maritbet girişmaritbet
Vestel, Stephen Burks ile atölyede buluştu!

Vestel, Stephen Burks ile atölyede buluştu!

Vestel İstanbul Tasarım Bienali ön etkinlikleri kapsamında ABD’li tasarımcı Stephen Burks’le atölye düzenledi

 

Vestel İstanbul Tasarım Bienali ön etkinlikleri kapsamında ABD'li tasarımcı Stephen Burks'le atölye düzenledi
 
Vestel'den televizyona dair “bir takım” tasarımlar 
 
İstanbul Tasarım Bienali'nin eş sponsorlarından Vestel, Tasarım Bienali ön etkinlikleri kapsamında, ABD'li ünlü tasarımcı Stephen Burks ile endüstri ürünleri tasarımı öğrencileri için atölye düzenledi. Katılımcılar, “Televizyonun evde bulunduğu yeri şekillendirdiği” gözleminden hareketle TV'yle kurulan ilişkiyi ve TV'yle aynı ortamı paylaşan mobilyaları tasarladılar. Burks, “Türkiye'nin kültürel özgünlüğü, tüketici elektroniği ürünlerinde farklılık yaratmak için önemli bir potansiyel sunuyor. Vestel de bu potansiyeli çok iyi değerlendiriyor” dedi.  Vestel Elektronik Endüstriyel Tasarım Bölümü Müdürü Burak Emre Altınordu “Atölyede elektronik ve mobilya gibi farklı iki disiplini başarıyla bir araya getirdik. Tasarımları farklı mecralarda sergileyeceğiz” dedi. 
 
İstanbul Tasarım Bienali'nin eş sponsorlarından Vestel, bienalin ön etkinlikleri kapsamında düzenlediği  “Diyalog” temalı atölyede ABD'li ünlü tasarımcı Stephen Burks ile üniversite öğrencilerini bir araya getirdi. Atölyeye İTÜ, Yeditepe, Kadir Has, Okan, Haliç, Doğuş ve Işık üniversitelerinden endüstri ürünleri tasarımı bölümünde okuyan 17 öğrenci katıldı. “Televizyonun evde bulunduğu yeri şekillendirdiği” gözleminden yola çıkan katılımcılar, televizyonla kurulan ilişkiyi yeniden yorumlayarak televizyonla aynı ortamı paylaşan mobilyalar üzerinde çalıştılar. Öğrenciler, oyun, atmosfer, iletişim, üretkenlik, boş vakit ve arkadaşlık temalarını kullanarak altı farklı tasarım ortaya koydular. 
 
Bugüne kadar Audi, Calvin Klein, Clinique, Estee Lauder, Vitra USA, B&B Italia ve Belvedere Vodka gibi markalar için farklı tasarımlara imza atan Stephen Burks, ilk kez bir tüketici elektroniği markasıyla çalıştığını belirterek “Çağdaş tasarım anlayışını ve endüstriyel üretimi zanaatkârlıkla yani el emeği üretim tarzıyla bir tutuyorum. Farklı kültürler farklı tasarım anlayışlarını doğurarak bu alanı zenginleştiriyor. Türkiye'nin kültürel özgünlüğü, tüketici elektroniği ürünlerinde farklılık yaratmak için önemli bir potansiyel sunuyor. Vestel de bu potansiyeli çok iyi değerlendiriyor” dedi.  
 
Vestel Elektronik Endüstriyel Tasarım Bölümü Müdürü Burak Emre Altınordu, “Üniversite öğrencilerinin yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı hedeflediğimiz atölyede elektronik ve mobilya gibi farklı iki disiplini bir araya getirdik; son derece verimli sonuçlar elde ettik” dedi.  Altınordu, “Öğrencilerin atölyeye yaklaşımı ve yürüttükleri çalışmalar mesleğin profesyonellerini aratmayacak düzeydeydi. Katılımcılar, gelecekçi bir yaklaşımla televizyonun standart kutu formundan çıkartıldığı, insanla kurduğu ilişkinin ve diyalogun temel alındığı tasarımlar gerçekleştirdiler. Ortaya konan bu tasarımları farklı mecralarda sergileyeceğiz” diye konuştu.
 
Atölye çalışmalarının sona erdiği gün,  tüm katılımcıları bir araya getiren sunumda, atölyede ortaya konan tasarımlar izleyicilerle paylaşıldı. 
 
Stephen Burks hakkında
 
ABD'nin en tanınmış endüstriyel tasarımcılarından biri olan Stephen Burks, Columbia Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından Illinois Teknoloji Enstitüsü'nde ve Illinois Tasarım Enstitüsü ürün tasarımı bölümünde eğitim gördü. 
 
Burks, uluslararası markalar için yaratıcı konseptler geliştirirken, bir yandan da gelişmekte olan ülkeler için “sürdürülebilir tasarım” konusuna odaklanıyor.
 
El emeği üretime ve bu anlamda zanaatkârlığa büyük önem atfeden Burks, projelerinde tek üretim tarzının endüstriyel imalat olmadığını vurgulamaya çalışıyor. 
 
Bugüne kadar aldığı ödüller:
Illinois Institute of Technology Profesyonel Başarı Ödülü
Brooklyn Müzesi Genç Modernist Ödülü  
Architektur & Wohnen Audi Mentor Ödülü 
2008 United States Artists Architecture & Design Target Fellowship Ödülü 
 
İstanbul Tasarım Bienali
 
İstanbul Tasarım Bienali, 13 Ekim–12 Aralık tarihleri arasında, Emre Arolat ve Joseph Grima küratörlüğünde, Londra Tasarım Müzesi Direktörü ve aynı zamanda İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi olan Deyan Sudjic'in önerisi ile belirlenen “Kusurluluk” (Imperfection) teması altında gerçekleştirilecek. İstanbul Tasarım Bienali sergileri, İstanbul Modern ve Galata Özel Rum İlköğretim Okulu'nda yer alırken, etkinlikler şehrin farklı noktalarına yayılacak. Tasarım Bienali ile ilgili ayrıntılı bilgi istanbultasarimbienali.iksv.org adresinden alınabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çin'de sarmal tasarımlı kitabevi dikkat çekiyor!
  • 24.04.2024 17:16

Çin'de sarmal tasarımlı kitabevi dikkat çekiyor!

Çin'in Shenzhen kentinde bulunan bir kitabevi, sarmal şeklindeki ilginç tasarımı ...

Vestel, Afşin'deki depremzedeler için çamaşırhane kurdu
  • 14.03.2023 10:06

Vestel, Afşin'deki depremzedeler için çamaşırhane kurdu

Vestel, merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin yaralarını sarmak için ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı
  • 09.01.2023 16:27

Vestel, sürdürülebilir geleceğin teknolojilerini CES Fuarı’nda tanıttı

Vestel, Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen dünyanın en büyük ...

Vestel, bir kez daha "Süpermarka" seçildi
  • 05.01.2023 10:32

Vestel, bir kez daha "Süpermarka" seçildi

Vestel, 2022'de yürüttüğü pazarlama ve iletişim faaliyetleriyle bir kez daha "Sü ...

Vestel, İstanbul’da 3 yeni mağaza daha açtı!
  • 16.11.2022 15:44

Vestel, İstanbul’da 3 yeni mağaza daha açtı!

Eyüp-Kemerburgaz, Sarıyer-İstinye ve Kağıthane-Hamidiye'de açılan Vestel Ekspres ...