maritbet girişmaritbet
Uğur Dumankaya: Mütekabiliyetin pazarı Türkiye!

Uğur Dumankaya: Mütekabiliyetin pazarı Türkiye!

İnşaat sektörünün heyecanla beklediği Mütekabiliyet Yasası'nın tüm ülkeye büyük katkısı olacağını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Bu yasa bir fırsattır" dedi

İnşaat sektörünün heyecanla beklediği Mütekabiliyet Yasası'nın tüm ülkeye büyük katkısı olacağını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Bu yasa bir fırsattır" dedi

İnşaat sektörünün uzun zamandır gündeminde bulunan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde. (TBMM) bekleyen Mütekabiliyet Yasa tasarısı proje geliştiren firmalar tarafından her yönden bir lokomotif olarak görülüyor: Konuyla ilgili görüşlerini SÖZCÜ ile paylaşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Bu yasa ile yıllardır beklenen bir ilk gerçekleşecek ve yabancılara konut satışının önü açılacak. Bu yasa Türkiye ekonomisine büyük bir girdi sağlayacak, öte yandan Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün de önünü açacak. Mütekabiliyet yasası hem bizim hem de inşaat sektörünün heyecanla beklediği umut verici bir gelişme" dedi.

Cazip bir ortam doğacak

Yasanın çıkması ile birlikte Türkiye uluslararası pazara açılan bir marka haline geleceğini vurgulayan Uğur Dumankaya, "Bu Ülkemize ilgisi olan ve burada yaşamak ve yatırım yapmak isteyen birçok insan için yeni bir fırsat olacak. Yasarım oturma izni ile birlikte çıkması halinde Türkiye için önemli bir markalaşma adımının atılacağını düşünüyorum"'diye konuştu. Türkiye, konumu, sahip olduğu güzellikler ve gelişmekte olan ekonomisi ile şu an dünyada dikkat çektiğine vurgu yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Bütün bu özellikler ülkemizin yabancılar tarafından ilgi görmesini sağlıyor. Küresel krize rağmen gelişmekte olan bir ekonomiye sahip ülkemizde yatırımlar yabancılara cazip geliyor" ifadesini kullandı.

Dünyada inşaat sektörü olarak ilginin Türkiye'ye özellikle İstanbul üzerine kaydığına dikkat çeken Dumankaya, "Tam da bu noktada mütekabiliyet yasasının biran evvel devreye girmesi büyük önem taşıyor. Halihazırda var olan cari açık problemine karşın yıllardır dışarıdan gelecek kaynak engelleniyordu. Nihayet yabancılara satış konusunda engelleri aşmaya başlayacağız. Bu hem Türkiye ekonomisi hem de inşaat sektörü açısından çok olumlu ve mutluluk verici bir haber. Böylece dünyadaki ekonomik krizde Türkiye olarak bizler karlı bir şekilde yol alabiliriz" ifadesini kullandı.

Engeller yasa ile aşılır

Dünyada inşaat sektörü olarak ilginin Türkiye'ye özellikle İstanbul üzerine kaydığına dikkat çeken Dumankaya, "Tam da bu noktada mütekabiliyet Yasası'nın biran evvel devreye girmesi büyük önem taşıyor. Halihazırda var olan cari açık problemine karşın yıllardır dışarıdan gelecek kaynak engelleniyordu. Nihayet açısından çok olumlu ve mutluluk verici bir haber. Böylece dünyadaki ekonomik krizde Türkiye olarak bizler karlı bir şekilde yol alabiliriz" ifadesini kullandı.

Uğur Dumankaya olarak yabancılara konut satışının önünün açılmasını ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmasını özellikle desteklediklerini ifade eden Uğur Dumankaya, "Hatta bu alanda ileride alınması gereken tüm kararlar ve adımlar için çalışmalarımıza şimdiden başladık" şeklinden konuştu.

Kapıları kararcasına bir talep olmaz ama ilgi olur

Yasa ile birlikte kapılan kırarcasına bir talep olacağını beklemediğini ancak orta ve uzun vadede bu oranlarda Türkiye'nin özellikle inşaat alanında önemli kazanımlar elde edeceğine işaret eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Daha çok talebin ise Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden geleceğini öngörebiliriz. Özellikle mütekabiliyet sonrası Ege, Akdeniz kıyıları ve özellikle İstanbul için önemli bir talep olacaktır. Ayrıca bu yasa ile cari açık için de ciddi bir kaynak yaratılacaktır" diye konuştu.

Sözcü

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...