maritbet girişmaritbet
Bülent Arınç, Manisa Şehir Hastanesi’nin temelini attı

Bülent Arınç, Manisa Şehir Hastanesi’nin temelini attı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 dönemdir Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemer kazanan başpehlivan gibi olduklarını söyledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı Manisa Şehir Hastanesinin temel atma töreninde konuşan Arınç, binanın iki ay önce imzaları atılan 15 şehir hastanesinden biri olduğunu, uzun süredir özlemini çektikleri ve sözünü verdikleri çağdaş hizmetler sunacak kampüsün inşa edileceğini anlattı. Hastanenin 558 yatak kapasiteli olacağını, koroner ve kardiyovasküler yoğun bakım, yeni doğan, diyaliz ve akut birimleri gibi modern hastanelerdeki tüm ünitelerin bulunacağını kaydeden Arınç, binanın 380 milyon lira bedelle ihale edildiğini anımsattı. Arınç, parlamentoda 5 dönemdir görev yaptığını, vaat ettikleri tüm hizmetleri yerine getirdiklerini belirterek, kent merkezi ve ilçelerinde yarım kalan hastaneleri tamamladıklarını, birçok yeni hastaneyi hizmete soktuklarını, 2 bin 863'e ulaşan yatak sayısıyla bu alanda ihtiyaç kalmadığını dile getirdi.  Söz konusu yatak sayısına  Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesini dahil etmediğine dikkati çeken Arınç, vatandaşların talebi olmadan 600 yataklı eğitim ve araştırma hastanesi kazandırma sözü verdiklerini, o dönemde kendilerine "yapamazsınız" diyenler olduğunu hatırlattı.

Yatırımın hayata geçirilmesinde yerel yönetimdeki değişim ve hukuksal sorunlar nedeniyle 2 seneye yakın gecikme yaşandığını anımsatan Arınç, "Biz güçlü bir iktidarız, yolumuzdan dönmedik. 'Bu iş olmayacak' diye bir gün dahi düşünmedik. Yasal düzenleme yapıldı, protokoller tamamlandı, imzalar atıldı, 380 milyon liraya ihale ettik, bugün de temelini atıyoruz. Bugün 6 yıl önce verdiğimiz sözü yerine getirmenin memnuniyeti içindeyiz" diye konuştu. 
Manisa'ya kamu yatırımları
Arınç, Manisa'da tamamlanan bölünmüş yol projeleri hakkında da bilgi vererek, kentin ulaşımda hiçbir sorunu kalmadığını vurguladı. Manisa'nın kamu yatırımlarından en büyük payı alan illerden biri olduğunu ifade eden Arınç, şunları kaydetti: 
"Bu hükümet, Allah'a çok şükür, 10 yıldan bu yana sadece siz memnun olun, bir 'Allah razı olsun' deyin diye çalışıyor. Bunun için çırpınıyoruz, halkımızın ayağına hizmet götürüyoruz. Siz de her defasında isabetli seçimler yaptığınızı gösterdiniz. 11 senede 3 milletvekili seçiminde oylarımızı sürekli artırdık. Türkiye'nin 100 belediyesinden 70'ini kazandık. İki referandumun ikisini de kazandık. Kırkpınar'da altın kemer kazanan başpehlivan gibiyiz, 3 dönemdir başpehlivanız. Şimdi yeni bir seçime gidiyoruz. Ben sizin en isabetli kararı vereceğinize inanıyorum. Bu seçimde artık Manisa bir büyükşehirdir. 30 büyükşehirden birisi Manisa'dır. Seçeceğiniz kişi büyükşehir belediyesi başkanı olacaktır. Aynı heyecan, sevgi ve düşünceyi 4 ay sonraki seçimlerde de göstereceğinizden eminim."
Konuşmaların ardından Arınç ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, hastane yapımını üstlenen yüklenici firma YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile inşaatın kısa sürede tamamlanması için pazarlık yaptı. Sözleşmeye göre 6 ay proje ve 2 yıl inşaat süresi öngörüldüğünü hatırlatan Arınç, Arslan ile 29 Ekim 2015'de hastanenin hizmete açılması konusunda anlaştı. Hastanenin temeli, okunan duaların ardından Arınç ve Müezzinoğlu ile protokoldekilerin butona basmasıyla atıldı. 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Depremzedeler sıcak illere...
  • 17.11.2011 12:54

Depremzedeler sıcak illere...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van depremi depremzedelerinin sıcak illere taş ...

Sekiz şehir hastanesi bu yıl kapılarını açacak!
  • 18.01.2017 10:18

Sekiz şehir hastanesi bu yıl kapılarını açacak!

Kamu-özel ortaklığı modeli ile yapılan, toplamda yaklaşık 41 bin yataklı şehir h ...

İzocam, 2020'yi yüzde 25’in üzerinde büyüme ile kapattı
  • 08.01.2021 12:49

İzocam, 2020'yi yüzde 25’in üzerinde büyüme ile kapattı

Küresel pandemi krizine rağmen 2020 yılını yüzde 25’in üzerinde büyüme ile kapat ...

1 günde 2 şehir hastanesi hizmete giriyor
  • 28.10.2018 02:16

1 günde 2 şehir hastanesi hizmete giriyor

Eskişehir ve Manisa Şehir Hastaneleri 30 Ekim tarihinde hasta kabulüne başlayaca ...

Manisa Şehir Hastanesi 27 Ekim'de hizmete başlıyor
  • 25.10.2018 14:54

Manisa Şehir Hastanesi 27 Ekim'de hizmete başlıyor

Türkiye'nin 7. şehir hastanesi olacak Manisa Şehir Hastanesinde çalışmalar tamam ...

Manisa Şehir Hastanesi'nin yüzde 93'ü tamamlandı
  • 11.06.2018 12:09

Manisa Şehir Hastanesi'nin yüzde 93'ü tamamlandı

Manisa'da yapımı süren ve Türkiye'nin beşinci şehri hastanesi olarak hizmet vere ...