maritbet girişmaritbet
Ihlara Vadisi'ne geçen yıl 344 bin 418 kişi ziyaret etti

Ihlara Vadisi'ne geçen yıl 344 bin 418 kişi ziyaret etti

Dünyanın önemli kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 344 bin kişiye ulaştı

Türkiye'de turizm alanında en çok ziyaret edilen yerler arasında bulunan Kapadokya bölgesi, bu yıl 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin akınına uğradı. Kapadokya bölgesinde en çok ziyaret edilen illerden Aksaray'a ise 853 bin 643 turist geldi. Geçen yıl Aksaray'a gelen yerli ve yabancı turistin en çok tercih ettiği yer ise 344 bin 418 kişiyle Ihlara Vadisi oldu. Ihlara'yı 20 bin 300 kişiyle Manastır Vadisi, 240 bin kişiyle Sultanhanı Kervan Sarayı, 163 bin 925 kişiyle Saratlı Yeraltı Şehri, 73 bin kişiyle Öresin Han Kervansarayı ve 12 bin kişiyle Gaziemir Yeraltı Şehri takip etti. Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya, İstanbul ve Muğla ile beraber Kapadokya'nın en çok ziyaret edilen bölgelerden birisi olduğunu söyledi. Kapadokya bölgesinde yer alan Aksaray'a yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının 1 milyona yaklaştığını dile getiren Doğan, "2013 yılında Aksaray'a yapılan ziyaretçi sayısı 853 bindir. Ihlara Vadisi, 344 bin ziyaretçisiyle en çok tercih edilen yerler arasında. Vadi, hem yerli hem de yabancı turistin rağbet ettiği Bir Nokta olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Ihlara'yı gezmeden Kapadokya gezisi eksik kalır

İlin turizm açısından en önemli mekanlarından birisinin Ihlara olduğuna dikkati çeken Doğan,  "Kapadokya bölgesine 2,5 milyon turist geliyor. Bunlardan 853 bini Aksaray'a geliyor. Aksaray, Kapadokya'nın göz bebeği bir yer. Kapadokya'ya gelip de Aksaray'ı görmemenin, özellikle Ihlara Vadisini görmeden Kapadokya gezisini tamamlamanın, eksik bir gezi olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Doğan, Ihlara Vadisi'nin hem doğal güzelliği, hem de tarihi geçmişiyle inanç turizminde önemli bir yerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kapadokya bölgesine gelen turistler, kültür turizmi açısından geliyor. Yani buraya gelen insanlar, bölgedeki kiliseleri ve dini mekanları ziyaret ediyor. Ihlara Vadisi, Hristiyanlığın Ortodoks mezhebinin geliştiği ve ilk yayılmaya başladığı alanlardan. Vadide 10 binin üzerinde kaya oyma mekan bulunuyor. 100'ün üzerinde kilise var. Ihlara'ya indiğinizde 18 kilometre uzunluğunda, 125 metre derinliğinde bir vadiyle karşılaşıyorsunuz. Vadi, gelecekte Türkiye'nin en büyük ve en güzel yürüyüş alanlarından biri olmaya aday. Melendiz Çayının şırıltısı altında mola verip, yemek yiyebileceğiniz çay alanları mevcut. Doğayla baş başa yürüyüş yapmak isteyenleri Ihlara Vadisi'ne bekliyoruz"

Ihlara'nın, dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırladığını aktaran Doğan, "Kapadokya bölgesine gelen turistlerin dağılımına baktığımızda, Avrupa ülkelerinden gelenlerin olduğunu görüyoruz. Rusya ve komşusu olan ülkeler, Uzakdoğu ülkelerinden de ziyaretçiler geliyor. Güney Kore, Japonya ve Çin'den yoğun şekilde turist geliyor" dedi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı
  • 06.12.2022 16:11

Kapadokya'da 11 ayda 629 bin 283 turist balon turuna katıldı

Kapadokya'daki en gözde aktivitelerden sıcak hava balon turuna, bu yılın ocak-ka ...

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!
  • 13.10.2022 09:39

Kapadokya'da görülmesi gereken yerler!

Obilet.com, Kapadokya'da gezilmesi ve zaman geçirilmesi gereken yerleri kapsayan ...

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi
  • 05.10.2022 15:47

Kapadokya'da 9 ayda 508 bin 181 turist sıcak hava balonuna bindi

Tarihi, doğal, kültürel zenginlikleri ve çeşitli tur aktiviteleri ile Türkiye'ni ...

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı
  • 18.07.2022 09:51

Kapadokya'da kaderine terk edilen tarihi konaklar turizme kazandırıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Kayakapı Mahal ...

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi
  • 06.06.2022 12:02

Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyondan fazla turist gezdi

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki turizm bölgesi Kapadokya'daki müze ve ö ...