maritbet girişmaritbet
Varyap, halka açılmaya hazırlanıyor!

Varyap, halka açılmaya hazırlanıyor!

Türk inşaat sektörünün önde gelen oyuncularından Varyap, durgunluğa rağmen 2012 yılını oldukça verimli geçirdi

 

Bir yandan önemli projeleri hayata geçirerek büyümesine ivme kazandıran şirket, öte yandan kurumsallaşma sürecinde ciddi adımlar atarak üst ve orta düzey pozisyonlara önemli kadrolar yerleştirdi. İlkini 2010 yılında gerçekleştirdiği Varyap Management Trainee programının ikincisini Mart 2012'de başlatan Varyap yurtiçi-yurtdışında önemli üniversitelerden mezun gençleri bünyesine kazandırdı. Diğer taraftan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR tarafından denetimden geçerek 'yatırım yapılabilir' notu aldı. Türk inşaat sektörünü uluslararası platformlarda başarıyla temsil ettiklerini belirten Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş "Hollandalı. Alman ve Fransız sektör profesyonellerini İstanbul'daki Varyap merkez binamızda ağırladık ve projelerimizi yakından incelediler. Ayrıca Rusya ve Fransa'da önemli fuarlara katıldık ve Türk inşaat sektörünün geldiği noktayı yurtdışında da sergileyerek büyük ilgi gördük" dedi. Gayrimenkul geliştirme kapsamında Varyap Meridian, Metropol İstanbul ve Varyap Plaza Pendik projeleri devam ettiklerini belirten Varlıbaş, faaliyetleri hakkında şu bilgileri verdi: "Varyap Meridian artık tamamlanma aşamasına geldi. 
 
Satışları devam eden son bloğumuz olan Varyap Meridian Grand Tower ve proje içerisinde yer alan Meridian Business ofis bloğumuz da kısa sürede teslime hazır hale gelecek. Varyap Plaza Pendik'te ise 2013 yılı içerisinde teslim etmek üzere ince işler ve dış cephe giydirmeleri devam ediyor. Ataşehir'de kurulan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sınırlan içerisinde Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi olarak gerçekleştirdiğimiz Metropol İstanbul projemizde yoğun bir hafriyat döneminin ardından temel atma aşamasına geldik. Burada da 2 rezidans bloğumuzda satışa sunulan bölümlerin yüzde 75'i satıldı. Avrupa'nın en yüksek yapılarından biri olan Mettopol İstanbul Kuleyi ise 24 Kasım 2012'de satışa sunduk. Gayrimenkul geliştirme işlerimizin yanı sıra taahhüt işlerimiz de sürüyor. Halihazırda Konya Numune Hastanesi. Hatay Kırıkhan ve Erzurum'da büyük hastane inşaatlarımıza devam ediyoruz. Erzurum Sağlık Kompleksi. 1200 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük sağlık kampüsü olacak. Büyüklüğünün yanı sıra deprem riskini önleyecek bin 200 deprem izolatörüyle de bir binada kullanılan en fazla deprem izolatör sayısıyla dünya sıralamasında da yerini aldı. Ayrıca Zeytinburnu'nda inşa ettiğimiz Atatürk Öğrenci Yurdu inşaatımız da devam ediyor.
 
HAREKETLİLİĞİN KALBİ İSTANBUL OLACAK 
Kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarının 2012 yılında inşaat sektörüne hareket getirdiğine değinen Erdinç Varlıbaş, 2013 öngörülerini ise şöyle paylaştı: "Yasaların eksik kalan düzenlemelerinin de yerine getirilmesiyle 2013'te etkisini daha fazla göreceğimizi ve bu doğrultuda sektörün daha fazla hareketleneceğini düşünüyoruz. Gelen taleplerden bu anlaşılıyor. Özellikle yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı ve ülkemizin merkezi konumunda bulunan İstanbul, bu hareketliliğinin kalbinde yer alacaktır. Ayrıca uzun süredir üzerinde çeşitli çalışmalar yapılan konut sertifikası tebliğinin de inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Bu sertifika, hem sektördeki oyuncuları hem de konut satın almak isteyenleri rahatlatacak bir uygulama olacak. Müşteriler, ev sahibi olmak için yüklü miktarlar biriktirmelerine gerek olmadan, bütçeleri doğrultusunda sertifika satın alarak kazançlı projelerde kâr edebilecek." 
 
Platin Vizyon

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!
  • 08.03.2022 10:05

Metropol İstanbul'dan Kadınlar Günü'ne özel ayrıcalıklar!

Alışveriş ve eğlencenin gözde noktası Metropol İstanbul, her yıl olduğu gibi bu ...

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor
  • 23.02.2022 16:12

Metropol İstanbul, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projelere imza atıyor

Dünyaca ünlü kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yaparak klasik AVM algısın ...

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!
  • 29.12.2021 09:46

Metropol İstanbul, "Avrupa'nın En İyisi" oldu!

Metropol İstanbul, International Property Awards'tan (IPA) ve ICSC Global Awards ...

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!
  • 31.08.2021 17:33

Metropol İstanbul’dan çocuklara okula dönüş hediyesi!

Metropol İstanbul'da 30 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde toplamda 400 TL ve üzeri al ...

Metropol İstanbul projesinde son durum!
  • 28.11.2017 14:35

Metropol İstanbul projesinde son durum!

GAP İnşaat ve Varyap imzası taşıyan Metropol İstanbul projesinin son hali görünt ...

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!
  • 22.02.2017 16:03

Metropol İstanbul'un havadan görüntüleri!

GAP İnşaat - Varyap ortaklığında Ataşehir'de hayata geçirilen Metropol İstanbul' ...