maritbet girişmaritbet
Ağva'ya iki dev baraj geliyor!

Ağva'ya iki dev baraj geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Melen Barajı'nın temelinin yakın zamanda atılacağını, Ağva civarında da 2 baraj inşa edeceklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Eroğlu, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile basın toplantısı düzenleyerek, İstanbul'da uygulamaya konulacak yeni projeler hakkında bilgi verdi. Eroğlu, her sene büyükşehir belediyesiyle birlikte su durumu, alınacak tedbirler ve derelerle alakalı toplantı yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, küresel iklim değişikliği nedeniyle kuraklık ve sel baskınlarının yaşandığını, tedbirleri en kötü durumlara göre aldıklarını belirterek, "İstanbul'da kuraklık olsa dahi, su sıkıntısı olmasın" düşüncesiyle Melen Barajı'nın temelini atmaya karar verdiklerini söyledi.

Baraj inşaatının başladığını, temel atma töreninin de yakın zamanda yapılacağını anlatan Eroğlu, şöyle devam etti: "İstanbul'da 7 yılda bir kuraklık oluyor. 1994'te kuraklık vardı. 2014'te de kuraklık var. Kuraklığa karşı da tedbirimizi alıyoruz. 2007'de kuraklığı hissettirmeyelim diye Melen'in suyunu Ömerli'ye akıttık. İçinde tır geçen ikinci dev isale hattı inşa ediliyor. O da inşallah bu sene bitecek. Biz Istırancalar'dan 7 baraj inşa ettik. Sazlıdere, Yeşilçay devreye sokuldu. Melen Barajı ile 2-3 yıl kuraklık olsa dahi suyu barajda biriktirmek istiyoruz. Bir de Ağva civarında 2 dev baraj inşa edeceğiz. Projelerin hazırlanıp, inşaatın yapılması için talimat verdim. Osmangazi ve Sungurlu olmak üzere dev baraj inşa edeceğiz."

Barajların su durumu
Barajlardaki su durumunun geçen sene bu tarihte yüzde 63 iken, bugün yüzde 33'te olduğunu ifade eden Eroğlu, Yelşilçay'ı ve Melen'i sürekli İstanbul'a aktararak tedbirleri aldıklarını, İstanbul'a sıkıntı yaşatmayacaklarını kaydetti. Bakan Eroğlu, perşembe gününden itibaren Trakya'dan yağış gelmesinin tahmin edildiğini ifade ederek, su ve enerji üreten barajlarda bir problem olmadığını vurguladı. Türkiye genelinde su sorunu yaşayan illere su getirdiklerini dile getiren Eroğlu, susuz bırakmanın maliyetinin su getirmekten daha fazla olduğunu söyledi. "Hedefimiz en az 30 yıl sonrasının ihtiyaçlarını planlamak. Bu yıl da Kıbrıs'a su getireceğiz" diyen Veysel Eroğlu, İstanbulluların susuzluk konusunda endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı
  • 14.10.2022 15:20

İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattı için 75 milyon avroluk ek kredi aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (Europ ...

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!
  • 10.10.2022 16:24

Bakanlıktan İBB'nin bütçe tahminlerine ilişkin açıklama!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İBB'nin bütçe tahminlerine ili ...

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı
  • 21.09.2022 16:32

İstanbul'da 7 yeni deniz yolu hattı oluşturulması kararlaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...