maritbet girişmaritbet
Şişecam, dünya cam sektörünü bir araya getirdi

Şişecam, dünya cam sektörünü bir araya getirdi

Şişecam, 1985 yılından bu yana düzenlediği Şişecam Cam Sempozyumlarının bu yıl 35’incisini pandemi koşullarına uygun online olarak gerçekleştirdi.

Türkiye'nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam, 1985 yılından bu yana düzenlediği Şişecam Cam Sempozyumlarının bu yıl 35'incisini pandemi koşullarına uygun, online olarak hayata geçirdi. Ana teması “Sürdürülebilir Gelecekte Cam: Pandemi ve Yeni Ekosistem” olan dijital sempozyum, toplam 39 ülkeden yaklaşık 800 araştırmacı, bilim adamı ve sektör profesyonelini bir araya getirdi. Sempozyumda camın geleceği, küresel salgınla oluşan yeni koşul ve trendler, sürdürülebilirlik ve yeni teknolojiler konuşuldu.

Cam ve kimyasallar alanında küresel oyuncular arasında yer alan Şişecam, 35'inci Cam Sempozyumunu hayata geçirdi. Pandemi nedeniyle dijital ortamda düzenlenen uluslararası sempozyumun ana teması ise “Sürdürülebilir Gelecekte Cam: Pandemi ve Yeni Ekosistem” oldu. Toplam 39 ülkeden yaklaşık 800 araştırmacı, bilim adamı ve sektör profesyonelini bir araya getiren sempozyumda camın geleceği, küresel salgınla oluşan yeni koşul ve trendler,sürdürülebilirlik ve yeni teknolojiler konuşuldu. Oturumların “Yeni Ekosistem”, “İleri Teknolojik Materyaller”, “Sürdürülebilir Cam Üretimi”, “Operasyonel Mükemmellik” gibi başlıklar altında gerçekleştirildiği sempozyumda 17 sunum gerçekleştirildi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, geleneksel hale gelen sempozyumun küresel salgın koşulları nedeniyle bu yıl ilk kez online olarak düzenlediğini belirterek, “Pandemi doğa ile olan etkileşimimiz hakkında düşünmemizi sağladı. Sadece ekonomi ve işin sürdürülebilirliği değil, eğitim sistemi, turizm, sosyal etkileşim gibi birçok alanda yeni kural ve anlamlarla karşılaştık. Bu yeni kural ve kavramlarla uyum sağlayacak bir değişim içine girdik. Bu nedenle bu yıl sempozyum temamızın camın bu yeni ekosistemdeki rolü ve sürdürülebilirliği olabileceğini düşündük” diye konuştu.


Sürdürülebilirlik cam endüstrisinin en temel odaklarından

Camın çağımızın en etkileyici malzemelerinden biri olduğunu ve hayat kalitemizi yükseltmek açısından kilit bir rol oynadığını dile getiren Kırman, şöyle konuştu: “Şeffaflık, şekil alabilirlik, sertlik, kolay bulunabilirlik, düşük maliyet gibi özellikleri ile cam, elektronik, sağlık, iletişim, savunma, enerji yönetimi ve akıllı uygulamalar gibi birçok alanda kendine yer bulabilen çok önemli bir materyal. Uygulama ve işlemlerde varlığını ve yaygınlığını giderek artıran cam endüstrisinin en temel odaklarından biri de sürdürülebilirlik. Sürdürülebilir bir geleceğe ulaşabilmemiz için sadece hükümetlerin değil,temel endüstrilerin de isteği ve yetkinliği gerekiyor. Cam endüstrisi de bu temel endüstrilerden biri… Hepimizin bildiği gibi kaplamalı mimari camlar ısınma ve soğutma giderlerini düşürerek önemli ölçüde enerji tasarrufu yapılmasına ve iklim değişikliğine neden olan karbon emisyonlarının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlıyor. Sonsuz kere geri dönüşebilme kabiliyeti de camı hem insanlar hem de çevre için en güvenli ambalaj malzemesi haline getiriyor. Her tür atığı azaltmak, ergitme teknolojisini geliştirmek, emisyonları düşürmek, entegre kontrol sistemleri, gelişmiş fonksiyonel kaplamalar ve sağlığa yönelik uygulamaların araştırma geliştirme gündemimizin en önemli başlıkları arasında yer alması gerekiyor.”

Prof. Dr. Ahmet Kırman ayrıca, 35. Şişecam Cam Sempozyumu katılımcılarını, Uluslararası Cam Komisyonu'nun (ICG) 2022'nin Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Uluslararası Cam Yılı” olarak kabul edilmesine yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarını desteklemeye davet etti.


Uluslararası Cam Komisyonu'nun yıllık toplantılarına da ev sahipliği yaptı

Dünyada cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üretici konumunda olan Şişecam'ın son yıllarda uluslararası boyuta taşıdığı cam sempozyumu ilk kez “bilgi paylaştıkça çoğalır” prensibi doğrultusunda 1985 yılında düzenlendi. Şişecam Cam Sempozyumları dünyada cam biliminin en saygın kuruluşu olan ve toplamda 33 ülkenin temsil edildiği Uluslararası Cam Komisyonu'nun yıllık toplantılarına da bugüne kadar üç kez ev sahipliği yaptı. Şişecam 35 yıldır bilgi ve beceri paylaşım faaliyetlerini kararlı ve saygın bir şekilde sürdüren Şişecam Cam Sempozyumları ile sürdürülebilir bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!
  • 14.10.2022 16:17

Isıcam ile evlerde yenilenme hareketi!

Şişecam’ın yaşam alanlarının ihtiyacına yönelik çözüm üreten yalıtım camı markas ...

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı
  • 28.03.2022 11:49

Şişecam, Solar İstanbul’da Güneş Enerjisi Camları'nı tanıttı

Üretim kapasitesi açısından dünyanın en büyük düzcam üreticilerinden Şişecam, dü ...

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor
  • 18.03.2022 16:30

Şişecam, Avrupa'daki ilk cam ambalaj tesisini Macaristan'a kuruyor

Şişecam’ın, Macaristan’ın Kaposvar şehrinde hayata geçireceği 255 milyon Euro’lu ...

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!
  • 08.03.2022 17:13

Şişecam, AHK KNDU Villaları'nda!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın ürünleri, Türkiye’nin turizm mer ...

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!
  • 19.10.2021 17:11

İstanbul TV ve Radyo Kulesi’nin camları Şişecam’dan!

Avrupa’nın en büyük düzcam üreticisi Şişecam’ın düzcam ürünleri, İstanbul’un yen ...

Şişecam'ın V-Block teknolojisi Paşabahçe ürünlerinde kullanılacak
  • 05.02.2021 11:21

Şişecam'ın V-Block teknolojisi Paşabahçe ürünlerinde kullanılacak

Şişecam'ın geliştirdiği, cam yüzeylerdeki virüs ve bakterileri etkisiz hale geti ...