaşanmıştı. Söz konusu dönemde kredi kartı ile 25 lira ve üzerinde 7,7 milyon işlem gerçekleşmişti. 

Festival elektronik medyada yaklaşık 5 bin, görsel basında 400'e yakın habere konu olurken, yazılı, görsel ve elektronik medya aracılığıyla yaklaşık 278 milyon kez hedef kitleye ulaşılmıştı.

Alışveriş festivali kapsamında kişi başı ortalama en yüksek harcamayı yapan turist grubu, bin 399 lira ile Kuveytliler olurken, Kuveyt'i bin 368 lira ile Ürdün, 946 lira ile Azerbaycan takip etmişti.

Ayşenur Sağlam, İbrahim Yılmaz, Rena Nuri, Necati Keleş/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ajda Pekkan, Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yaptı!
  • 21.04.2022 11:52

Ajda Pekkan, Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı yaptı!

Ajda Pekkan, yavru vatan Kıbrıs’ta, Akacan Holding’in yeni projesi Akacan Royal ...

Samsun Demir, Ajda Pekkan'a İstanbulkart hediye etti
  • 06.04.2022 13:08

Samsun Demir, Ajda Pekkan'a İstanbulkart hediye etti

76 yaşındaki Ajda Pekkan'a yapımcısı Samsun Demir'den sürpriz bir hediye ile İst ...

Ajda Pekkan ''Metro ve metrobüse binmedim, Marmaray'ı çok merak ediyorum''
  • 04.04.2022 12:14

Ajda Pekkan ''Metro ve metrobüse binmedim, Marmaray'ı çok merak ediyorum''

Ünlü şarkıcı Ajda Pekkan, metro, metrobüs ve Marmaray'a hiç binmediğini ve özell ...