maritbet girişmaritbet
Yingli Solar, Türkiye'de açtığı ofisi ile enerji sektöründe faaliyetlerine devam ediyor!

Yingli Solar, Türkiye'de açtığı ofisi ile enerji sektöründe faaliyetlerine devam ediyor!

Yingli Solar, dünyada 10 bölgesel ülke ofisinde, 11 bin çalışanı ile hizmet veriyor

 

Merkezi Çin'de bulunan ve dünyanın en büyük güneş panelleri üreticilerinden biri olan Yingli Solar, dünyada 10 bölgesel ülke ofisinde, 11 bin çalışanı ile hizmet veriyor. 4 gigawatt'tan (GW) fazla kurulu park ve 3 GW üretim kapasitesine sahip olan firma, Haziran 2012 tarihi itibarıyla Türkiye'de açtığı ofisi ile Türkiye enerji sektöründe faaliyetlerine başladı.
 
Yingli Solar Türkiye olarak, bu yıl kurulum çalışmalarına odaklandıklarını dile getiren Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, aynı zamanda pazarda 500 kilowatt (kW) altındaki projeleri gerçekleştirmek üzere pazarlama ve iletişim çalışmalarını yürüterek alt yapı hazırlıklarını tamamlamayı planladıklarını söyledi. Yılın ilk dokuz ayını özellikle güneş enerjisi santralleri olmak üzere, sektörde yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı kuruluşlarla görüşme yaparak geçirdiklerini ileten Kılıç, “Yaptığımız bu görüşmelerde Yingli Solar'ın dünya çapındaki deneyimlerini paylaşarak, Türkiye'de gerçekleştirilecek lisanssız güneş paneli uygulamalarının ve kurulacak olan güneş enerjisi santrallerinin anahtar teslim projelerinin nasıl hayata geçirilebileceği konusunda bilgimizi aktardık. Yingli Solar bu süreçte çeşitli ön anlaşmalara imza attı ve projeler gerçekleştirdi” diye konuştu. 2013 yılının firmaları adına çok hareketli geçeceğini düşündüğünü söyleyen Kılıç, özellikle kendi alanları olan güneş enerjisi sektöründe yatırımların hızla şekilleneceği bir dönemin yaşanacağı tahmininde bulundu.
 
Güneş enerjisi santralleri için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yapılacak lisans başvurularının Haziran 2013 tarihinden itibaren başlayacağını belirten Kılıç, bu nedenle 2013 yılının ikinci yarısında bu alandaki yatırımların hızla artacağı ve hareketleneceğini düşündüklerini kaydetti. Türkiye'nin güneş enerjisi yatırımları için çok önemli bir pazar olduğunun altını çizen Kılıç, ülkenin coğrafi konumu sebebiyle büyük potansiyeli bulunduğunu ifade etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın verilerine göre, güneş enerjisi potansiyeli yüksek olan Türkiye'nin ortalama yıllık toplam güneşlenme süresinin 2 bin 640 saat (günlük toplam 7,2 saat) olduğu bilgisini veren Kılıç, “Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli 380 milyar kWh/yıl gibi bir rakamla önemli potansiyele sahip. Türkiye'nin en büyük dış alım yaptığı kalem enerji, ülkemiz cari açığı kapatmak için yüzünü güneş enerjisine dönmelidir, çok kısa zamanda döneceğini de düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
“Güneş ve rüzgâr alanında gidilmesi gereken çok yol var”
 
Türkiye'nin en büyük enerji kaynağının yenilenebilir enerji kaynakları olduğuna işaret eden Uğur Kılıç, özellikle güneş ve rüzgâr alanında daha gidilmesi gereken çok yol olduğunu söyledi. Kılıç, “Bakanlığın enerji borsası kurulmasına yönelik çalışmalarını çok önemsiyoruz. Türkiye kısa zamanda çok olumlu çalışmalara imza attı, yakın gelecekte bu gelişimin ve serbest piyasa koşullarının giderek daha da iyileşeceğine inanıyorum” dedi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali açıldı
  • 09.05.2016 11:12

Türkiye’nin en büyük güneş enerji santrali açıldı

Yingli Solar panellerinin kullanıldığı, Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi sant ...

Yingli Solar öz tüketim modeliyle projelere imzasını atıyor!
  • 17.11.2014 14:54

Yingli Solar öz tüketim modeliyle projelere imzasını atıyor!

Yingli Solar panelleri iki yeni güneş projesine hayat verdi ...

‘Türkiye’nin ekonomik büyümesi göz kamaştırıyor’
  • 16.09.2014 13:19

‘Türkiye’nin ekonomik büyümesi göz kamaştırıyor’

Yingli Green Energy Güney Avrupa CEO’su 5. Enerji Zirvesi’nde konuştu ...

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu
  • 05.09.2014 10:54

Yingli Solar Türkiye, 5. Enerji Zirvesi ana sponsoru oldu

Yingli Solar, 5. Türkiye Enerji Zirvesi’nin ana sponsoru oldu ...

Güneş panelleri 4 milyon eve enerji sağladı
  • 18.08.2014 11:22

Güneş panelleri 4 milyon eve enerji sağladı

Yingli Solar’ın dünya çapında panel satışları 10 GW’ı geçti ...

Dünyada en çok tercih edilen güneş paneli Yingli Solar
  • 11.07.2014 10:30

Dünyada en çok tercih edilen güneş paneli Yingli Solar

Yingli Solar, son iki yıldır sürdürdüğü dünyanın 1 numaralı güneş paneli olma b ...