maritbet girişmaritbet
Türkiye, kentsel dönüşüme Pakpen penceresinden bakacak!

Türkiye, kentsel dönüşüme Pakpen penceresinden bakacak!

Yapı sektöründe pencereden bahçe aksesuarına, dış cepheden kapıya, borudan yalıtım ürünlerine kadar bir bina için gerekli birçok malzemeyi birlikte üreten sektörünün öncü firması Pakpen, Türkiye’nin 33 ilinde eşzamanlı olarak başlayan ‘Kentsel Dönüşüm’ sürecinin en önemli aktörlerinden biri olmaya hazırlanıyor

 

Ankara İller Bankası Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne sponsor olarak katılan Pakpen Şirketler Grubu, zirveye verdiği destekle;  en aktif şekilde kentsel dönüşüm sürecinin içinde olacağını gösterdi.
 
Kurulduğu günden beri Ar-Ge çalışmalarına, inovasyon yaratmaya, pazara yeni ve gelişmiş ürünler sunmaya verdiği önemle sektörünün lideri olan Pakpen Şirketler Grubu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm sürecinde de bu iddiasını sürdürmek istiyor. ‘Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne sponsor olan Pakpen Şirketler Grubu, sektörü tamamen dönüştürmesi ve standardını yükseltmesi beklenen, ülke çapındaki bu büyük atılımda önemli bir rol üstleneceğinin sinyallerini verdi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM 20 YILDA TAMAMLANACAK
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ve ULI, İNDER, İMSAD gibi sektörel derneklerin desteği ile düzenlenen ve kentsel dönüşüm süreci ile ilgili tüm sektörlerin temsilcilerinin katıldığı zirvede Kentsel Dönüşüm süreci tüm boyutlarıyla ele alındı.
 
Zirvede bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm sürecinin milli bir mesele olduğunun altını çizdi. Kentsel Dönüşüm sürecinin 20 yıl gibi bir sürede tamamlanacağını söyleyen Erdoğan Bayraktar, “Akademisyenler, müteahhitler, belediyeler, sivil toplum kuruluşları kaliteli şehirler ve kaliteli yaşam için elbirliği yapmalı. Türkiye'deki 20 milyon bina stokunun yarısının dönüşmesi gerekir. Bunu 20 yılda yapacağız. 2023'de dünyadaki örnekleri gibi marka şehirlerimiz olacak. Güzel şehirler devletlerin de marka değerini arttırıyor” diye konuştu. 
 
MEHMET TUZA: YALITIMSIZ BİNA ENERJİ SAVURUYOR
 
Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza; kentsel dönüşüm sürecinde Modern Kentsel Yaşam imkanı sunan Sağlam-Kaliteli-Tam Yalıtımlı Binaların önemine dikkat çekerek,
 
“Ülkemizde yaklaşık 8-10 milyon arasında bulunan bina sayısının 2,5 milyonu yeni bina iken, geri kalan binaların tümü eski ve yaşlı durumdadır. Bu eski ve yalıtımsız binalar tahmin edileceği gibi enerjiyi savurmaktadır.  Bu oran konut stoku olarak ele alındığında ise 20milyona yakın konutun 14 milyonunu eski ve yalıtım yapılmamış binaların oluşturduğu görülmektedir. Yalıtımsız binaların ülkeye ve içinde yaşayan insanlarımıza maliyeti tahmin edilenlerin de çok üstündedir. Bu nedenle binalarda enerji tasarrufuna yönelmek ülkenin geleceği için de büyük önem taşımaktadır. Türkiye'de toplam enerji kaybının %35-40'lık kısmı yalıtımsız dış duvar, %30'u pencere,  %17'si dış kapılar,  %7'si çatı, %6'sı ise zeminden kaynaklanmaktadır. Bu da gösteriyor ki pencerenin enerji tasarrufundaki önemi gün geçtikçe artmaktadır. Pakpen, binaları geleceğe taşıyan tasarımlarıyla hem enerji tasarrufuna destek vermekte hem pencere, kapı, yalıtım malzemeleri ve boru gibi tüm ürün gruplarını da bu çatı altında bir araya getirmektedir. Bu nedenle Kentsel Dönüşüm sürecinin en etkin oyuncularından biri olmayı hedeflemektedir” dedi.
 
PAKBOARD ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRACAK
 
Konya Organize Sanayi Bölgesi'nin en büyük sanayi kuruluşu olan Pakpen üretim kapasitesi ve ürün yelpazesiyle kentsel dönüşüm sürecinin en önemli aktörlerinden olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 33 ilinde eşzamanlı olarak başlatılan ‘Kentsel Dönüşüm' sürecinde ön plana çıkmaya hazırlanan Pakpen Şirketler Grubu, özellikle yalıtım markası Pakboard ve boru markası Pakplast'ın üretim kapasitesini artıracak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...