maritbet girişmaritbet
STFA, 75. kuruluş yılını kutladı!

STFA, 75. kuruluş yılını kutladı!

Türkiye’nin önde gelen müteahhitlerinden olan STFA’nın, 75. kuruluş yılı vesilesi ile hayata geçirdiği “KM. 441 – İlkler” Sergisinin açılışı ve Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabının tanıtımı için düzenlediği davet İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde ev sahipliği yaptı

 

75. kuruluş yılını kutlayan STFA, bu vesile ile Türkiye müteahhitlik sektörü için önemli bir kaynak niteliğindeki arşivlerini gün yüzüne çıkarıyor. İstanbul Modern'de gerçekleştirilen KM. 441 – İlkler sergisi ve Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabı ile, Türkiye'nin 1930'lu yıllara uzanan mühendislik tarihine ışık tutuyor. 20 Ocak Pazar günü İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde yer alacak “KM. 441 – İlkler” Sergisi, adını STFA'nın kurucuları olan iki yüksek mühendis arkadaş, Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya ortaklığının ilk projelerinden bir betonarme köprünün kod adı olan km. 441'den alıyor.
 
STFA'nın 75 yıllık arşivinden derlenen sergi, Türkiye'nin inşaat, mimari ve mühendislik alanındaki ilklerine odaklanıyor. Feyzi Akkaya'nın yaşamı boyunca elinden düşürmediği fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğraflar Türkiye'nin mühendislik faaliyetlerinde geçirdiği değişime işaret ediyor. “KM. 441 – İlkler” sergisi, STFA'nın geniş arşivinden seçilen çok sayıdaki fotoğraf, çizim, plan, dia pozitif ve 8mm. filmle Türkiye'nin bayındırlık alanındaki geçmişinin yüzölçümünü çıkartıyor.  STFA, 75. yılı vesilesiyle bir de kitaba imza atıyor. Geçmişten Geleceğe STFA “İLK” kitabı, okuyucusunu STFA'nın 75 yıllık tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkarırken, satırlarının arasında iki yüksek mühendis arkadaşın “hayat ortaklığı” vizyonlarının nasıl bir ulusun bayındırlık alanındaki değişimine vesile olduğunun ipuçlarını veriyor.
 
Davetliler, STFA'nın sanat gözünden sergilenen arşivlerini ilgiyle incelediler; mühendisliğin içindeki sanatla büyülendiler. Sosyal yaşamın önemli isimlerinin katıldığı serginin açılış kokteylinde STFA CEO'su Mehmet Ali Neyzi konuklara firmanın geçmişten bugüne hikayesini anlattı. Davetin sonunda ise konuklara Geçmişten Geleceğe STFA “ilk” kitabı hediye edildi. Oya Eczacıbaşı ve STFA'nın Onursal Başkanı Tomris Taşkent sergiyi birlikte gezdiler. STFA'nın Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keremoğlu'da sergide yer aldı.
 
VipMag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...

3.köprü ihalesi ertelendi
  • 28.03.2012 13:25

3.köprü ihalesi ertelendi

Ulaştırma Bakanlığı İstanbul’a inşa edilecek 3.köprü için açılan ihaleyi 15 gün ...

İstanbul Modern'den Dünya Çevre Günü'ne özel çalışma!
  • 29.05.2021 12:08

İstanbul Modern'den Dünya Çevre Günü'ne özel çalışma!

İstanbul Modern, Dünya Çevre Günü'ne özel atölye çalışması düzenleyecek. ...

Hasdal-Başakşehir kesiminde geri sayım başladı
  • 09.11.2020 16:31

Hasdal-Başakşehir kesiminde geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ni ...

Beyoğlu'na taşınan İstanbul Modern'e ilk haftada 10 bin ziyaret!
  • 02.06.2018 13:54

Beyoğlu'na taşınan İstanbul Modern'e ilk haftada 10 bin ziyaret!

Yeni binası tamamlanana kadar Pera'daki eski Union Française binasında tüm faali ...

İstanbul Modern'in geçici mekanı mayısta açılıyor
  • 16.05.2018 16:40

İstanbul Modern'in geçici mekanı mayısta açılıyor

Türkiye'nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern'in Beyoğlu'ndaki g ...