maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi e-PTTAVM!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi e-PTTAVM!

PTT’nin gelişen e-ticaret sektörünü dikkate alarak kurduğu e-PTTAVM, KOBİ’lere fırsatlar sunuyor. Gerçek bir alışveriş merkezi gibi olan sitede 3 boyutlu mağaza açılabiliyor

 

PTT'nin gelişen e-ticaret sektörünü dikkate alarak kurduğu e-PTTAVM, KOBİ'lere fırsatlar sunuyor. Gerçek bir alışveriş merkezi gibi olan sitede 3 boyutlu mağaza açılabiliyor.
 
PTT Genel Müdürlüğü, dünya çapında hızla gelişen e-ticaret sektörünün içinde yer alınması gerekliliğinden hareketle Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi olan ‘e-PTTAVM' projesini hayata geçirdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla hayata geçirilen e-PTTAVM projesini Aydınlılar'a tanıtan PTT Aydın Başmüdürü Muslu Uslu “Bir alışveriş merkezinde bulunan bütün ürün yelpazesini kapsayacak şekilde tasarımı yapılan e-PTTAVM; internet üzerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ait ürünlerin satılacağı, müşterilerin internet üzerinden kolayca erişim sağlayarak çok sayıda ve farklı sektörlerdeki markaları 2 boyutlu ve 3 boyutlu platform üzerinden tercih edebileceği bir e-ticaret projesi. e-PTTAVM, gerçek bir alışveriş merkezinin görselliğini bilgisayar üzerinden animasyon şeklinde sağlayan sanal bir ortam olan 3 boyutlu kısmı ve içinde ekonominin lokomotifi KOBİ'lere ait ürünlerin satış ve sunumunun gerçekleştirileceği 2 boyutlu kısmı ile büyük bir e-ticaret dünyası olarak kuruldu. Sitenin 3 boyutlu kısmında yer alacak firmalar, 3 boyutlu alanda satışa sundukları ürünlere ek olarak aynı zamanda 2 boyutlu kısmında da satış imkanına sahip olacaklar. e-PTTAVM için Ankara-İzmir Caddesi, İzmir-Karşıyaka ve İstanbul-Beyoğlu'nda tahsis edilen yerlerin tefriş ve donanımı tamamlandı. Söz konusu yerlerde ilk etapta yazılım, medya-görsel tasarım ve pazarlama departmanları ile çağrı merkezi adı altında fiili olarak çalışan toplam 30 kişi bulunuyor. Teknik altyapı çalışmaları kapsamında tüm detaylı güvenlik, yük ve stres test çalışmaları tamamlandı” dedi.
 
34 KOBİ anlaşma imzaladı
 
Kurulacak site üzerinden 2 boyutlu ve 3 boyutlu platformda markaların yer alması amacıyla pazarlama ve tanıtım çalışmalarına devam edildiğini açıklayan Uslu “Sisteme dahil olmak isteyen firmalar ile kurumumuz arasında imzalanacak protokoller kapsamında, gerekli sistem entegrasyonları sonrası markanın internet sitesinde yer alması için gerekli hususlar müzakere edilmiş olup, e-PTTAVM sitesinin 3 boyutlu kısmında yer alacak firmalar ile 2 boyutlu kısmında yer alacak KOBİ'ler için E-Ticaret Hizmet Protokolleri firmalar tarafından imzalanarak tarafımıza gönderilmeye başlandı. Sitenin 2 boyutlu kısmında yer alacak 34 adet KOBİ ve 3 boyutlu kısmında yer alacak 15 adet firmayla birlikte toplam 49 adet protokol imzalandı” diye konuştu.
 
Hedeflerimiz büyük
 
PTT'NİN e-PTTAVM projesiyle büyük hedefleri olduğunu belirten Uslu, şunları söyledi: “Yapılan araştırmaya göre dünyada olduğu gibi ülkemizde de e-ticaretin hızla geliştiği ve tüketicinin internet kullanımındaki artışına paralel olarak gelişmenin önümüzdeki yıllarda daha da ivme kazanacağı öngörülüyor. Bu bağlamda e-PTTAVM ile sektörde, 2015'te Türkiye'de en büyük işlem hacmine sahip ilk 3 içinde yer almak ve 2023'e kadar Avrupa'da ilk 10 arasında olmak hedefleniyor.”
 
Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

PTT'den "1915 Çanakkale Köprüsü" konulu anma pulu!
  • 18.03.2022 10:20

PTT'den "1915 Çanakkale Köprüsü" konulu anma pulu!

PTT AŞ, “1915 Çanakkale Köprüsü’nün Açılışı” konulu tek değerli anma pulu ve ilk ...

3. Havalimanında 250 milyon euroluk anlaşma imzalandı
  • 11.07.2017 12:31

3. Havalimanında 250 milyon euroluk anlaşma imzalandı

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ ile 6 şirket arasında, Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri ...

Türk Telekom ve PTT, gayrimenkul sektörü için birleşti
  • 17.03.2017 11:43

Türk Telekom ve PTT, gayrimenkul sektörü için birleşti

Türk Telekom ile PTT, Gayrimenkul Değerleme ve İşbirliği Protokolü imzaladı. ...

Şırnak’ta yeni PTT şubesi açıldı
  • 23.11.2013 11:54

Şırnak’ta yeni PTT şubesi açıldı

Şırnak PTT Müdürlüğü'nde yaşanan yoğunluğu önlemek amacıyla Bahçelievler Mahalle ...

PTT Pul Müzesi açıldı
  • 18.11.2013 10:35

PTT Pul Müzesi açıldı

PTT Pul Müzesi 2013 yılında Tasarımhane tarafında açılan çok yeni bir projedir ...

PTT, mimar ve mühendis takım arkadaşları arıyor
  • 12.10.2013 13:49

PTT, mimar ve mühendis takım arkadaşları arıyor

PTT, mimar mühendis ve diğer sektörlerde elemanlar arıyor ...