maritbet girişmaritbet
Yem Yayıncılık'dan yapı malzemeleri kitabı!

Yem Yayıncılık'dan yapı malzemeleri kitabı!

YEM Yayın tarafından hazırlanan “Adım Adım” dizisinin büyük ilki gören üç kitabı Tasarım Fikirleri, Tasarım Yöntemleri ve Taşıyıcı Sistemler’in ardından yayımlanan dizinin dördüncü kitabı Yapı Malzemeleri, mimarlık ve mühendislik disiplinleri arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor

 

YEM Yayın tarafından hazırlanan “Adım Adım” dizisinin büyük ilki gören üç kitabı Tasarım Fikirleri, Tasarım Yöntemleri ve Taşıyıcı Sistemler'in ardından yayımlanan dizinin dördüncü kitabı Yapı Malzemeleri, mimarlık ve mühendislik disiplinleri arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor. Kitap, tasarım fikirlerinin hayata geçirilmesi için kullanılan yapı malzemelerine odaklanıyor.
 
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi'nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın yayımladığı mimarlık, şehircilik, peyzaj tasarımı, endüstri ürünleri tasarımı, kültür ve sanat konu başlıklarındaki yayınlarına bir yenisini daha ekledi. “Adım Adım” dizisinin büyük ilgi gören ilk üç kitabı Tasarım Fikirleri, Tasarım Yöntemleri ve Taşıyıcı Sistemler'in ardından dizinin dördüncü kitabı olarak yayımlanan Yapı Malzemeleri, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, kentsel tasarımcılar, iç mimarlar, peyzaj tasarımcıları ile tasarım ve mimarlık öğrencileri için kaynak kitap olarak hazırlandı.
 
Dizinin bir önceki kitabı Taşıyıcı Sistemler'de olduğu gibi, mimarlık ve inşaat mühendisliği disiplinleri arasında bir köprü kurmanın amaçlandığı Yapı Malzemeleri, mimari tasarım sürecinin hemen her aşamasında karşılaşılan, tasarım fikirlerini hayata geçirmek için kullanılan yapı malzemelerine odaklanıyor. Yapı malzemelerinin yapım faaliyetinin temelini oluşturduğu kadar, insanlar ve binalar arasındaki iletişimi sağladığı bilgisinden hareketle, malzemelerin gerek tasarımı gerekse inşa edilecek yapının görünüşünü doğrudan ilgilendiren yönleri üzerinde duruluyor.
 
Farklı türde malzemelerin bilinçli kullanıldığında tasarıma sunabileceği geniş olanaklar kitabın odak noktasını oluşturuyor. Her malzemenin ancak içinde bulunduğu bağlamla anlam kazanabileceği, bu yüzden de malzemelerin yorumlanmaya ve yeniden anlamlandırılmaya açık olduğu vurgulanıyor. Malzemelerin fiziksel ve duyusal dünyasının keşfedilebilmesi için öncelikle yapı malzemelerinin temel özellikleri tanımlanıyor, ardından belli başlı malzeme türleri ayrı başlıklar altında incelenerek ayırt edici özellikleri ele alınıyor. Kitabın son bölümünde ise malzeme kullanımına ilişkin tipik tasarım yaklaşımları ve ilkeleri açıklanıyor.
 
Mimarlık öğrencilerine yönelik temel bir başvuru kaynağı niteliği taşıyan “Adım Adım” dizisi, mimarlık disiplinindeki farklı faaliyet ve uzmanlık alanlarında yaşanan süreçlerde karşılaşılan temel sorunları, süreçlere etki eden faktörleri ve çözüme ilişkin geliştirilen belli başlı yaklaşım ve ilkeleri, anlaşılması kolay açıklamalar ve ufuk açıcı önerilerle ayrıntılı bir şekilde ortaya koymayı amaçlıyor.
 
 Dizinin ilk kitabı olan Tasarım Fikirleri (2010; 2011, 2.baskı), mimari tasarım sürecinin başlangıç aşamasına odaklanarak, tasarımcıların bir tasarım problemini çözmeye yönelik fikirler üretmesine yardımcı olacak öneriler ve ipuçları sunuyor. Tasarım Yöntemleri (2012) adını taşıyan ikinci kitaptaysa, Tasarım Fikirleri'nin sonuçları temel alınıyor ve tasarımcıların bir tasarım problemini çözerken faydalanabilecekleri bir dizi yöntem ayrıntılı olarak inceleniyor. Dizinin üçünü kitabı Taşıyıcı Sistemler (2012), statik ve yük taşıma kuramının karmaşıklığı içinde yolunu bulmakta zorlanan mimarlık öğrencilerine rehberlik etmeyi amaçlıyor. 
 
“Adım Adım” dizisinin Tasarım Fikirleri, Tasarım Yöntemleri, Taşıyıcı Sistemler ve Yapı Malzemeleri adlı kitaplarının yanı sıra YEM Yayın'a ait yayınlar, tüm seçkin kitabevlerinden, YEM Kitabevi'nin Beşiktaş ve Fulya'daki mağazalarından ve www.yemkitabevi.com adresinden satın alınabilir.
 
YEM Yayın hakkında
 
Mimarlık, yapı, inşaat mühendisliği, sanat alanında dergi, katalog ve teknik kitaplar yayımlayan YEM Yayın, Yapı-Endüstri Merkezi'nin önemli yapıtaşlarından biridir. YEM Yayın, 1973 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü çalışmalarıyla ülkemizin mimarlık yayıncılığı alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Mimarlık ortamına kalıcı katkılarda bulunmak, düşünsel ve teknik konularda yaygın bir bilgi paylaşım ortamı sağlamak YEM Yayın'ın kuruluş amacını oluşturmaktadır. Mimarlık, şehircilik, kültürel miras, arkeoloji, fotoğraf, sanat, endüstri ürünleri tasarımı vb. konu başlıkları altında, bugün sayısı 200'e yaklaşan ansiklopedi, sözlük, kitap, dergi, katalog vb. ürünleriyle YEM Yayın, profesyoneller için olduğu kadar bu konulara ilgi duyan tüm okurlar için de ayrıcalıklı bir yayınevidir. Eklenecek yeni başlıklarla yayın yelpazesini genişleterek hizmetlerini sürdürmek YEM Yayın'ın ana hedefidir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan
  • 20.04.2022 14:18

Eserleriyle çağları aşan deha: Mimar Sinan

Mimarlık tarihinin en önemli isimlerinden olan Mimar Sinan, yüzyıllar sonra da a ...

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım
  • 07.03.2022 14:09

IAIA mimarlık ofisinden sade ve minimal tasarım

IAIA, Şarjah BAE'de, minimal bir yaklaşımla bir villa tasarladı. İşte villadan d ...

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!
  • 04.03.2022 10:35

Rotterdam'da Mimarlık Ayı Festivali için geçici çatı terası tasarlandı!

Haziran ayında Rotterdam Mimarlık Ayı Festivali için hazırlıklara başlayan MVRDV ...

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!
  • 21.04.2021 11:12

Güneş enerji sistemleri ve mimari tasarımlar birlikte yürüyor!

Yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması, güneş panellerinin bina tasarımlarında ye ...

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller
  • 02.04.2021 10:25

Lumion programı ile üretilen en güzel görseller

3 boyutlu görüntü üretim programı Lumion ile birçok alanda gerçekçi görseller el ...

Kırsalda ev yapmak isteyenlere mimarlık hizmeti belediyeden
  • 16.08.2020 08:45

Kırsalda ev yapmak isteyenlere mimarlık hizmeti belediyeden

Adana Kozan Belediyesi, kırsalda arsası olan vatandaşlar için proje çizimini ücr ...