maritbet girişmaritbet
Turkcell Global Bilgi Van Erciş’e 120 kişilik çağrı merkezi kurdu!

Turkcell Global Bilgi Van Erciş’e 120 kişilik çağrı merkezi kurdu!

Turkcell Erciş’e çağrı merkezi kurdu, 120 kişi istihdam edilecek!

 

Geçtiğimiz Ekim ayındaki depremle büyük sıkıntılar yaşayan Van'ın Erciş İlçesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Turksat ve Turkcell'in şirketlerinden Turkcell Global Bilgi'nin işbirliğiyle 120 kişiye istihdam sağlayan bir çağrı merkezine sahip oldu.
 
Çalışanların yüzde 50'sini oluşturan engelli sayısıyla da öne çıkan çağrı merkezinin 3 milyon TL yatırımla ilçede Şeker Fabrikası”ndan sonra en büyük istihdamı sağlayacağı belirtildi.
 
Karaman yerine Erciş
 
Erciş Çağrı Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve yetkililerin katıldığı törenle açıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, çağrı merkezinin ilk etapta Karaman'da yapılması için ihaleye çıkıldığını deprem sonrasında planın değişerek Erciş'e yapıldığını anlattı. Dinçer, şöyle konuştu: “Karaman benim memleketim ancak depremden sonra ihaleyi kazanan firmayla da konuşarak çağrı merkezini Erciş'e kurmaya karar verdik. Burası Turkcell ve Turkcell Global Bilgi'nin de desteğiyle Türkiye'nin en ucuz hizmet veren çağrı merkezi oldu. Ayrıca daha önce üç çalışta açılan telefon sistemi burada bir çalışta açılan telefonla daha da ileriye taşındı.”
 
İki bin yeni derslik
 
MEB'e bağlı 147 numaralı çağrılara yanıt verecek olan merkezin, daha önceki üç aylık dönemde en çok dışardan öğrenime ilişkin sorular için arandığını söyleyen Dinçer, gelecek eğitim öğrenim dönemine kadar 2 bin civarında dersliğin tamamlanacağını belirtti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de, Türkiye'de çağrı merkezi sektörünün 1.5 milyar TL'lik bir sektöre ulaştığını ancak hâlâ yeterli doyuma ulaşmadığını belirterek şöyle konuştu: “Amerika'da her 200 kişi, Avrapa'da ise her 400 kişi için, Türkiye'de ise her bin 800 kişi için için bir çağrı merkezi masası var. Geçen yıl çağrı merkezleri yüzde 22 büyüdü.”
 
Kapasiteyi artıracağız
 
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise çalışanların bir çoğunun Erciş'ten bir kısmının da Van'dan geldiğini belirterek şunları söyledi: “İletişim merkezinde çalışacak kardeşlerimizin yüzde 50'si engelli. Biz geriye değil ileriye bakacağız. Geleceği daha güzel yapmak için çalışacağız. İlk etapta 120 kişiye istihdam sağlayacak merkezin kapasitesini önümüzdeki dönemde artırmalı planlıyoruz. Van için hazırladığımız kumbaramızda 9 milyon TL para birikti. 200'den fazla öğretmenimize öğretmen köyü yapacağız.”
 
Şeker fabrikasından sonra en büyük yatırım
 
VAN Valisi Münir Karaloğlu, çağrı merkezinin Şeker Fabrikası'ndan sonra en fazla istihdam sağlayan kurum olduğunu belirterek, “İşsizliğe en kolay çarelerden bir tanesi bu çağrı merkezleri. Hem BTK'dan hem de Turkcell'den Van'a da bu çağır merkezlerinin yenisini bekliyoruz” diye konuştu. 
 
Çilem KAYA/Hürriyet 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak
  • 03.02.2022 11:22

Kocaeli'de depreme dayanıksız 4 okul yıkılacak

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, yapı stoku açısından ...

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek
  • 13.11.2021 11:49

Çalık Enerji'nin yeni projesiyle okullar kendi enerjisini üretecek

Çalık Enerji'nin Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamın ...

TOKİ, Van’da hummalı bir çalışma içerisinde
  • 27.04.2012 11:54

TOKİ, Van’da hummalı bir çalışma içerisinde

Van’da kalıcı konutların Ağustos ayında deprem mağdurlarına teslim edilmesi için ...

Van'da barınma problemi hızla çözülüyor
  • 15.12.2011 13:02

Van'da barınma problemi hızla çözülüyor

Deprem bölgesi Van Erciş'te barınma sorunu hızla çözülüyor. ...

VAN YENİDEN KURULUYOR
  • 08.12.2011 12:59

VAN YENİDEN KURULUYOR

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaklaşık 22 bin konteynırın 15 Ocak'ta deprem ...