maritbet girişmaritbet
Ziraat Katılım Bankası yakında geliyor!

Ziraat Katılım Bankası yakında geliyor!

Bankacılıkta 151 yılı geride bırakan Ziraat, dönüşüm stratejisinin meyvelerini alarak yoluna devam ediyor

 "Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız" sloganıyla yola çıkan banka, değişim projesini öz kaynaklarıyla yürütüyor. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sadece bankanın değil, müşterileri ve ülkenin de bilançosuna değer katmak için çalıştıklarını belirtti. Değişim projesinin hedefini 'iş modelini iyileştirmek ve müşteriler adına rekabete katılan bir bankaya dönüşmek' olarak açıklayan Aydın, "Verimliliği artırarak, ülkeye değer katarak büyümeyi sürdüreceğimizi söyledik. Bunları 24 bini aşkın çalışanımız ve 30 milyona yakın müşterimizle yapıyoruz" diye konuştu. Aydın, bankanın 100 milyar doları aşan bilançosu, güçlü sermaye tabanı, iyileştirilmekte olan yurtdışı bankacılık operasyonlarıyla 'herkesin bankası' olduğunu vurladı. 

Öncelik büyük şehirlerde

Türkiye'nin en geniş şube ağına sahip bankası olduklarının altını çizen Genel Müdür Hüseyin Aydın, bu alanda rekabette görece geri kaldıklarını düşündükleri yerlerde, özellikle büyük şehirlerde genişleyeceklerini ifade etti. Aydın, şubeleşmeye yönelik hedeflerini şöyle anlattı: "Yakın gelecekte yurtiçinde 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle operasyonlarda mükemmelleşmenin yanı sıra şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliğimizi de artırmaktayız. Bu çerçevede ATM ağımızı genişleteceğiz. Ayrıca internet şubesi ve telefon bankacılığında da yapılanmaya devam ediyoruz." 

Tarımda pazar payı yüzde 60 

Sadece ülkenin en büyük şirketleri değil çiftçi, işçi, memur, serbest meslek çalışanı, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere de hizmet verdiklerini anlatan Aydın şöyle konuştu: "Tarım alanındaki yatırımlarımız devam edecek. Tarım bankacılığında yüzde 60'ın üzerindeki pazar payımızla, ürün bazlı temel tarım bankacılığından sınai tarıma geçiş stratejisi tasarlıyoruz." Hüseyin Aydın bin 700'e ulaşan muhabir banka ağıyla dış ticaretteki pazar payını da kısa sürede yüzde 3'lerden 8'lere çıkardıklarının altını çizdi. 

Katılım Bankası yakında

Ziraat Bankası yeni stratejisi gereği bankacılık dışındaki finansal faaliyetlerde de büyümeyi hedefliyor. Ziraat Finans Grubu çatısı altında şube, iştirak veya ortaklık şeklindeki yurtdışı varlıklarının yanı sıra, sigortadan leasinge kadar birçok finansal iş kolundaki faaliyetlerini topladıklarını anlatan Hüseyin Aydın, çok yakın zamanda buna katılım bankacılığının da ekleneceğini vurguladı. Aydın "Başarılarımızı sadece bankacılıkla sınırlı tutmayacağız. Faaliyet gösterdiğimiz diğer finansal iş kollarında bankacılık tarafındakine benzer bir başarı göstermeyi hedefliyoruz. Böylelikle finans sektöründe değer zincirinin tamamlanmasını ve ekonomiye olan katkımızın artmasını sağlayacağız" diye konuştu.
Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart Life Bornova’da satılık daireler ne kadar?
  • 29.10.2020 17:35

Folkart Life Bornova’da satılık daireler ne kadar?

İzmir Bornova'da, Forum Bornova AVM'ye 500 metre mesafede bulunan Folkart Life p ...

Konut kredilerindeki büyümenin yarısı Ziraat Bankası'ndan!
  • 09.11.2016 16:54

Konut kredilerindeki büyümenin yarısı Ziraat Bankası'ndan!

Hüseyin Aydın, Sektörün konut kredilerinde 9 ayda kaydettiği büyümenin yaklaşık ...

Darbe girişimi, bankacılık faaliyetlerini etkilemedi
  • 18.07.2016 16:45

Darbe girişimi, bankacılık faaliyetlerini etkilemedi

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: "Bankalarımız rutin çalışmasını sürdürüyor. AT ...

"Konut kredisi kullanan kişi sayısı 2 milyonu aştı"
  • 11.07.2016 15:59

"Konut kredisi kullanan kişi sayısı 2 milyonu aştı"

TBB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın: "Konut kredileri diğer bireysel kredi türlerin ...

Ziraat Katılım Bankası 29 Mayıs'ta kapılarını açıyor!
  • 24.05.2015 16:46

Ziraat Katılım Bankası 29 Mayıs'ta kapılarını açıyor!

Katılım bankacılığında ilk kamu bankası olacak Ziraat Katılım, 29 Mayıs'ta kapıl ...

Kardelen Aydın GTC İletişim Danışmanlığı'na transfer oldu!
  • 05.03.2015 23:10

Kardelen Aydın GTC İletişim Danışmanlığı'na transfer oldu!

Medya sektörünün deneyimli isimlerinden Kardelen Aydın, GTC İletişim Danışmanlığ ...