maritbet girişmaritbet
Gazipaşa Belediye binasına haciz kararı

Gazipaşa Belediye binasına haciz kararı

Antalya'da, inşaat halindeki sitedeki dairelerinin tapularının iptal edilmesi üzerine açtıkları davayı kazanan kişiler tarafından, Gazipaşa Belediye binasında bazı eşyalar haczedildi

Gazipaşa Belediyesi aleyhine tapularının iptal edilmesi üzerine açtıkları davayı kazanan bazı kişiler, belediye binasında haciz işlemi gerçekleştirdi. Gazipaşa'nın Pazarcı Mahallesi'nde bir firma tarafından yapılan Kombi Tatil Sitesi inşaatı, 1997 yılında Ali Güzel'in belediye başkanlığı döneminde 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırılmıştı. Belediyenin de hissesi bulunan inşaat, daha sonra anlaşmazlık çıkınca belediye tarafından mühürlenmiş ve sitenin arazisinin tapu iptali için dava açılmıştı. Açılan davanın kazanılması üzerine mevcut Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde site inşaatının yapıldığı arazinin tapu tescili, belediye adına kaydedilmişti. Bu arada siteden daire satın alan vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi aleyhine ödedikleri paranın iadesi için Konya Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkemenin, dava açan vatandaşlar lehine verdiği karar, Yargıtay tarafından da onandı. Kararın ardından alacağı olan bazı kişiler, avukatları ve görevliler eşliğinde Gazipaşa Belediyesine giderek, binada Belediye Başkanı'nın makam odasındaki bazı eşyaları haczetti. Eşyalar, yediemin olarak yine belediye binasında bırakıldı. Dava açanlardan Mevlüt Aslan'ın avukatı Osman Turan, müvekkilinin yaklaşık 170 bin lira alacağı bulunması nedeniyle belediyenin mallarına haciz koydurduklarını söyledi. 

Söktükleri klima ve diğer eşyaları almak için kamyonet getirdiklerini ifade eden Turan, lisanslı yedieminde yer olmadığı gerekçesiyle haczettikleri eşyaları götüremediklerini, yediemin olarak yine belediye binasında bıraktıklarını anlattı. Yasal olarak haciz işlemini gerçekleştirdiklerini dile getiren Turan, "3 gün sonra haczettiğimiz malların satışını gerçekleştirebileceğiz. Malları belediyeye bırakarak ayrıldık. 3 gün sonra tekrar geleceğiz" dedi. Mevlüt Aslan ise ruhsatı edilen tatil sitesinde 17 devre mülkü bulunduğunu belirtti.

Avukatı ile alacağını almak için belediyeye geldiğini kaydeden Aslan, "Bir yıllık hukuk mücadelesini kazandık ve alacağım için Konya'dan geldik. Yetkililerinin bize, 'Alacağınızı ödeyemiyoruz, işleminizi yapın' demesi üzerine belediye mallarını haczetmeye başladık. Yaklaşık 170 bin liralık alacağım için klimalar ve televizyonlar başta olmaz üzere taşınır malları topladık" diye konuştu. Aslan, kendisi gibi 200'e yakın kişi bulunduğunu, onların dosyalarının da işleme konulmuş veya konulmak üzere olduğunu bildirerek, kendisinin alacaklarını tahsil etmek için önce davrandıklarını söyledi.

Özgenç "Borcumuzu ödeyeceğiz"
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç
ise davanın yıllardan beri sürdüğünü belirterek, "Bugüne kadar 7 milyon lira borcu ödedik. Kalan 3,8 milyon lira için haciz kararı alındı. Belediyenin gayrimenkullerini satıp bu borcu da ödeyeceğiz ama şu anda ödeme zorluğumuz var. Bir anda ödeyemiyoruz" diye konuştu.

AA

Yorum Yaz