maritbet girişmaritbet
SPACE Zorlu PSM’de Mimarlık, Tasarım ve Sanatın Deneyim Alanı Oldu!

SPACE Zorlu PSM’de Mimarlık, Tasarım ve Sanatın Deneyim Alanı Oldu!

DAC tarafından düzenlenen  ve mimarlık, iç mimarlık, tasarım ve sanat disiplinlerinin deneyim alanları olan SPACE’23 organizasyonu 10-11 Mayıs’ta Zorlu PSM’de ikinci kez gerçekleşti.  

Mimar, iç mimar, tasarımcı, iş veren, sanatçı, öğrenci ve markalar tekil kimlikleri ile SPACE’te olup kolektif bir bellek oluşturdu. İki günde 2000 profesyonel bire bir görüşmelerden söyleşilere, sergilerden marka lansmanlarına, aynı mekanda pek çok farklı anı deneyimledi.

SPACE’te bu sene de Pop-up Zone söyleşilerini Fulya Bozkurt ve Nurgül Yardım Meriçliler yaptı, buluşmanın ruhu ve duygusu kayıt altına alındı.

Sahne mobilya sponsoru Addo, Pop-up zone sponsoru Jotun, Aydınlatma sponsoru Tepta, ortak alan mobilya sponsorları Koleksiyon, Papatya ve Stressles, oturum sponsoru Baumit ve Majorca Tiffany, Coffee Zone sponsoru En Plus olan organizasyonun marka alanlarında yer alan katılımcıları; Hürsan Şömine, Han Stone, Laodikeia, Laufen, Sub Zero Wolf, Radiva, Buldan’s, Ece Marble, Den Design, Madder Rugs, Oobje, Chelsea Contract, Mozeks, Serkan Gürbüz Atelier, Studio Mohs ve Kartes idi. SPACE mimari danışmanlığı ve konsepti Hakan Sekmen Mimarlık ve grafik tasarımları Zebra Design Factory tarafından yapıldı.

SPACE sahnesinde her sene farklı disiplinlerden güçlü isimler yer alıyor. İki günde altı söyleşinin yer aldığı SPACE’23 te açılış oturumu; Emre Arolat ve Bekir Ağırdır ile Heval Zeliha Yüksel moderatörlüğünde gerçekleşti. Ardından Bulut Reyhanoğlumoderatörlüğünde sanatçılar Hatice Aslan ve Ali Elmacı sahnedeydi.

İlk günün kapanış oturumunda dört mimar vardı, Kurtul Erkmen, Şebnem Buhara, And Akman ve Abdurrahman Çekim. Baumit Tasarım Yarışması Ödül Seremonisi oturumun ardından SPACE sahnesinde gerçekleşti.

11 Mayıs Perşembe günü Türkiyemimarisi hesabının kurucusu Serkan Ennaçmoderatörlüğünde Pelin Batu ve Hasan Çalışlar oturumu ile başladı.Levent Erden’in sunumunun ardından ise Koray Malhan moderatörlüğünde Arzu Kaprol ve Melike Altınışık SPACE sahnesindeydi.

SPACE’23 kapanış oturumunda bu seneye özel hazırlanan TAHAYYÜL sergisinin Yürütme Kurulu; Atilla Kuzu, Arif Özden, Ali Gürevin, Ece Ceylan Baba, Hakan Sekmen, Koray Malhan, Tanju Özelgin ve Aslı Sekmen sahnedeydi. Dinleyiciler arasında yer alan ve fotoğrafları seçkide olan Esra Şen, Can Okkalı, Rahel Butrosoğlu da duygularını paylaştı.

TAHAYYÜL Deprem Özel Sergisi

Depremlerden etkilenen bölgelerden 6 Şubat öncesinde çekilmiş karelerin yer aldığı TAHAYYÜL sergisi Tanju Özelgin küratörlüğünde SPACE’te yer aldı. 23 farklı ismin fotoğraflarından oluşan seçki ile amaçlanan yaşanan ağır yıkımın ötesinde bölgenin ruhunu, kültürünü, dokusunu, neşesini, rengini göstermek, hatırlatmak ve hep beraber tahayyül etmekti.

Bölge değerlerine insan deneyimleri merceğinden bir bakış sunmayı amaçlayan TAHAYYÜL sergisi, korumak ve yaşatmak için, önce damıtılmış bir hatırlama eylemine ihtiyaç duyduğumuza vurgu yapan bir belgeleme çalışması. Önümüzdeki süreçte ise bu değerli serginin kitabının hayata geçirilmesi ve evrilerek farklı mekanlarda daha fazla insana ulaşabilmesi için çalışmalar devam ediyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz