maritbet girişmaritbet
Yapı Kredi Azerbaycan'da 4 şube açacak!

Yapı Kredi Azerbaycan'da 4 şube açacak!

Yapı Kredi, World'ü temmuz ayında Azerbaycan'a götürüyor

 

Yapı Kredi, World'ü temmuz ayında Azerbaycan'a götürüyor. Kredi kartı kullanımının çok az olduğu Azerbaycan ödeme sistemlerinde ise özel yabancı sermayeli bankaya ait ilk kredi kartı uygulaması olacak. Yapı Kredi Azerbaycan'a altyapısını da taşıyor
 
Ödeme sistemlerinde yenilikçi uygulamalar ile Avrupalı rakiplerini sollayan Türk bankaları, artık deneyimlerini yurtdışına taşıyor. Türkiye'nin ilk kredi kartı markası Yapı Kredi World temmuz ayında Azerbaycan'a gitmeye hazırlanıyor. Azerbaycan'da yaklaşık 300 milyon dolarlık aktif büyüklüğe sahip olan Yapı Kredi'nin temmuz ayında Azerbaycan halkını World kart ile tanıştıracağı öğrenildi. Yapı Kredi Azerbaycan'a hem altyapıyı hem de markayı götürecek. Yapı Kredi Bankası'nın bu hamlesi Azerbaycan ekonomisi açısından büyük önem taşıyor. Azerbaycan hükümeti özellikle kayıt dışının yüksek olduğu ülkede kredi kartı kullanımının yaygınlaşmasını çok önemsiyor. World markası ile hayata geçecek kredi kartı uygulaması kredi kartı kullanımının yok denecek kadar az olduğu Azerbaycan'da ödeme sistemlerinde de yeni bir çığır açacak.
 
4 YENİ ŞUBE AÇACAK
Azerbaycan, Yapı Kredi'nin yurtdışı iştirakleri arasında önemli bir yer oluşturuyor. Yapı Kredi Bank Azerbaijan, ülkedeki faaliyetlerini 9 şube, 19 ATM ve 182 çalışanla sürdürüyor. 31 Aralık 2011 itibarıyla Yapı Kredi Bank Azerbaycan'ın aktif büyüklüğü 301 milyon dolar, özkaynak karlılığı ise yüzde 15. Kurumsal ve ticari bankacılığa yoğunlaşan banka perakendeyi de büyütecek.
 
Hükümet kayıtdışını önlemek istiyor
Bankacılık çevrelerine göre Azerbaycan gerek Türk nüfusunun yoğunluğu gerek Türkiye ile ticaret hacminin yüksekliği nedeniyle önemli bir pazar. Öte yandan son yıllarda Azerbaycan'da regülasyonda önemli gelişmeler oldu. Daha sıkı ve zorlu kurallar getiren bu düzenlemeler her konuda bankalardan gelişme bekliyor. Bu bağlamda Yapı Kredi de bölgede 2012 yılında da organik büyüme planlarını sürdürmeyi ve perakende bankacılık alanında da gelişmeyi hedefliyor. Hükümet kredi kartı uygulamalarını da teşvik ediyor.
 
Bonus Romanya'ya gitti
Garanti  Bankası'nın Bonus kredi kartı, Avrupa Birliği üyesi olan Romanya'da 2007 Mayıs ayında tüketicilerin hizmetine sunulmuştu. Banka daha sonra temassız ödeme aracı Bonus Trink uygulamasını da Romanya'ya götürdü. Banka nakit kullanma alışkanlığının yüksek olduğu Romanya'da taksitli kampanyalarını da hayata geçirdi. Bonus'un Türkiye genelinde diğer program ortaklarıyla birlikte 13 milyonu aşkın kartı bulunuyor.
Akşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...