maritbet girişmaritbet
Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret a.ş tanıtımı

Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret a.ş tanıtımı

Yenigün İnşaat Sanayi bugün inşaattan enerjiye, turizmden yapı malzemeleri üretimine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur

YENİGÜN İNŞAAT

Kurulduğu 1973 yılından bu yana inşaat sektöründe üstlendiği çok sayıda ulusal ve uluslararası dev projeye imza atan Yenigün İnşaat Sanayi A.Ş., bugün inşaattan enerjiye, turizmden yapı malzemeleri üretimine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. 

41 yıl boyunca yurtiçi ve yurtdışında birçok lüks konut, ofis, otel, alışveriş merkezi, spor tesisi, sosyal tesis, idari ve askeri bina inşaatlarını başarıyla tamamlayan Yenigün, taahhüt sektöründe adı kalite ve güvenle birlikte anılan bir firma haline geldi. Yenigün, üstyapı projelerinin yanı sıra, baraj, liman, otoyol, raylı taşıma sistemi, su temin ve dağıtım şebekeleri, atık su şebekeleri, havaalanı pisti, apron ve taksi yolu gibi büyük çaplı altyapı projelerinde de aranan bir marka olmayı başardı.

Uluslararası projelerde edindiği deneyimle istikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Yenigün; bugün inşaat, enerji, turizm, sanayi ve danışmanlık alanındaki yatırımlarıyla 150'den fazlası mühendis olmak üzere 5000 kişiyi istihdam eden geniş bir yapıya sahip. Güçlü finansal yapısıyla hem girişimci hem yüklenici olarak faaliyetlerini sürdüren Yenigün, yurtiçinde ve yurtdışında her tür üstyapı ve altyapı inşaatlarını tecrübeli ekipleriyle hayata geçiriyor.   

Milli Savunma Bakanlığı, NATO Enformasyon Dairesi Başkanlığı ve Amerikan Ordusu Mühendislik Birimi'ne yapılan yüksek nitelikli imalatlar, Yenigün'ün ulusal ve uluslararası alanda kazandığı başarıların temel etkenlerinden bazılarını oluşturdu. Bu projelerin yapımı sırasında Afganistan, Özbekistan, Kuveyt, Kuzey Irak, Libya  gibi ülkelerde faaliyet gösteren Yenigün, çeşitli çevresel değişkenleri optimize ederek, çok etkin bir çalışma disiplinini geliştirmeyi başardı.  

Ankara'daki Yenigün Yönetim Binası, ofis geliştirme kategorisinde değerlendirildiği Londra merkezli “2012 Avrupa Gayrimenkul  Ödülleri”nde, “En İyi Ofis Yatırım Geliştirme Projesi, Türkiye” ödülüne layık görüldü. 

1993'te Antalya Belek'e yatırım yapan ilk firma olan Yenigün, inşa ettiği beş yıldızlı toplam 1200 yatak kapasiteli ZeynepResort Otel ve Zeynep Golf & Spa  Otellerinin  işletmesini de üstlenerek turizm sektörüne adım attı. Mardin Midyat'ta 1200 yıl önce inşa edilen ve yüzyıllarca Yenigün Ailesi'nin evi olarak kullanılan kasır, 2009 yılında yöresel mimari tarzı korunarak restore edildi ve Kasr-ı Nehroz adıyla turizme açıldı. 
Entegre kalite yönetim sistemi, deneyimli kadrosu, geniş ekipman portföyü ve yenilikçi vizyonu ile Yenigün, Türkiye'deki güçlü varlığının yanı sıra Rusya ve Suudi Arabistan'da devam eden işleri ve ABD, Suudi Arabistan, Polonya ve Rusya'daki temsilcilikleriyle global piyasalarda duruşunu güçlendiriyor.  

Uluslararası inşaat sektörünün en bilinen yayını olan Mc-Graw Hill Engineering News Record dergisinin “En Büyük 225 Uluslararası Müteahhit Firma” listesine, 2008, 2009, 2010, 2012 ve 2013 yıllarında olmak üzere toplam  5 kez girmeyi başaran Yenigün, kurulduğu günden bu yana, güvenilirlik, kalite ve insan kaynaklarına yatırım prensiplerinden ödün vermeden büyümeye devam ediyor. 


11 ülkede gerçekleştirdiği projelerle dünyada en iyiler arasına giren YENİGÜN İnşaat, 2014 yılıyla birlikte Türkiye'deki yatırımlarına hız verdi. 

Kazlıçeşme'de Özak, Ziylan ve Delta grupları ile Yenigün; Emlak Konut GYO'nun satışa çıkardığı 111 bin metrekarelik arazinin ihalesini kazanmayı başardı. Hasılat olarak  4 milyar 240 milyon liralık teklif veren ortaklar tüm dikkatleri üzerine çekti. İhalede, Emlak Konut'a ayrılan yüzde 37'lik idare payı 1 milyar 568 milyon lira, bugüne kadar verilen en yüksek hasılat payı olarak tarihe geçti. Kazlıçeşme projesi planlama aşaması süratle ilerliyor.

Yenigün İnşaat'ın İstanbul'daki diğer. projesi ise Tophane'de Mimar Sinan Üniversitesi tarafından kurulacak Çağdaş Sanatlar Müzesi inşaatıdır. Yenigün, The House Grubuyla işbirliği ile 51 odalı The House Otel ve yine The House Otelden tüm concierge hizmetlerini alacak 140 rezidans ve spor merkezinin yer alacağı Bomonti gayrimenkul yatırım projesine yönelik çalışmalarını hızla sürdürüyor.

YENİGÜN'ÜN BAŞLICA PROJELERİNDEN ÖRNEKLER

•    Bomonti Projesi (İstanbul, Türkiye)
•    Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 
İstanbul Resim ve Heykel Müzesi İnşaatı İşi (İstanbul, Türkiye)
•    İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi (İstanbul, Türkiye)
•    Socar & Turcas Ege Rafinerisi (Star) Projesi Saha Hazırlık İşleri (İzmir, Türkiye)
•    Alpaslan II Barajı ve Hidroelektrik Santrali (Muş, Türkiye)
•    Ankara-İstanbul Otoyolu Gümüşova - Gerede 3. kesim sanat yapıları (Adapazarı-Bolu Türkiye)
•    Zeynep Resort Otel ve Zeynep Golf & Spa Otelleri İnşaatı (Antalya)
•    Yenice Barajı İnşaatı ve HES projesi (Eskişehir, Türkiye)
•    Sabiha Gökçen Havaalanı Üst Yapı Tesisleri 3. Kısım İnşaatı (İstanbul, Türkiye)
•    Kadıköy Kozyatağı Metro Projesi 
(Yapı Merkezi + Doğuş + Yüksel İnş. + Yenigün + Belen JV) (İstanbl, Türkiye)
•    Adler Macera Parkı  (Sochi, Rusya)
•    Almaz Alışveriş Merkezi (Chelyabinsk, Rusya)
•    Lımerans Apart Otel ve Ofis Projesi (Ekaterinburg, Rusya)
•    Sochi Olimpiyat Komitesi Oteli, 5 * (Sochi, Rusya)
•    "GAZPROM"un Bilim ve Teknik Merkezi (Moskova, Rusya)
•    IKEA Alışveriş ve Eğlence Merkezi (Omsk, Rusya)
•    Rodnik Alışveriş Merkezi İnşaatı (Chelyabinsk, Rusya)
•    Eurocentrum İş Merkezi ve Otel İnşaatı (Varşova, Polonya)
•    Afganistan Kabil Uluslararası Havaalanı Ana Pist 
•    Onarımı Projesi ) Kandahar ABD Hava Üssü, Afganistan)
•    Kandahar Havaalanı Pist Rehabilitasyonu (Kandahar, Afganistan)
•    Kandahar Havaalanı Apron ve Uçak Bakım Alanı ve Diğer Tesislerin İnşaatı 
(Kandahar, Afganistan)
•    Özbekistan Karshi Apron ve Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı İşi
(Karşi, Özbekistan)
•    Kuveyt Uluslararası Havaalanı Onarım İnşaatı İşi
(Kuveyt)
•    Kuveyt Subia Mutla Boru Hattı İnşaatı İşi
•    (Subya-Mutla, Kuveyt)
•    Erbil Kongre & Kültür Merkezi İnşaatı (Erbil, Irak)
•    Kandahar Havaalanı Stratejik Apron, Rotary Wing Apron ve Taksiyolu Taktik Apron İnşaatı (Kandahar, Afganistan)
•    Kandahar Havaalanı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaat ve İşletmesi (Kandahar ABD üssü, Afganistan)

YENİGÜN'ÜN ÖDÜL VE ÇALIŞMALARI

Yenigün; inşaat, enerji, turizm, sanayi ve danışmanlık olmak üzere 5 ana faaliyet alanında büyümeye devam ediyor. Bugün 150'den fazlası mühendis olmak üzere 5000 çalışanı bulunan Yenigün, yurtiçinde ve yurtdışında, hem girişimci hem yüklenici olarak çok sayıda projeye imza atıyor.  

Yenigün'ün Ankara'daki merkez binasına ödül

Londra merkezli “2012 Avrupa Gayrimenkul  Ödülleri”nde jürinin ofis geliştirme kategorisinde değerlendirdiği Ankara'daki Yönetim Binası, “En İyi Ofis Yatırım Geliştirme Projesi, Türkiye” ödülüne layık görüldü. 

Zeynep Golf Resort'a en iyi otel mimarisi dalında ödül 

Yenigün'ün Antalya Belek'teki yatırımı Zeynep Golf Resort Hotel; Londra merkezli "2012 Avrupa Uluslararası Otel Ödülleri" jüri değerlendirmeleri sonucunda, "En İyi Otel Mimarisi, Türkiye" kategorisinde büyük ödüle layık görüldü.

Kasr-ı Nehroz'a "Turizmde Kalite" ödülü

Turizm sektörünün Oscar' olarak kabul edilen SKALITE'11 ödülleri kapsamında "Kasr-ı Nehroz Otel" butik/özel belgeli oteller arasında en iyi işletme seçilerek “Turizmde Kalite" büyük ödülüne layık görüldü.

Soçi Olimpiyat Oteli açılışında teşekkür belgesi

Rusya'da 2014 Soçi Kış Olimpiyatları yatırımları kapsamında ilk kez bir Türk firmanın ana yüklenici olarak üstlendiği yüksek prestijli projenin yapım işleri başarıyla tamamlandı. 21 Eylül 2012 tarihinde yapılan açılış töreninde Yenigün İnşaat Sanayi A.Ş. ve şantiye yönetimine, projenin işvereni olan “Devlet Olimpiyat Komitesi-Olympstroy” tarafından teşekkür belgeleri verildi.  

Yenigün İnşaat, 2012 ENR listesinde 179. sırada 

Ağustos ayı sonunda açıklanan, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) yayımladığı; yurtdışında en çok ciro yapan uluslararası 225 firma arasına giren Yenigün İnşaat 179. sırada yer aldı. Türkiye, Yenigün'ün de aralarında bulunduğu 33 firmayla; Çin'den sonra ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere'yi geride bırakarak ikinci oldu. 

Yenigün İnşaat, 2013 ENR listesinde 213. sırada 

Ağustos ayı sonunda açıklanan, uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın (Engineering News Record) yayımladığı; yurtdışında en çok ciro yapan uluslararası 250 firma arasına giren Yenigün İnşaat 213. sırada yer aldı. Türkiye, Çin'den sonra, Yenigün'ün de aralarında bulunduğu 38 firmayla; Çin'den sonra ABD, Japonya, Güney Kore, İspanya ve Fransa'yı geride bırakarak ikinci oldu.

YENİGÜN İNŞAAT SANAYİ A.Ş.'NİN YAPISI

İNŞAAT

Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.
1973'ten bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren firma, yurtiçi ve yurtdışında birçok altyapı ve üstyapı inşaatını başarıyla tamamladı. Yenigün İnşaat'ın tamamladığı işler arasında, lüks konut, spor tesisi, sosyal tesis, idari ve askeri bina, otel ve ofis inşaatları, baraj, liman, otoyol, su temin ve dağıtım şebekeleri, atık su tesisleri, havaalanı pist ve apron gibi projeler yer alıyor. 
Metok İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş.
Özellikle baraj inşaatı konusunda uzman olan Metok İnşaat 1977 yılında kuruldu. 1998'de Yenigün Grup tarafından devralınan şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine başarılı bir şekilde devam etti. Yenigün Grup'un prensipleri ve stratejik öncelikleri doğrultusunda ilerlemeye devam eden Metok İnşaat; baraj ve HES inşaatlarında olduğu kadar, su yapıları, havaalanları ve konut inşaatlarında da başarılı çalışmalar gerçekleştiriyor. 

ENERJİ

Yenigün Enerji
Yenigün Enerji Üretim A.Ş. 2005 yılında kurulmuştur. Ardahan'ın Posof ilçesinde Söğütlükaya (Posof III) HES 21 Ocak 2011 tarihinde yatırımı tamamlanarak işletmeye alınmıştır. Ankara Polatlı'da 2 MW'lık güneş enerjisi deneme tesisi üretime başlamış olup 55 MW üretim lisansı  almak   için   EPDK' ya başvuru yapılmıştır.. İzmir ve Balıkesir'de iki adet rüzgar ölçüm sistemi tesis edilmiş olup  resmi süreç  gereği 2015 Nisan ayı içinde 50 MW lık üretim lisansı başvurusu yapılacaktır.

TURİZM

Zeynep Resort Otel ve Zeynep Golf & Spa Otelleri
Çam ormanlarının denizle kucaklaştığı Antalya Belek'te, toplam 1.200 yatak kapasitesi ile hem yaz hem de kış aylarında kongre turizmine hizmet veriyorlar.  120.000 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulan Zeynep  Resort Otel; bünyesindeki açık ve kapalı yüzme havuzları, çarşı, Türk hamamı, sauna, sağlık kulübü, tenis kortları, plaj voleybolu, basketbol sahaları, eğlence tesisleri, 1.365 kişi kapasiteli toplam 1.500 metrekarelik çok amaçlı salonları ile Türkiye'nin önde gelen 5 yıldızlı turistik tesislerinden biridir.

Kasr-ı Nehroz Otel
Kasr-ı Nehroz Otel, "özel tesis" kategorisinde olup Yenigün ailesinin yıllardır konut olarak kullandığı 1.200 yıllık yapının restore edilip bir otele dönüştürülmesi ile hayat buldu. Tarihi dokusu korunarak, aslına uygun bir şekilde ünlü Midyat taşıyla restore edilen Kasr-ı Nehroz, çağdaş yaşamın her türlü konforunu bünyesinde barındırıyor. Eski mimariden ödün verilmeden turizme açılan sıra dışı otelde, 23 adet standart iki kişilik oda, 2 adet tek kişilik oda, 3 adet üç kişilik oda ve 2 adet aile süiti olmak üzere toplam 30 oda bulunuyor. 

SANAYİ

Noviy Den
2003 yılında beton imalatları ve çeşitli taahhüt işleri yapmak üzere Rusya Federasyonu Perm şehrinde kuruldu.  160 metreküp/saat kapasiteli beton santrali, 4 adet beton pompası, 7 adet transmikseri, 2.000 ton kapasiteli çimento siloları ve çeşitli iş makineleri ile hali hazırda Sochi şehrinde hizmet veren Noviy Den, kaba inşaat işlerinde de faaliyet gösteriyor.  

Diyartuğ Tuğla ve Kiremit San. ve Tic. A.Ş. 
Diyartuğ Tuğla ve Kiremit San. ve Tic. A.Ş., 5.500 metrekare kapalı alanlı tuğla fabrikası ve 84 metre uzunluğunda bir adet tünel pişirme fırını, 38 adet yapay kurutma odası ve 7.000 metrekare alandaki doğal kurutma sundurması ile hizmet veriyor. Yıllık üretim kapasitesi 8,5 cm'lik tuğla bazında 20 milyon adet olan fabrikada imal edilen ürünler TSE belgelidir.

DANIŞMANLIK

AGM Stratejik Çözümler A.Ş. 
AGM Stratejik Çözümler A.Ş. 2007 yılında proje finansmanı ve öncelikli olarak Avrupa Birliği projeleri alanında hizmet vermek amacıyla Ankara'da kuruldu. Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansları tarafından desteklenen hibe projelerinin Proje Döngüsü Yönetimi (Project Cycle Management - PCM) yöntemiyle hazırlanması ve uygulanmasında danışmanlık; proje değerlendirme raporları, PCM eğitimlerinin verilmesi, yabancı firma ve kuruluşlara yerel ihtiyaçlarının karşılanmasında destek olunması AGM'nin çalışma alanları arasındadır. 

AGM Stratejik Çözümler A.Ş. ayrıca TÜBİTAK tarafından her ölçekten sanayi kuruluşuna, üniversitelere, belediyelere, diğer kamu kurumlarına ve bağımsız araştırmacılara, Ar-Ge çalışmalarına yönelmelerini ve karşılıklı işbirlikleri geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla yürütülen programlar kapsamında, çeşitli projeler için sağlanan ulusal ve uluslararası desteklere ulaşılması ve bu desteklerin doğru kullanılması için danışmanlık hizmeti veriyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti
  • 27.09.2021 15:36

Yenigün İnşaat, Kamerun'un en büyük ve en lüks stadyumunu inşa etti

Kamerun'un ekonomi başkenti Douala'da Türk müteahhitler tarafından inşa edilen " ...

Yenigün İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 16.05.2014 13:53

Yenigün İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

40.yılını kutlayan Yenigün İnşaat'ın tanıtım filmi emlaktasondakika.com'da ...

Cihat Kılıç 'O bölgeye yakışan bir proje üreteceğiz'
  • 16.01.2014 17:21

Cihat Kılıç 'O bölgeye yakışan bir proje üreteceğiz'

Emlak Konut GYO Kazlıçeşme arsa ihalesini Özak GYO, Yenigün İnşaat ve Delta Yatı ...

Mithat Yenigün, Gayrimenkul Zirvesi için neler söyledi?
  • 12.12.2013 12:05

Mithat Yenigün, Gayrimenkul Zirvesi için neler söyledi?

Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, GYODER Gayrimenkul Zirvesi ...

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor
  • 23.06.2021 11:46

Büyükyalı'da "tatil gibi yaşam" fırsatları sürüyor

Büyükyalı, her ihtiyaç ve beklentiye cevap verecek özellikleriyle sakinlerine ta ...

İzoder “Güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamamız mümkün
  • 08.10.2020 15:08

İzoder “Güvenli, sağlıklı ve konforlu binalarda yaşamamız mümkün

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER, ‘Dünya Konut Günü’ dolayısıyl ...