maritbet girişmaritbet
Torunlar GYO, hedef büyüttü

Torunlar GYO, hedef büyüttü

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2011'in ilk yarısında vergi, amortisman ve faiz öncesi karını yüzde 54,3’lük artışla 44 milyon 594 bin TL'ye çıkardı. Şirket, satış gelirlerini de bir önceki yılın aynı dönemine göre

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 2011'in ilk yarısında vergi, amortisman ve faiz öncesi karını yüzde 54,3'lük artışla 44 milyon 594 bin TL'ye çıkardı. Şirket, satış gelirlerini de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66,8 oranında artırmayı başardı. Portföyünde yer alan projeler için 2014 yılı sonuna kadar 1 milyar TL'yi aşan yatırım öngören Torunlar GYO, bu projelerin tamamlanmasıyla 3 yıl içerisinde faaliyet karını da beş kat arttırmayı hedefliyor.
 
Torunlar GYO, 2011 yılının ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını ve gelecek dönem beklentilerini açıkladı. 2011 yılı yarıyıl değerlendirme toplantısına şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, CFO'su İsmail Kazanç ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Dr. Haluk Yükler katıldı. Torunlar GYO'nun, SPK tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolara göre 2011'in ilk yarısını 2,62 milyar TL brüt aktif değeri ve 3,38 milyar TL portföy değeri ile kapattığı, 30.06.2011 itibariyle şirketin piyasa değerinin 1,4 milyar TL olduğu açıklandı.
 
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını söyledi. Arka arkaya birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini aktaran Torun, şöyle konuştu:

"2011 yılının ilk yarısında Torunlar GYO portföyünde yer alan Mall of İstanbul, Korupark Terrace 3. Faz ve Bulvar Samsun AVM gibi önemli projelerimizin inşasına başladık. Büyük bir hızla devam eden projelerimizin yanı sıra arazi geliştirme yatırımlarımızla da portföyümüzü genişletiyoruz. 2014 yılının sonuna kadar da bu projeler için 1 milyar TL'yi aşan yatırım öngörüyoruz. 2011 sonunda 100 milyon TL olarak tahmin ettiğimiz faaliyet karımızın, inşası devam eden projelerimizin 2014 yılında tamamlanmasıyla birlikte 5 kat artarak 545 milyon TL seviyesine ulaşmasını hedefliyoruz.”
 
Ekonomik gelişmelere de değinen Aziz Torun, küresel krizin etkilerinin az da olsa Türkiye'de de hissedileceğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“Gelişmekte olan bir ülke olarak bizim dışımızda gelişen bu krizi sahiplenmemeliyiz. Türkiye'de yüksek bir siyasi ve ekonomik istikrar var. Türkiye gerek iş dünyası, gerekse bankacılık sektörü ile güçlü bir mali yapıya sahip. Biz iş dünyası olarak bu krizden nasıl çıkacağımıza, krizi nasıl fırsata dönüştüreceğimize odaklanmalıyız.”

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz