maritbet girişmaritbet
STFA, 75 yıllık tecrübesini İlk ismini verdiği kitapta anlattı!

STFA, 75 yıllık tecrübesini İlk ismini verdiği kitapta anlattı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak sektöre öncülük eden STFA, 75. yılını kutluyor

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak sektöre öncülük eden STFA, 75. yılını kutluyor. STFA, 75 yıllık tecrübelerinin, gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayacak Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabını kamuoyunun beğenilerine sunuyor.

1938 yılında iki yüksek mühendis arkadaş, Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından kurulan ve geçen 75 yıl içerisinde Türk müteahhitlik sektöründe sayısız “ilk”i gerçekleştirmiş olan STFA, 75. yılı vesilesiyle bir kitaba imza attı. Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabı, okuyucusunu STFA'nın 75 yıllık tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkarırken,  iki yüksek mühendis arkadaşın müstesna dostluğu ve iş ortaklığının nasıl bir ulusun bayındırlık alanındaki değişimine vesile olduğunun örneklerini veriyor.

“Geçmişten Geleceğe STFA ‘İLK'

STFA'nın kurucuları, iki üniversite arkadaşı Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya, 1938 yılında yollarının yeniden kesişmesiyle, modern Türkiye'nin bayındırlık alanındaki gelişimine önemli katkıları olan pek çok “İLK”i hayata geçirdi.

Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya'nın hem inşaat alanında kullandıkları farklı teknikler, yöntemler ve araçları hem de çağdaş yönetim anlayışlarıyla bugüne göre bile ileri sayılabilecek uygulamaları, günümüz dünyası için önemli bilgiler içeriyor. Bunların kurum arşivinde saklı kalmayıp, kamuoyuyla paylaşılmasının bir görev olduğuna inanan STFA, Tarih Vakfı  işbirliği ile, sayısız doküman ve onlarca kişiyle yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabını hazırladı. STFA'nın 75 yıllık “İLK”leri,  titiz bir çalışma sonucunda Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabında bir araya geldi. Kitabın tasarımı Demir Tasarım tarafından yapıldı.

Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabı, sadece 75 yıllık bir kurum tarihi kitabı değil, aynı zamanda bir ülkenin geleceğini şekillendirme vizyonuyla yola çıkan iki arkadaşın başarılarının ardındaki müstesna dostluğun ve iş ortaklığının hikayesi. Kitap, okuyucusunu bir hayat hikayesinin içinde keyifli bir yolculuğa çıkarırken, gerçek yaşam tecrübelerini tüm açıklığıyla paylaşıyor.

Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabı, tüm seçkin kitabevlerinde satışa sunuldu. Kitabın satışından elde edilecek gelir, birer STFA Grubu vakfı olan, İnanç Vakfı ve Feyzi Akkaya Temel Eğitim Vakfı'na aktarılacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

STFA İnşaat'ın tanıtım filmini izlemek için tıklayın!
  • 18.12.2012 15:37

STFA İnşaat'ın tanıtım filmini izlemek için tıklayın!

75. yaşını kutlayan STFA İnşaat'ın tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla y ...

Mustafa Karakuş sektörü değerlendiriyor!
  • 08.06.2012 18:56

Mustafa Karakuş sektörü değerlendiriyor!

STFA İnşaat Genel Müdürü Mustafa Karakuş, inşaat sektörü hakkındaki düşüncelerin ...

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

Uğur Koyunoğlu STFA İnşaat Grubu’nun Başkanlığı’na getirildi
  • 12.07.2017 14:49

Uğur Koyunoğlu STFA İnşaat Grubu’nun Başkanlığı’na getirildi

STFA İnşaat Grubu Başkanlığı’na atanan Uğur Koyunoğlu, 12 Temmuz 2017 tarihi iti ...

STFA'nın Körfez Köprüsü'ndeki yöntemi ilham verdi!
  • 16.05.2016 13:17

STFA'nın Körfez Köprüsü'ndeki yöntemi ilham verdi!

STFA’nın İzmit Körfez Köprüsü’deki yöntemi ilham verdi, betonu suda yüzdürdüler. ...

Abdullah Gül STFA’nın Kuveyt’teki temel atma törenine katıldı
  • 02.04.2014 10:07

Abdullah Gül STFA’nın Kuveyt’teki temel atma törenine katıldı

STFA’nın Kuveyt’teki 490 milyon dolarlık Servis Limanları ve Genişletme İnşaatı ...