maritbet girişmaritbet
Trakya Cam ısı kayıplarını yüzde 50 azaltıyor!

Trakya Cam ısı kayıplarını yüzde 50 azaltıyor!

Düzcam alanındaki faaliyetlerini yalıtım alanında da sürdüren Trakya Cam, geliştirdiği ısı kontrol kaplamalı “Low-E” camlar ile iç mekândaki sıcaklığın pencerelerden dışarı kaçışını engellerken daha iyi bir yalıtım sağlıyor

Düzcam alanındaki faaliyetlerini yalıtım alanında da sürdüren Trakya Cam, geliştirdiği ısı kontrol kaplamalı “Low-E” camlar ile iç mekândaki sıcaklığın pencerelerden dışarı kaçışını engellerken daha iyi bir yalıtım sağlıyor. Isı kontrol kaplamalı yalıtım cam ünitesi olan ‘Isıcam Sinerji'yi pazara sunduklarını bildiren Trakya Cam Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Haluk Sarıaltın, bu ürünün, ısı kontrol özelliği sayesinde ısı kayıplarını standart çift cama göre yüzde 50 azalttığını söyledi. Sarıaltın, böylece ısınmak için harcanan enerjinin azaltılarak yakıt masraflarından tasarruf sağlandığına da dikkat çekti.

Hem sıcak, hem de soğuk dönemlerin yaşandığı coğrafi bölgelerde, pencere camlarının ısı yalıtımı ile birlikte güneş kontrolünü de sağlamasının önem kazandığına işaret eden Sarıaltın, “Trakya Cam'ın ısı ve güneş kontrolü sağlayan kaplamalı yalıtım camı ünitesi hem ısı yalıtımı hem de güneş kontrolünü etkin şekilde sağlamaktadır. ‘Isıcam Konfor', sahip olduğu ısı ve güneş kontrol özelliği sayesinde standart çift cama göre ısı kayıplarını yüzde 50, güneş ısısı girişini yüzde 40 azaltmaktadır. Isıcam Konfor kullanılan binalarda kışın sağlanacak yakıt tasarrufuna ilave olarak yazın da klima kapasitesini daha düşük tutma imkânı elde edilerek klima ön yatırım tutarından ve elektrik tüketiminden tasarruf sağlanabilmektedir” dedi. Trakya Cam'ın geliştirdiği yeni ürünler olan ‘Isıcam Sinerji 3+' ve ‘Isıcam Konfor 3+'ün Isıcam Klasik'e göre yaklaşık dört kat, Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor'a göre ise yaklaşık iki kat daha iyi ısı yalıtımı sağladığını belirten Sarıaltın, Isıcam Konfor 3+'ın ayrıca güneş ısısı girişini Isıcam Klasik'e göre yüzde 48 azalttığını aktardı.

Bireysel kazançları toplumsal kazanca dönüştürüyor

Trakya Cam'ın sunduğu ürünler ile bireysel kazançların toplumsal kazanca dönüştüğüne dikkat çeken Haluk Sarıaltın, şöyle devam etti: “Enerji verimliliği yüksek ürünler olan Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor'un kullanımı ile önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanması mümkün olabilmektedir. Örneğin, Türkiye'deki mevcut konutların tümünde Low-E kaplamalı yalıtım camları olan Isıcam Sinerji veya Isıcam Konfor ürünlerinin kullanılması ile yılda 2.5 milyar dolar,  yeni yapılacak konutlarda kullanılması ile de her yıl ilave 45 milyon dolar enerji tasarrufu sağlama imkanı mevcuttur.”

Firmanın dış cephe camlamalarında güneş kontrol amaçlı çözümler için TRC Helio, TRC Tentesol ve TRC Tentesol T markaları ile farklı performans, renk ve görselliğe sahip ürünler sunduğunu kaydeden Sarıaltın, “Otel, alışveriş merkezi ve ofis gibi ticari bina projelerinde güneş kontrol camları güneşin istenmeyen etkilerinin sınırlandırılmasının yanı sıra mimari amaçlar ve estetik beklentilerin karşılanması için tercih edilmektedir.  Harmandan renkli camlar ve reflektif güneş kontrol camlarının Low-E kaplamalı camlarla birlikte kullanıldığı yalıtım camı üniteleri ile güneş ısısı kazançları ve ısı kayıpları azaltılarak enerji etkin camlar elde edilebilmektedir” diye konuştu.

Avrupa ekonomisindeki durgunluğun ve Türkiye ile gelişmekte olan ülkelerde görülen büyümedeki yavaşlamanın düzcamın ana pazarları olan inşaat ve otomotiv sektörlerindeki olumsuz etkilerine rağmen Trakya Cam'ın, verimlilik artışına yönelik çalışmaları ve enerji tasarrufu başta olmak üzere maliyetleri düşürmeye yönelik aldığı önlemlerle, bu etkiyi minimize ettiğini dile getiren Sarıaltın, “2012 yılında bir önceki senenin satış cirosu seviyelerini koruyarak hızlı büyüme ve global bir düzcam şirketi olma vizyonu çerçevesinde başlattığımız yatırımlara devam ettik. Farklı coğrafyalarda yeni kapasitelerle büyürken, aynı zamanda büyüme stratejisinin önemli bir bileşeni olarak katma değerli ürün portföyünü de genişletmeye odaklanan Trakya Cam, 2012 yılında enerji tasarrufu sağlayan kaplamalı camlardaki Ar-Ge faaliyetlerine hız vermiş ve bu alanda önemli gelişmeler elde etmiştir. 2012 yılında bu kapsamda dört yeni ürün pazara sunulmuş ve kaplamalı cam satış gelirlerinde yüzde 27 artış elde edilmiştir” dedi.

Türkiye'de enerji kaynaklarının yeterli olmadığına değinen Sarıaltın, şunları söyledi: “Enerjinin yüzde 74'ü ithal edilmektedir. Bu nedenle enerjinin verimli kullanılması önem arz etmektedir. Türkiye'de kullanılan toplam enerjinin 1/3'ü binalarda tüketilmektedir. Binalardaki ısı kayıplarının yüzde 30'u ise yalıtımsız pencerelerden gerçekleşmektedir. Bu durum enerji tasarrufu açısından camın önemini ortaya koymaktadır. Enerji tasarrufu sağlayan malzemeler içinde camların kullanımının artırılmasına yönelik pazar geliştirmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak sektörün ana gündem maddesidir.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğru cam nasıl seçilir?
  • 27.11.2014 16:12

Doğru cam nasıl seçilir?

Doğru cam seçimi, güvenlikte cam gibi konuların tartışıldığı ‘Trakya Cam Akademi ...

Trakya Cam, cama mimari bir dokunuş getirdi!
  • 21.11.2014 11:38

Trakya Cam, cama mimari bir dokunuş getirdi!

Trakya Cam ileri teknoloji mimari cam ürünlerini ARKIMEET 2014’te tanıttı ...

Trakya Cam, T Buluşmaları ile mimarinin şeffaf yüzünü gösterecek
  • 18.11.2014 12:50

Trakya Cam, T Buluşmaları ile mimarinin şeffaf yüzünü gösterecek

Trakya Cam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla bu yıl ilkini düzenleyeceği ‘T Bu ...

Hepsi birer "Enerji Avcısı" olacak!
  • 07.11.2014 15:05

Hepsi birer "Enerji Avcısı" olacak!

Isıcam Konfor Akademisi’nde minikler hayallerini ‘cam’ ile resmetti ...

Bu akademi hem öğretiyor hem tasarruf ettiriyor
  • 18.09.2014 13:03

Bu akademi hem öğretiyor hem tasarruf ettiriyor

Isıcam Konfor Tasarruf Akademisi ‘Enerji Avcıları’ yetiştiriyor ...

Trakya Cam’ın, ‘Camdan Yansımalar II Konferansı' büyük ilgi gördü
  • 12.06.2014 15:51

Trakya Cam’ın, ‘Camdan Yansımalar II Konferansı' büyük ilgi gördü

Trakya Cam, ‘Camdan Yansımalar II’ ile mimaride inovatif cam uygulamalarını anla ...