maritbet girişmaritbet
Teknik Yapı, Avrupa seferine çıkıp 2 bin 500 konut satmayı hedefliyor!

Teknik Yapı, Avrupa seferine çıkıp 2 bin 500 konut satmayı hedefliyor!

2013’e hızlı bir giriş yapan Teknik Yapı’nın yeni yıl nedeniyle hazırladığı yüzde 10 indirim kampanyası ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü

 

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni vergi sistemine bağlı olarak projelerinin yüzde 1 KDV avantajı sunmasının düzenledikleri kampanyanın etkisini daha da artırdığını belirterek, 25 Aralık 2012- 31 Ocak 2013 tarihleri arasındaki kampanya süresince toplamda 400'e yakın daire sattıklarını söyledi.
 
Bunun da günde ortalama 12 daireye karşılık geldiğini vurgulayan Nazmi Durbakayım, “Evora İstanbul projesinde 350 daire, Deluxia Dragos projesinde ise 28 daire satıldı. Kampanyanın son günü, gece 12'ye kadar müşterilerimizin yoğun ilgisi ve kampanya uzatımına yönelik talepleri nedeniyle, yüzde 10 indirim kampanyasını da 10 gün daha uzattık” dedi.
 
Teknik Yapı'nın, İstanbul'un en büyük projesi niteliğini taşıyan Tuzla'daki Evora İstanbul projesinde yüzde 10 indirim ve yüzde 1 KDV avantajını bir arada sunduğunu hatırlatan Durbakayım, şunları söyledi: “Teknik Yapı'nın yeni yıl hediyesi, Evora İstanbul'da yüzde 10'a varan indirim oldu. 2013'e yönelik olarak yeni yıl kampanyası başlatan Teknik Yapı, 31 Ocak 2013 tarihine kadar Evora İstanbul'dan daire alanlara yüzde 10 indirim fırsatı sundu. Teknik Yapı'nın Tuzla'da gerçekleştirdiği 5 bin 73 bağımsız bölümden oluşan Evora İstanbul projesinde başlayan kampanya ile isteyenler yüzde 10 indirimden yararlandı veya yüzde sıfır faiz ile sıfır peşinat avantajlarından yararlandı.”
 
‘Fiyatlar KDV ile dengelenir'
 
Yeni KDV uygulamasıyla birlikte 2013 öncesi ve sonrası projelerdeki fiyat farklılıklarının dengeye oturacağı yorumunda bulunan Nazmi Durbakayım, şunları söyledi: “Değişen KDV oranları nedeniyle 2013 öncesindeki projelere bir miktar zam yapılması, 2013 sonrası projelerdeki fiyatlarının da bir miktar gerilemesi gerekir. Bu şekilde orta noktada bir fiyat eşitliği sağlanacaktır. Ancak bu durum aynı lokasyon ve benzer özellik taşıyan projeler arasında gerçekleşecektir. Diğer projelerde ise KDV'ye bağlı artışları tüketiciye yansıyacaktır.”
 
KDV nedeniyle fiyat artışı olanbölgelerdeki metrekare fiyatlarının dalga dalga yayılacağını söyleyen Durbakayım “Bu durum ikinci el konutlara yansıyacak ve ikinci el konutlara da gözle görülür bir artış olacaktır” dedi. Gayrimenkul satın alımlarındaki KDV miktarının kurumsal firmalar tarafından vergiden mahsup edilebildiğini söyleyen Nazmi Durbakayım, bu nedenle önümüzdeki dönemlerde kurumsal satın almaların daha yoğun olacağı vurgusunu yaptı.
 
Peşinatsız daire kampanyası
Evora İstanbul'dan daire almak isteyenlerin tercihlerine göre hiç peşinat ödemediklerini vurgulayan Durbakayım, peşinatsız sistemi tercih edenlerin, daire tutarının yüzde 45'ini 18 aya üç vadede sıfır faizle ödeyebildiklerini kaydetti. Durbakayım, ara ödemesiz alternatifi tercih edenlerin ise sektördeki en düşük konut kredisi faiz oranı olan yüzde 0,75'ten başlayan ve 12 aydan 120 aya kadar farklı vadelerden faydalandığını anlattı.
 
Büyüme hedefi yüzde 48
2013 yılında Teknik Yapı olarak, Avrupa yakasına çok güçlü bir çıkarma yaparak, 3-4 projeye başlayacaklarını dile getiren Durbakayım, “Bugüne kadar Anadolu yakasında gerçekleştirdiğimiz projelerdeki kalite, güven ve satış sonrası hizmet üçgenini Avrupa yakasına taşıyacağız” diye konuştu. Nazmi Durbakayım, şu bilgileri verdi: “Projelerden ilkini yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Halkalı'da hayata geçireceğimiz projenin ilk adımını Etiler'deki Uçaksavar, yine Halkalı'daki başka bir büyük proje izleyecek. 2013'ün ortalarına yayılan bu süreç içinde Anadolu yakasındaki Fikirtepe'de üç adadan oluşan bir dönüşüm çalışmasının ilk ayağını gerçekleştireceğiz. Özellikle Bağdat Caddesi'nde de biri orta ölçekli olmak üzere 3-4 butik projenin temelini atacaız. 2013'de en az 5 ila 7 bin arasında değişen dairenin temelini atabiliriz.”
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...