maritbet girişmaritbet
Trabzon ve Beşiktaş Kiğılı'dan tüyo alacak

Trabzon ve Beşiktaş Kiğılı'dan tüyo alacak

Fenerium ile büyük başarı yakalayan Abdullah Kiğılı Trabzon ve Beşiktaş'tan talep aldığını, Galatasaray isterse ona da yol göstereceğini söylüyor

Fenerium ile büyük başarı yakalayan Abdullah Kiğılı Trabzon ve Beşiktaş'tan talep aldığını, Galatasaray isterse ona da yol göstereceğini söylüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam Trump Towers alışveriş merkezinin açılışında çok sayıda işadamı vardı. Kimi Erdoğan'ı görmek için kimi de alışveriş merkezinde açılacak mağazası için oradaydı. Açılış kısa sohbetler için de vesile oldu.

Başbakanın ziyaret ettiği mağazalardan biri Kiğılı idi. Tekstil dünyasının duayeni, Fenerbahçe dünyasının ise vazgeçilmez yöneticisi Abdullah Kiğılı ile sohbet ettik. 220'nci mağazasını açan Kiğılı, yıllık 300 milyon lira ciroya ulaştıklarını söylüyor. Gözü şimdi Çin'de. Kiğılı'yı görünce Fenerbahçe'den söz etmemek olmaz. Yönetimi bırakacak mısınız? sorusuna “Mayısa kadar vaktim var” yanıtını veriyor.

Fenerium konusu açılınca da “Bu konuda tevazu gösterecek değilim” diyor ve şu bilgileri veriyor: “Fenerium'da bayilik modelini kaldırdım. Tamamı Fenerbahçe'nin olan 78 Fenerium mağazamız var. Fenerium'daki iş hacmi, rakiplerimizi açık ara geride bıraktı.”

Başarıyı görünce diğer takımlardan da talep gelmeye başladığını söyleyen Kiğılı, “Trabzon Başkanı Sadri Şener Fenerium'da uygulanan modeli Trabzonspor'a da oluşturmamı istedi. Beşiktaş'ın yeni yönetimindeki arkadaşlar da benimle görüşmeye gelecek” diyor.

Galatasaray'dan talep var mı sorusuna ise “Onların da gelmesini bekliyorum. Sorarlarsa onlara da yol gösteririm” diyor.

Hollandalı SHV Doğu'yu bir Türk CEO'ya emanet etti

İpragaz, Türkiye'nin ilk tüp dolum tesislerinden biri. 1961'de Eureka Metal AŞ adıyla kamu kurumu olarak kurulmuş, 1992'de özelleştirilerek Fransız Primagaz bünyesine katılmış. 1999'da ise Hollandalı SHV Enerji tarafından satın alınmış.

SHV Enerji 27 ülkede faaliyet gösteriyor, 13 bin 500 çalışan ve ve 13 milyar dolarlık ciroya sahip. Türkiye'deki şirketi İpragaz ise 1300 kişinin çalıştığı Türkiye'nin 19'uncu büyük kuruluşu.

İpragaz CEO'su Selim Şiper dün bir toplantı düzenleyerek önemli bir gelişmeyi haber verdi. Şiper SHV Enerji'nin hem yönetim kuruluna girmiş hem de Asya ve Doğu Avrupa Merkezi'nin başkanı olmuş. Hollandalı firmanın çok önem verdiği 7 ülke Polonya, Macaristan, Türkiye, Pakistan, Hindistan, Çin ve Filipinler artık İstanbul'dan yönetilecek. İpragaz yöneticilerinin başarısı bununla da bitmiyor. Şiper, Teknik Destek Müdürü Can Toydemir ve Dökme LNG Müdürü Kemal Güveli'nin de Hollanda'ya giderek şirket yöneticilerini LNG konusunda eğiteceğini söylüyor. Bu arada enerji piyasalarını da değerlendiren Şiper, Türkiye'de LPG kullanımının giderek azaldığına dikkat çekti. Nedenini ise doğalgazla LPG arasındaki 20 kat farka bağlayan Şiper, “1 milyon kilokalori bir tüketimde doğalgaz için 3.3 TL özel tüketim vergisi var. Tüpgazda ise 119.57 TL” diyor.

Ramsey İngiltere'de mağaza zinciri alacak

Açılışta Ramsey'in patronu Remzi Gür ve CEO'su Hüseyin Doğan ile de karşılaştım. Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür'e yatırımlarını sordum. Londra'dan doğan Ramsey markasının bu ülkedeki mağazasını kapatmasına rağmen Londra'dan vazgeçmediğini söyleyen Gür, birkaç mağazası olan bir zincirle görüşmekte olduklarını ve yakında sonuç beklediklerini söylüyor. Bu arada grubun ilginç yatırımlarından biri olan domates üretiminde ise hızlı gelişme kaydedilmiş. Topraksız tarımla üretilen domateslerin Hollanda'ya ihraç edildiğini söylüyor. Hüseyin Doğan ise Aydın'da başlattıkları yeni yatırımı anlatıyor. 4 bin dönüm zeytin ağacı dikilmiş. Doğan, 5 yıl içinde markalı zeytinyağ üretimine gireceklerini belirtiyor.

LC Waikiki 500 bin çocuk sözü verdi

Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkan Yardımcısı Vahap Küçük, 394'üncü mağazayı Trump Tower'da açtı. LC Waikiki, alışveriş merkezinin amiral markası yani ‘anchor'u... AVM'lerin olmazsa olmaz markalarından. Trump Tower'ın da metroya bağlanan koridorundaki mağazasıyla önemli markalarından. Mağazayı Başbakan, kurdele keserek açtı. Açarken ise Küçük'ten bir talepte bulundu. Türkiye'nin en büyük üretici markalarının bulunduğu BMD geçen yıl dini bayramlarda toplam 250 bin yoksul çocuk giydirmişti. Erdoğan, bu yıl bu sayının 500 bine çıkarılmasını istedi. Küçük bu talebi ileteceği sözünü verdi.

Radikal/ Jale Özgentürk

Yorum Yaz