maritbet girişmaritbet
Vefa Group, Vekon ve Ekobord markalarıyla ihracata hız verdi!

Vefa Group, Vekon ve Ekobord markalarıyla ihracata hız verdi!

Türkiye’nin ön üretimli yapı sektöründeki öncü firmalarından Vefa Group, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Vekon ve Ekobord markalarıyla yaşam konteyneri ve fibercement levha üretimindeki tüm kapasitesini bölgenin ihtiyacını karşılamaya yönlendirmişti. Bölgedeki yaşam konteyneri, prefabrik konut ve çelik hastane projelerini tamamlayan Vekon, ihracat serbestliğinin de gelmesiyle birlikte, depremden dolayı ara verdiği yurt dışı projelerine Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere, dünyanın farklı iklim ve coğrafyalarında devam ediyor.

Mobilizasyon projeleri ağırlıklı olmak üzere, toplu konut, ofis, hastane gibi projelerle ihracat faaliyetlerini sürdüren Vekon, deprem öncesinde sözleşmelerini gerçekleştirdiği Fransa, Polonya, Karadağ ve Tanzanya’ya ürün ve çözümlerini ulaştırıyor.

Fransa’ya modüler konteyner sistem ile ofis ve barınma alanları, Polonya’ya birleşimli konteynerlerden oluşan iki katlı ofis, Tanzanya’ya çelik dış cephe konstrüksiyonları, Karadağ’a prefabrik panel sistem ile yönetici ve işçi yatakhaneleri, yemekhane ve ofis binalarından oluşan mobilizasyon projelerinin üretim ve sevkiyatları devam ediyor.

ORHAN GÜNER; “AVRUPA BAŞTA OLMAK ÜZERE İHRACAT FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ.”

Orhan Güner; “Deprem sonrasında oluşan acil barınmaya yönelik yaşam konteynerleri, prefabrik konutlar ve hastane çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte üretim hatlarımız normal seyrine döndü. Vefa Group olarak ihracat faaliyetlerimize yeniden hız verdik. Bugüne dek 118 farklı ülkeye ürün ve çözüm ulaştırdığımız Vekon markamız ile Avrupa başta olmak üzere ihracat kanallarımızda biriken talebi karşılayacağız. Deprem öncesinde imzalanan sözleşmelerimiz kapsamında Fransa, Polonya, Karadağ ve Tanzanya’ya ürün ve çözümlerimizi ulaştırmaya başladık. Önümüzdeki aylarda da ihracattaki payımızı arttırmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

“6.500 YAŞAM KONTEYNERİ, 1.000 PREFABRİK KONUT VE 8.000 METRE KARE HASTANE TAMAMLANDI”

Vefa Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner; “Depremle birlikte tüm üretim hatlarımızı bölgeye yönlendirerek ilk etapta; Hatay'da 96 adet birleşimli modülden oluşan sahra hastanesini şubat ayı içerisinde hızlı bir şekilde tamamladık. Hatay Kırıkhan, Gaziantep Nurdağı ve Kahramanmaraş Elbistan’da konteyner kent yapımı, İskenderun’da da personel lojmanları için toplam 6.500 adet yaşam konteyneri sevk ettik. Aralıksız devam eden üretimimizle bölgeye ulaştırdığımız yaşam konteynerlerinin yanında deprem bölgeleri için prefabrik panel sistemiyle de Hatay ve Malatya’da 1.000 adet prefabrik konut ürettik. Ayrıca, hafif çelik ve yapısal çelik karma hibrit yapı sistemiyle de Hatay Defne’de, 8.000 metre kare ile bir bölümünü üstlendiğimiz hastane yapımını kısa sürede tamamlayarak teslim ettik.” dedi.

EKOBORD YURT İÇİ VE YURT DIŞI SEVKİYATLARINA YÖNELDİ

Vefa Group’un yapı malzemeleri alanında hizmet veren markası Ekobord ise Deprem bölgesi projelerinin bitmesi ve üretim hatlarının üç vardiya olarak normal seyrine dönmesiyle birlikte gerek satış gerekse uygulama yapan 30’a yakın bayisiyle hem yurt içi hem de yurt dışı sevkiyatlarına yeniden hız verdi.

Tüm üretim kapasitesini deprem bölgeleri için üretilen konteynerlerin fibercement ihtiyacı için dolduran Ekobord, fabrikasında ilave konteyner hattı da kurarak grup markasına destek olmuştu. Ekim ayı içinde devreye alınacağı açıklanan yeni fibercement hattı ile Ekobord’un üretim kapasitesi yüzde yüz artış sağlayacak. Tamamen kendinden renkli ürünü Colorex’in üretimine de hız veren firma, kapasite artırımı ve farklı ürünleriyle ihracat hedefini arttırmayı amaçlıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz