maritbet girişmaritbet
Aziz Yıldırım, İstanbul'a geldi

Aziz Yıldırım, İstanbul'a geldi

Yargıtayın, şike davasında aldığı cezaları onadığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı AzizYıldırım, Fransa'dan İstanbul'a döndü

Yargıtayın, şike davasında aldığı cezaları onadığı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tatil için gittiği Fransa'dan İstanbul'a geldi. Yargıtay kararı açıklandığında Fransa'da bulunan Yıldırım, gelişmeler üzerine 4 gün sonra Türkiye'ye döndü. Özel uçakla saat 21.15'te İstanbul'a gelen Yıldırım'ı, Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde, kulübün yönetim kurulu üyeleri, futbolcular, amatör şubelerin kaptanları ve sporcuları, kulüp yetkilileri ile çok sayıda Fenerbahçeli taraftar karşıladı. Aziz Yıldırım ile eşi Gonca ve kızı Yaz Yıldırım da İstanbul'a geldi. 

Aziz Yıldırım'a coşkulu karşılama 
Fenerbahçeliler, Yargıtayın şike davasında aldığı cezaları onadığı kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı, havalimanında coşkuyla karşıladı. Özel uçakla ailesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen Yıldırım'ı, Genel Havacılık Terminali'nde, yönetim kurulu üyeleri, futbol takımı teknik heyeti ve futbolcular, kulüp yetkilileri, kulübün diğer branşlarındaki sporcular ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk karşıladı. Erken saatlerden itibaren havalimanına gelen çok sayıda taraftar, Yıldırım'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Terminal önünde taraftar izdihamı 
Yıldırım'ın gelişiyle havalimanında uygulanacak program, taraftarların terminal önüne kadar gelmesiyle işlemedi. Yıldırım ve ailesi, 21.15'te özel uçakla alana indikten sonra, alan dışında heyecanı artan taraftarlar, terminalin dış kapısındaki barikatı yıkarak, çıkış kapısının önüne toplandı. Burada izdihama neden olan taraftarlar, uyarılara rağmen kapı önünden ayrılmayarak, tezahüratlar yaptı. Kalabalık nedeniyle yarım saati aşkın bir süre dışarı çıkamayan Yıldırım, daha sonra güvenlik elemanlarının da yardımıyla yönetim kurulu üyelerinin ardından güçlükle terminalden çıkarak otobüse bindi. Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Abdullah Kiğılı'nın da kalabalığın arasında zor anlar yaşadığı görüldü. Bazı taraftarlar da yakılan meşalelerin ateş ve dumanından etkilendi. Aziz Yıldırım'ın terminalden çıkmasının ardından yapacağı basın açıklaması nedeniyle hazırlığını yapıp bekleyen gazeteciler de izdiham sırasında sıkıntılı anlar yaşadı. 

"Hakkımızda ferman vermişler"
Otobüsün içinde mikrofonla taraftarlara kısa bir konuşma yapan Aziz Yıldırım, "Sevgili Fenerbahçeliler, birbirimizi ezmeden buradan çıkalım. Bize yakışanı yapalım. Önümüzde daha birkaç gün var. Hep beraber konuşacağız, dertlerimizi anlatacağız, beraber olacağız. Hakkımızda ferman vermişler, fermana uyduk geldik. Kalemimizi kırmışlar. Fenerbahçe son kaledir teslim olmaz" ifadelerini kullandı. Yıldırım, kendisini karşılamaya gelen taraftarlara teşekkür ederek, "Başka kulübün taraftarları da gelmiş. Beşiktaşlıları görüyorum burada. Diğer kulüplerdeki taraftarlara da vicdanı olan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar. İyi ki varsınız. Hep beraber yürüyeceğiz bu yollarda. Bunun için rahat olun" diye konuştu. Yıldırım'ı karşılayanlar arasında Galatasaray forması giyenlerin olduğu da görüldü. 'Maltepeli Beşiktaşlılar' grubu, üzerinde Özhan Canaydın, Süleyman Seba ve Aziz Yıldırım'ın fotoğraflarının olduğu "Biz Beşiktaşız Biz Fenerbahçeyiz Biz Galatasarayız" yazılı pankart açtı. Bazı taraftarların bu pankarta tepki gösterdikleri de görüldü.  

Yıldırım, duygusal anlar yaşadı
Sarı-lacivertli kulübün başkanı Yıldırım, pasaport kontrolünden sonra yöneticilerin ve sporcuların bulunduğu bekleme salonuna girdiği sırada, duygusal anlar yaşadı. Salonda bulunan sporcuların elini sıkan ve futbolculara sarılan Yıldırım'ın bu sırada duygulandığı gözlendi. Kendisine gösterilen ilgi üzerine duygusal anlar yaşayan Yıldırım, gözyaşlarını tutamadı.

Havalimanından Bağdat Caddesi'ne
Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu otobüs, havalimanından 1,5 saatlik sürenin ardından ayrılarak, taraftarların beklediği Bağdat Caddesi'ne hareket etti. Yöneticileri taşıyan otobüsün çıkışının ardından, havalimanında yoğun trafik oluştu. 

Geniş güvenlik önlemleri
Yıldırım'ın gelişinde, Sabiha Gökçen Havalimanı Genel Havacılık Terminali önünde, geniş güvenlik tedbirleri uygulandı. Terminalin dış girişinden itibaren yol bariyerlerle çevrilirken, bariyerlerin önünde çok sayıda özel güvenlik personeli görev yaptı. Yıldırım'ı karşılamaya gelen taraftarlar, terminal binasının önündeki otopark alanında bekletildi. Çeşitli mesajların yer aldığı pankartlar taşıyan taraftarlar, tezahüratlar yaparak Yıldırım'ın gelişini bekledi. Karşılama organizasyonu sırasında, terminale yakın birkaç noktada çevik kuvvet ekipleri de önlem aldı. 

Bağdat Caddesi'nde karşılama 
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki taraftar karşılamasının ardından Yıldırım, yönetim kurulu üyeleriyle, takım otobüsüne binerek Fenerbahçeli taraftarların toplandığı Bağdat Caddesi'ne geldi.

Fenerbahçe bu ülkenin emniyeti
Aziz Yıldırım, Bağdat Caddesi'nde kendisini coşkuyla karşılayan taraftarlara otobüsün içinden mikrofonla seslendi.
Kendisine ve ekibine verilen destekten dolayı taraftarlara teşekkür eden Yıldırım, "Ömrünü Fenerbahçe'ye adamış bu kızgın ve sevdalı adama yaşattıklarınız için sağ olun, var olun. Hiç merak etmeyin, 16 yıl önceki Aziz Yıldırım neyse bugün ve yarın da odur, o olacaktır" ifadelerini kullandı.

Diğer takım taraftarlarından destek
Sarı-lacivertli taraftarların Aziz Yıldırım'a yaptığı karşılamaya diğer kulüp taraftarları da destek verdi.
Beşiktaşlı bir taraftar, siyah-beyazlı büyük bir bayrağı sallayarak Fenerbahçelilerin arasından Aziz Yıldırım'a destek verdi. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın amblemlerinin yer aldığı atkıları da taraftarların açtıkları görüldü. Aziz Yıldırım, otobüsün içine bazı çocuk taraftarları alarak onlarla kısa süre sohbet de etti.

Bağdat Caddesi'nde 2 saat
Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yer aldığı otobüs, Bağdat Caddesi'nde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bulunan kulüp binasına yaklaşık 2 saatte gidebildi. Bu sürede Yıldırım'a tezahüratlarla destek veren taraftarlar, çok sayıda meşale yakıp havai fişek attılar. Takım otobüsünün önünde yavaş bir şekilde ilerleyen taraftarlar, sloganlar atarak Yıldırım hakkında verilen karara da tepki gösterdi. Bu arada sık sık yöneticiler otobüsün içinde anonslar yaparak, taraftarların yolu açması gerektiğini ifade ettiler. Taraftarların Aziz Yıldırım'ı karşılama gösterileri sırasında Bağdat Caddesi'nde uzun süre trafik aksadı. Bağdat Caddesi'nden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na geçen Yıldırım, burada kulüp çalışanlarıyla da bir süre sohbet etti. Öte yandan, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun bu akşam saatlerinde bir araya gelerek toplantı yapması bekleniyor.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız"
  • 26.12.2023 17:13

Bakan Uraloğlu: "Sabiha Gökçen Havalimanı hava trafik kapasitesini en az 2 katına çıkaracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. Pis ...

İstanbul havalimanları 11 ayda yolcusunu 31 milyondan fazla artırdı
  • 19.12.2022 09:20

İstanbul havalimanları 11 ayda yolcusunu 31 milyondan fazla artırdı

Bu yılın 11 ayında 597 bin 279 iç ve dış hat seferiyle toplam 87 milyon 134 bin ...

Sabiha Gökçen'e "Yılın Dijital Havalimanı" ödülü!
  • 29.11.2022 11:34

Sabiha Gökçen'e "Yılın Dijital Havalimanı" ödülü!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı, Bluesky Awards 2022'nin Ha ...

İstanbul havalimanları 10 ayda yolcusunu yüzde 59 artırdı!
  • 18.11.2022 14:50

İstanbul havalimanları 10 ayda yolcusunu yüzde 59 artırdı!

İstanbul'daki havalimanlarından yararlanan yolcu sayısı, bu yılın 10 ayında geçe ...

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi
  • 10.10.2022 14:13

Bakan Karaismailoğlu, Ankara'ya giderken Sabiha Gökçen Havalimanı'na metroyla geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı ...

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu
  • 03.10.2022 15:29

Bakan Karaismailoğlu Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kadıköy-Kartal-Pendik-Tavşante ...