maritbet girişmaritbet
Torunlar GYO 380 milyon lira yatırımla projelere devam edecek

Torunlar GYO 380 milyon lira yatırımla projelere devam edecek

Bu yıl Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde turistik amaçlı bir projeye başlayacak olan Torunlar GYO, 380 milyon lira yatırımla projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye de devam edecek

Torunlar GYO, bu yıl 380 milyon lira yatırımla projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam edecek. Şirket, Anadolu yakasında Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde "Boğaz'a yakışır" turistik amaçlı bir projeye de başlayacak. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, 2013'ü başarılı bir şekilde geçirdiklerini, ilk 9 ayda yaklaşık 349.1 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek, şu anda Türkiye'nin "marka şehri" olan İstanbul'un önemli lokasyonlannda projelerinin birer birer yükseldiğini söyledi. Torunlar GYO'nun güçlü özsermayesi, uzun vadeli, dengeli ve düşük maliyetli finansman yapısı ile yatırımlarını kesintisiz olarak sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Torun, faaliyetlerinin yüzde 49'unu özkaynakları ile finanse ettiklerini, 3. çeyrekte iki ulusal banka üe ilerideki yatırım ihtiyaçları için toplam 610 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladıklarını ve döviz rezervlerini kuvvetlendirdiklerini anlattı.

Torun, bu yıl 380 milyon lira yatırımla Türkiye'ye değer katacak projeler geliştirmeye ve hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bunlardan bir tanesi; Kiptaş ile anlaşmaya vardığımız arsada inşa edeceğimiz dev konut projesi olacak. Bu projenin yanı başında hastane ve üniversite gibi çeşitli fonksiyonlar da yer alacak. FSM köprüşüne yakınlığı ve TEM üzerinde olmasından dolayı büyük bir talep beklediğimiz projeyi etaplar halinde müşterilerimize sunacağız. İstanbul'un Anadolu yakasında da Paşabahçe'deki eski Tekel fabrikası arazisinde Boğaz'a yakışır turistik amaçlı nadide bir projeye başlayacağız."

AVM fırsatlarını değerlendirebiliriz
Tamamen organik büyümeye ve arsayı sıfırdan alıp proje geliştirmeye odaklandıklarını belirten Torun, "Ancak ikincil ve gelişmeye açık şehirlerde optimum lokasyonlarda yer alan ve değerlenecek satılık AVM firsatları olursa, bunları da iş planlarımız içinde değerlendirmeye alabiliriz" dedi. 

Ofis ve otel varlıkları şirket portföyünde derinlik kazanacak
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, gayrimenkul sektörüne yatırımlarını sürdüreceklerini ifade ederek, karma kullanımlı bu projelerde konut, ofis ve otelin daha ağırlıkta olacağını, özellikle kira getirişi daha yüksek olan ofis ve otel varlıklarının şirket portföyü içinde derinlik kazanacağını kaydetti. 
Yıldız Taşdelen Erli/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı
  • 14.09.2022 16:28

KİPTAŞ'ın tek yapıların dönüşümüne yönelik projesi Kadıköy'de başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, "7-8 ay sonra bu vatandaşlarımız ...

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi 24 Aralık’ta!
  • 23.12.2021 11:51

KİPTAŞ 7. Gayrimenkul Müzayedesi 24 Aralık’ta!

KİPTAŞ, İstanbul ve İzmit’te muhtelif bölgelerde bulunan 64 dükkan ve 2 konutu “ ...

İsmet Yıldırım ve Murat Aydın, Locamahal'i anlattı!
  • 10.10.2017 12:57

İsmet Yıldırım ve Murat Aydın, Locamahal'i anlattı!

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ...

KİPTAŞ 'Güçlü Türkiye' kampanyası basın toplantısı yayında!
  • 24.02.2017 15:00

KİPTAŞ 'Güçlü Türkiye' kampanyası basın toplantısı yayında!

KİPTAŞ bünyesinde bulundurduğu Venezia Mega ve Vaditepe Bahçeşehir projelerinde ...

İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın yeni kampanyasını anlattı
  • 24.02.2017 13:32

İsmet Yıldırım, KİPTAŞ'ın yeni kampanyasını anlattı

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, ‘Güçlü Türkiye İçin’ konut edindirme kampany ...