URTİM, 42. Yapı Fuarı'nda sektörün nabzını tuttu
Türkiye Yapı Fuarı–Turkeybuild Istanbul, 42. yılında 18-22 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında en güncel gelişmeleri sektörle yakından ilgili meraklılarla buluşturan Türkiye Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul, 42. yılında 18-22 Haziran tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırladı. Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'nın içinde bulunduğu bölgenin en büyük yapı fuarı olma özelliği gösteren ve Dünya'da da alanında ilk 5 içerisinde yer alan Türkiye Yapı Fuarı, ITE Turkey - YEM Fuarcılık tarafından düzenlendi.
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019 bu yıl 30'un üzerinde etkinlik, 90'ı aşkın ulusal ve uluslararası uzman konuşmacıya ev sahipliği yaparken, 17 ülkeden 600'ün üzerinden katılımcı ve 90.000'in üzerinde ziyaretçiyi ağırladı.
“Tüm olumsuzluklara rağmen verimli geçen fuar, geçen yıla oranla daha fazla yurtdışı ziyaretçisi çekmeyi başardı.''
Fuar kapsamında 6 numaralı salon, D330 numaralı stantta ziyaretçilerle buluşan URTİM, etkinlik boyunca ulaştığı hedef kitleyi büyütürken, URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, fuarın sektör için önemini ve bu sene beklentilerine ne derece cevap verdiğini şu sözleriyle dile getirdi: “İnşaat ve yapı malzemeleri sektöründe Türkiye ve hinterlandının en büyük fuarı olan Türkiye Yapı Fuarı, Dünya'da da kendi kulvarında en büyük beş fuar içerisinde yer alarak binlerce yerli ve uluslararası profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini bir araya getiriyor. Bu bağlamda hem Türk Yapı Sektörü hem de bizim firmamız için, yeni iş birliklerine kapılar açmak ve potansiyel müşteri portföyümüzü genişletmek anlamında büyük bir fırsat teşkil ediyor.'' Sözlerinde fuarda bu sene karşılaşılan olumsuzluklara ve bunların fuarın gidişatı üzerindeki etkisine de değinen Urfalılar: ‘'Bu seneki fuar, düzenlendiği dönem itibariyle bazı olumsuzluklara sebebiyet verse de, genel anlamda firmamız ve Türk Yapı Sektörü için başarılı neticelere sahne oldu. 8-14 Nisan tarihleri arasında Münih'te düzenlenen Dünya'nın en büyük yapı ve inşaat makineleri fuarı olan BAUMA ile aynı seneye denk gelmesi ve Mayıs yerine Haziran ayına kaydırılması, yurtiçi katılımcı ve ziyaretçi sayısını olumsuz etkilese de; geçen yıla nazaran yurtdışından gelen ziyaretçi sayısında hatırı sayılır bir artış gözlemlendi.''
URTİM en son ürünlerini 42. Türkiye Yapı Fuarı'nda görücüye çıkardı
1980'de İstanbul'da üretimle yolculuğuna başlayan URTİM, bugün Dünya'nın dört bir yanında endüstriyel kalıp ve iskele sistemlerinde projelendirme aşamasından üretim ve satış sonrası süpervizörlüğe uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyor.
URTİM, başta bu sene piyasaya sürdüğü patentli ürünü olan ‘FRAMESET® Ayarlanabilir Kilit Sistemi' olmak üzere aralarında SKYSET® Döşeme Kalıp Sistemi, EKOSET® Hafif ve Ekonomik Kalıp Sistemi, PROPSET® Ayarlanabilir Dikme Sistemi, PROPEX® Hafif ve Dayanıklı Alüminyum Dikme Sistemi, FLEXSET® Alüminyum Kalıp Sistemi'nin de bulunduğu en güncel ürünlerini sergiledi.
Düşer kafa aracılığıyla betonun kuruma süresinden önce, dökümden iki gün sonra sökülmesi özelliğiyle işçilik ve projelendirme aşamalarında zaman tasarrufu sağlayan SKYSET® Döşeme Kalıp Sistemi, her türlü konut ve endüstriyel yapıda kullanılmaya elverişlidir. L-tipi döşemelerde yön değiştirebilme özelliğiyle malzeme kullanımında da tasarruf sağladığı gibi, kontrplak kaplı yüzeyi sayesinde pürüzsüz döşeme yüzeyleri üretmektedir.
Hem perde duvarlar hem de kolonlarda kullanılmak üzere tasarlanan EKOSET® Panel Kalıp Sistemi, panel başına düşen maksimum 54 kg ağırlığıyla, vinç gerektirmeyen ve ulaşılması zor alanlara sahip şantiyelerde ideal uygulama kolaylığı sunan, hafifliğiyle olduğu kadar ekonomik oluşuyla da kullanıcı dostu bir profil çizen ideal bir üründür.
Döşeme altında taşıyıcı olarak kullanılan ve her türlü farklı geometrideki döşemeye kolaylıkla uygulanabilen PROPSET® Ayarlanabilir Dikme Sistemi, ana eleman dikmelere ilave olarak üç ayak sehpa, U başlık ve çift yollu başlık gibi yardımcı elemanlarla tamamlanmaktadır. Konvansiyonel kalıp sistemlerine nazaran daha az işçilikle daha hızlı çalışma imkânı sağlayan PROPSET®, tekrar kullanılmaya elverişli yapısıyla uzun vadede ekonomik bir çözüm sunmaktadır.
Çeliğin üçte biri hafifliğinde olan PROPEX® Hafif ve Dayanıklı Alüminyum Dikme Sistemi, tekil dikme halinde kullanılabileceği gibi, masa kalıp sistemi veya ağır yük kule sistemi olarak da kullanılmaya uygundur. Masa kalıp sistemi olarak kullanıldığında demonte edilmeden projenin sonuna kadar devamlılık sağladığından dolayı, daha az işçilikle daha hızlı çalışma olanağı sunarken; ağır yük kule sistemi olarak değerlendirildiğinde ise söküp takılabilir özellik göstermektedir.
Çelik ile aynı mukavemet özelliğine sahipken 1/3 oranında daha hafif alüminyum profillerin bir araya gelmesiyle oluşan panel kalıp sistemi FLEXSET® Alüminyum Kalıp Sistemi, perde duvarlar ve kolonlar için kullanılan iki farklı versiyona sahiptir. Çeliğin su ve neme karşı paslanmaya eğilimli yapısının aksine alüminyum profiller daha uzun ömürlü bir kullanım sunmaktadır. Üretiminde boya ve galvaniz süreci gerektirmediğinden ötürü hızlı ürün teslimatına olanak vermesinin yanında, alüminyum köşe takozlarının panonun sökümünü kolaylaştırmasıyla gelen montaj / demontaj kolaylığı şantiye ortamında hızlı bir sirkülasyona öncülük etmektedir.
Yapı Fuarı URTİM etkinlikleri hız kesmeden devam etti
Son 3 senedir düzenli olarak süregelen Yapı Fuarı URTİM Etkinlikleri bu yıl da tüm hızıyla devam etti. 21 Haziran tarihinde Lean Academy'den Cevdet Dal'ın verdiği ‘Yalın İnşaat' semineri ve KALİSDER (Kalıp ve İskeleciler Derneği) Genel Sekreteri Ergun Baştan'ın ‘Kalıp ve İskele Sektöründe Kalite Standart Sorunları'yla ilgili sunumu katılımcılardan büyük rağbet gördü.
Yapı Masterclasses – Mimari Ustalık Sınıfları etkinliği kapsamında malzeme firmalarının standına düzenlenen ziyaretlerde, URTİM standı da usta mimar ve mühendislerin yoğun ilgi odakları arasındaydı. İç Yapı, Yalıtım & Yapı Malzemeleri, Doğrama ve Cephe Sistemleri, Şantiye ve Kaba Yapı alt dallarını tematik çerçeve olarak benimseyen etkinlik kapsamında, dönen söyleşilerle standımızda 20 kişilik bir mimar ve mühendis grubuna bilgi alışverişi sağlanırken, teorik bilgilendirmenin yanında yerinde malzeme uygulamalarıyla da etkileşimli bir deneyim sunuldu. Hedef kitlesini geniş bir skalada kucaklayan etkinlik; mimari ofislerin projelendirme sürecine yön veren ya da kendi ofisini yöneten genç profesyonelleri, yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik kariyerine devam eden öğrencileri ve malzeme uzmanlarıyla doğrudan etkileşim kurmak isteyen tüm mimar ve mühendisleri tek çatı altında topladı.
Seminerler ve Yapı Masterclass etkinliklerine ek olarak, her gün fuar standında workshoplar düzenleyen URTİM, sektörel partnerlerini, üniversite öğrencilerini ve hedef müşterilerini bir potada buluşturarak, yerel ve uluslararası ölçekte ağını genişletmeye odaklandı. URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, düzenlenen bu etkinlikler vasıtasıyla izledikleri politikayı ve eğitim alanında yaptığı endüstriyel işbirlikleriyle verdiği desteği şu sözleriyle ifade etti: ‘Son üç senedir sektörün sorumluluk sahibi kurumsal firması olarak gerek seminerler gerekse workshoplar ile bir yandan fuarı desteklerken bir yandan da paydaşlarımız olan öğrenciler, inşaat firmalarının yöneticileri ve ustalarımıza faydası olacak konu ve konuklarla sahip olduğumuz bilgi birikimimizi aktarmak istiyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz etkinliklerle potansiyel müşterilerimizi, üniversite öğrencilerini ağırlama ve ürünlerimizi yakından tanıtma imkânı buluyoruz. Bu bağlamda hizmet içi eğitim konusunda da imzalamış olduğumuz sanayici - okul işbirliği protokollerine uygun olarak öğrencilere her tür desteğimizi sunarken, fuarda da tecrübemizi onlarla paylaşmaktan geri kalmıyoruz.'
URTİM ihracat ağı giderek genişliyor
Günümüzde URTİM, üretiminin %85'lik dilimini ihraç ederken, ihracat ağı aralarında Ekvator Ginesi, Gana, Kenya, Etiyopya ve Kanada'nın da bulunduğu 54 ülkelik geniş bir yayılım gösteriyor. 42. Türkiye Yapı Fuarı çerçevesinde global ihracat hedeflerini masaya yatıran Serdar Urfalılar, "Son konjonktüre göre ihracat oranımız %85'i bulmuş durumdadır. URTİM olarak gayemiz; yerel çapta düzenlenenlerden Yapı Fuarı, uluslararası çapta düzenlenenlerden ise BAUMA ve Kasım ayında Paris'te gerçekleşecek BATIMAT gibi sektörümüzde Dünya'nın önde gelen fuarlarına katılarak yurtdışı ihracat bağlantılarımızı daha da güçlendirmek ve dış pazarlarda bilinilirliğimizi artırmaktır.'' sözleriyle URTİM'in gelecek sektör haritasına dikkat çekti.
- Etiketler:
Yorum Yaz