maritbet girişmaritbet
Silverline, Hindistan ve Çin’e ihracata başlayacak!

Silverline, Hindistan ve Çin’e ihracata başlayacak!

Türkiye'nin en büyük ankastre üreticilerinden biri olan Silverline, yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapıyor.

 

2013'te Çin ve Hindistan'a da ihracata başlayacaklarını söyleyen Silverline CEO'su Mustafa Laçin, "Güney Amerika ve ABD ile ciddi görüşmeler içerisindeyiz. Hedefimiz 2015 yılında 100 ülkeye ihracat yapmak" diyor.
 
Bundan tam 18 yıl önce memleketi Merzifon'a yatırım yapma karan alan İbrahim Atay ve beş hemşerisi, ankastre mutfak ürünleri sektörüne girerek akıllı fırından seramik modüler ocağa, lüks dekoratif davlumbazdan granit evyeye kadar yaklaşık 200 model üreten Silverline'ı kurdu. Teşvik yasasından önce Merzifon'a yatırım kararı alan ve bugün 800 kişiye istihdam sağlayan firma, yaklaşık 60 ülkeye ihracat yapan dev bir şirket haline geldi. 
 
2006 yılında halka arz olan Silverline, ABD, Güney Amerika, Hindistan ve Çin'e de ihracat yapmaya hazırlanıyor. 2013 yılında Çin ve Hindistan'a da ihracata başlayacaklarını ifade eden Silverline CEO'su Mustafa Laçin, bu yılı yüzde 10 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini söylüyor. 
 
MERZİFON'DA BAŞLADI 
Şirketin öyküsü ise kısaca şöyle: Silverline ilk üretime 1994 yılında Merzifon Organize Sanayi Bölgesi'nde aspiratör ve davlumbaz ile başladı. Kısa sürede hızlı bir büyüme grafiği yakalayan şirket, 2000 yılında Türkiye'nin en büyük aspiratör ve davlumbaz üreticisi oldu. Bugün ürün gamı 200'e yaklaştı. 
 
Davlumbazdan fırına, bulaşık makinesinden kahve makinesine ve buzdolabına kadar tüm ankastre mutfak ürünlerini üreten Silverline, yaklaşık 60 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor. Şirketin geçen yıl gerçekleştirdiği cirosu ise 130 milyon TL.
 
45 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Silverline'ın yılda 1 milyon adet ankastre mutfak ürünü üretim kapasitesi bulunuyor. Türkiye genelinde ise 480 bayisi var. Avusturya'dan Litvanya'ya, Norveç'ten Lübnan'a, Rusya'dan İngiltere'ye, Almanya'dan Yunanistan'a kadar dünyanın dört bir yanına yaptıkları ihracatla dünya pazarında önemli bir yer edindiklerini söyleyen Mustafa Laçin, "Bugün 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 2006 yılında markamızı halka arz ettik. Önümüzdeki yıllarda hem Türkiye'de hem dünyada pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz" diyor. 
 
2015 HEDEFİ 100 ÜLKE Önümüzdeki dönemde, bölge ve Avrupa sınırlarını aşarak ABD, Asya ve Güney Amerika'ya yayılmayı planladıklarını belirten Laçin, şunları söylüyor: "Bu hedefimiz doğrultusunda ilk durağımız Çin. 2013 yılının ilk aylarında Çin pazarını Silverline ürünleri ile tanıştıracağız. Bugün toplam 60 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu sayıyı 2015 yılında 100'e çıkarmış olacağız. ABD, Güney Amerika, Hindistan ve Uzakdoğu ile ciddi görüşmelerimiz sürüyor. 
 
2012 yılından itibaren Hindistan'a da mal satmaya başlayacağız. Beş yıl önce ihracata başladığımız, ancak diğer ülkelere göre daha sınırlı ihracat yaptığımız Körfez Bölgesi nde ise yeniden ataktayız. Geçen yıla ait toplam ihracat ciromuz 43.5 milyon dolardı. Bu yılı yüzde 10 büyümeyle kapatmayı hedefliyoruz." 
 
AB'NİN 5'İNCİ BÜYÜĞÜ 
Konut sektörünün gelişmesiyle birlikte büyük inşaat projelerinin mutfağında da yer almaya başladıklarını ifade eden Laçin, sadece İstanbul'daki projelerde değil, Türkiye'nin hemen her ilinde kentsel dönüşüm projelerinde ve KlPTAŞ'ın çeşitli projelerinde Silverline ürünlerinin kullanıldığını söylüyor. Önümüzdeki dönemde de kentsel dönüşüm projelerinde ürünlerle yer almaya devam edeceklerini vurgulayan Laçin.  hedeflerini şöyle anlatıyor: ''2011 yılında üretim adedi olarak en üst noktaya ulaştık. 2011 yılı içinde toplam 1 milyon 50 bin adet üretim yaparak dünyanın 10'uncu, Avrupa'nın 5'inci büyük üreticilerinden biri konumuna geldik. Üretimimizdeki bu artış, ciromuza da yansıdı. Adet ve ciromuzda yüzde 30 artış sağladık. Bu yılın yılı sonunda yüzde 10-15 oranında büyümüş olacağımızı öngörüyoruz. 2015 yılına geldiğimizde ise 250 milyon TL tutarında bir ciro elde etmeyi planlıyoruz." Silverline, haziran ayında dünyanın en saygın ve prestijli yarışmalarından kabul edilen Plus X Ödülleri'nde, 'En Yenilikçi Marka' kategorilerisinde ödül aldı. Silverline olarak, tasarımlarıyla da dikkat çektiklerini ifade eden Laçin, şöyle devam ediyor: "Dünyanın en önemli tasarım yarışmalarından biri olan Plus X'ten, En Yenilikçi Marka ödülünü aldık. Bu ödül ile uluslararası alanda kabul gören ödüllerin en büyüğüne layık görüldük. Ayrıca, inovasyon, yüksek kalite tasarım, kullanım kolaylığı, işlevsellik, ergonomi ve ekoloji alanında yaptığımız Ar-Ge çalışmalarının dünya standartlarında ve çoğu dünya markasının üzerinde olduğunu bir kez daha göstermiş olduk." 
 
AMAÇ YATIRIMCILARI TEŞVİK ETMEK 
Ekonomist, Capital ve Maison Française Dergileri ile hurriyetemlak.com sitesi tarafından, ankastre mutfak ürünleri Silverline'ın katkılarıyla 2011 yılında ilki düzenlenen Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları Araştırması' 2012 yılında da emlak sektörüne katkı sağlamaya devam ediyor. Yarışmada, Türkiye'nin en başarılı yatırımlarını gerçekleştiren kurum ve kuruluşlar ödüllendirilecek. Araştırmada 'Büyük Emlak Yatırımları' ile emlak sektöründe 12 farklı kategoride öne çıkan başarılı emlak yatırımları belirlenecek. 
 
Yarışma kapsamında, en büyük emlak yatırımı ve 12 farklı kategoride, aday olmak veya aday göstermek için 1 Eylül - 15 Ekim 2012 tarihleri arasında, www.emlak.yatirimlari.com sitesine girmek yeterli olacak. Gösterilen kategoriler arasında başarılı olan firmalar, Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımı büyük ödülü ve daha pek çok ödül sahibi olacak. Emlak sektörünün son yıllarda büyük bir ivme ile yükselişini sürdürdüğünü söyleyen Silverline CEO'su Mustafa Laçin, "Son yıllarda büyük bir ivme ile yükselişini sürdüren emlak sektörü, Türkiye'nin çehresini değiştirmekle birlikte bizler için de benzersiz fırsatlar sunuyor. Böyle bir yarışma ile Silverline olarak biz de her geçen gün dev yatırımların yükseldiği ülkemizde, sektörün büyüklüğüne dikkat çekmeyi ve tüm yatırımcıları teşvik etmeyi amaçlıyoruz" diyor. 
Burcu Tuvay/Ekonomist
 
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Silverline ile yeni yılda mutfaklar yenileniyor
  • 17.12.2022 13:02

Silverline ile yeni yılda mutfaklar yenileniyor

Silverline, ankastre grubunda yer verdiği fırın, ocak ve davlumbaz ürünleriyle y ...

Silverline'dan yılın son günlerine özel avantajlı kampanya!
  • 05.12.2022 15:45

Silverline'dan yılın son günlerine özel avantajlı kampanya!

Fonksiyonel tasarım çizgisiyle yüksek konfor deneyimi sunan Silverline, avantajl ...

Silverline'dan sonbahara özel kampanya!
  • 19.09.2022 17:20

Silverline'dan sonbahara özel kampanya!

Silverline Sonbahar Kampanyası’nda, teknoloji ve tasarımlarıyla öne çıkan ocak, ...

Silverline SSH ile müşteri memnuniyetini zirveye taşıyor!
  • 27.08.2022 09:41

Silverline SSH ile müşteri memnuniyetini zirveye taşıyor!

Müşteri memnuniyeti esasına bağlı olarak üretimden satış sonrası hizmetlere kada ...

Silverline, satış sonrası hizmet alanına iki yenilik ekledi
  • 01.08.2022 16:39

Silverline, satış sonrası hizmet alanına iki yenilik ekledi

Üretimden yönetime, tasarımdan satışa kadar her alanda mükemmelliği ve müşteri m ...

Silverline'ın yaz kampanyasıyla mutfaklarda yenilik zamanı!
  • 18.07.2022 17:37

Silverline'ın yaz kampanyasıyla mutfaklarda yenilik zamanı!

Hızla gelişen teknolojinin etkisiyle mutfakların vazgeçilmezi haline gelen ankas ...