maritbet girişmaritbet
Shakespeare In Love 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Shakespeare In Love 5 yılda 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor!

Mayo, bikini, peştemal, havlu, çanta gibi plaj aksesuarlarıyla tanınan Shakespeare In Love, kısa sürede 14 mağazada ve Boyner mağazalarındaki 40 satış noktasıyla tüketiciye ulaşır hale geldi

 

Morhipo ve Trendyol gibi internet sitelerinde de ürünleri satılan marka, kış için pijama ve ev giyimi koleksiyonları hazırladı. Alaçatı, Çeşme ve Bodrum'daki mağazalarıyla kadınları fetheden şirket, Hatay'dan İstanbul'a tüm kıyı şeridinde mağazalarıyla büyümeyi, 2 yıl içinde 50, 5 yıl sonunda ise 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.
 
Mayo, bikini, peştemal, havlu, çanta gibi plaj aksesuarlarıyla tanınan Shakespeare In Love markası 2009 yılında yaratıldı. Shakespeare In Love markasının arkasında Türkiye'de bikiniyi alt ve üst ayrı olarak ilk kez satışa sunan, ilk renkli astarlı bikiniyi diken, konsinye ürün üstüne bayilik sistemini kuran ekip var. 2011 yılında markanın hisseleri el değiştirdi. Şu anda Fırat İşbecer, ağabeyi Fatih İşbecer, Cem Çetin ve Gonca Çetin'in ortak olduğu şirket, kısa sürede 14 mağazada ve Boyner mağazalarındaki 40 satış noktasıyla tüketiciye ulaşma başarısını gösterdi. Morhipo, Trendyol başta olmak üzere birçok internet sitesinde de ürünleri satılan marka, kış için pijama ve ev giyimi koleksiyonları hazırladı. Alaçatı, Çeşme ve Bodrum‘daki mağazalarıyla kadınları fetheden Fırat işbecer ve ortakları, Hatay'dan İstanbul'a tüm kıyı şeridinde mağazalarıyla büyümeyi, 2 yıl içinde 50, 5 yıl sonunda ise 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.
 
1990'lı yıllarda babalarının Aksaray'da açtığı Benetton mağazasında hafta sonları tezgahtarlık yaparak perakende sektörüne adım attıklarını anlatan Fırat İşbecer, “Babam birkaç yıl sonra o mağazayı kapattı ama bizim ağzımızda bir tat kaldı. Yıllar sonra Kyo my Friend'in kurucularından bir abimizin kurduğu Shakespeare In Love ile tekrar sektöre geri döndük. Konseptimiz çok güzel, müşterinin ilgisi büyük. Geçen yıla göre ciromuzu 3 kat arttırdık. Artık sadece bikini değil, çantadan şapkaya tüm plaj ürünlerinden oluşan bir konseptimiz var. Onbinlerce ürün sattık. Şimdi kış için yeni bir konsept üzerinde çalışıyoruz. Pijamalar, ev kıyafetleri tarzı bir konsept bu... Bu ay içinde koleksiyonumuzu satışa sunacağız” diye konuştu.
 
Yeni mağazalar yolda
 
Franchising yoluyla büyüdüklerini de anlatan İşbecer, ilk hedeflerinin Ankara ve Antalya'da mağaza açmak olduğunu anlattı. Bodrum, Alaçatı, Urla, Çeşme, Mersin ve İskenderun'da mağazaları olduğunu kaydeden İşbecer, “Markamız Ege'den doğdu. Ayvalık da bizim için hedef bölgelerden biri. Biz kıyıdan Hatay'dan başlayıp İstanbul'a kadar gelmek istiyoruz. Shakespeare In Love'ın sağlam bir marka temeline sahip olduğuna zaten inaniyorduk ve bu doğrultuda daha çok bayi ağımızı genişletmeye odaklandık. Firmaya dahil olduğumuz ilk 12 ay içerisinde en az 50 satış noktasında olmayı hedefledik ve bunu başardık. Türkiye genelinde satış sağlamanın yanı sıra markanın bilinirliğini artırmak da bizim için önemli bir hedef oldu” dedi.
 
Shakespeare In Love'ın yurtdışından da talep gören bir marka olduğunu belirten İşbecer, “Daha önce ürünlerimiz Rusya'daki bir online alışveriş sitesinde satışa sunuldu ve yoğun ilgiyle karşılaştı. Önümüzdeki dönemde diğer ülkelerdeki online alışveriş sitelerinde satışa çıkabileceğimiz gibi Körfez ülkelerinde mağaza da açabiliriz. Dubai ve Doha bizim için hedef pazarlar. Orada Pozitron adlı yazılım şirketimizin de müşterileri var. 2 yıl içinde Körfez ülkelerine açılma planları yapıyoruz” diye konuştu.
 
İsim hakkı için para almıyor
 
FIRAT İşbecer, franchising sistemiyle büyümeye devam edeceklerini belirterek şu bilgileri verdi: “Franchising bedeli olmayan, konsinye ürünlerle donatılmış konsept mağazalarda, tüm danışmanlık ve tanıtım hizmetlerinin bedelsiz alındığı farklı bir sistemle satış ağımızı oluşturuyoruz. Tüm malın konsinye olarak verildiği; bayinin ürünleri doğrudan satın almadığı, satış gerçekleştirdikçe ödeme yaptığı bu yeni sistem bayilere piyasanın çok üstünde bir kar marjı sağlıyor. Ayrıca bayilerin ödemelerini haftalık bazda mal satıldıktan sonra gerçekleştirdiği sistemde, satılmayan tüm mal merkez firmaya ait olduğundan bayiler açısından herhangi bir risk bulunmuyor. Bayilik isteklerini değerlendirirken seçici davranıyoruz. Çünkü bayilerimiz müşterilerilerimizle buluştuğumuz nokta ve bizim için modaseverlerin kendilerini rahat hissettiği, keyifle alışveriş yaptığı satış noktaları oluşturmak büyük önem taşıyor. Bu nedenle mağazalarımızda ürün sunumuna ayrıca özen gösteriyoruz.”
 
İSMİNİ FİLMDEN ALDI, YILDIZLARI KULLANDI
 
ÜRÜN yelpazesinde plaj giysileri, ev tekstili ürünleri ve pijamalardan mobilya, dekoratif objeler, aydınlatma ürünleri ve peştamal/havlu koleksiyonuna kadar farklı kategorilerden ürün bulunan Shakespeare In Love, adını ünlü yıldız Gwynet Paltrow'un oynadığı Shakespeare In Love filminden alıyor. Ürün fiyatları 9.90'dan başlıyor ve 200 TL'ye kadar çıkıyor. Shakespeare In Love; Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Sophia Loren gibi ünlülerin kullanıldığı ürünleriyle de ilgi çekti. En çok Marliyn Monroe'lu ürünler satılırken, en az satılanlar Sophia Loren'li ürünler oldu. Önümüzdeki yıl James Dean, Marlon Brando gibi yıldızlar da koleksiyona katılacak.
 
Necla DALAN/VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Hatay'ın simge noktaları deprem sonrası aynı noktalardan görüntülendi!
  • 12.02.2024 14:47

Hatay'ın simge noktaları deprem sonrası aynı noktalardan görüntülendi!

Hatay'ın simge yerlerinin 6 Şubat 2023 depremlerinden sonraki kayıtları ile enka ...

Teslim edilen depremzede köy evinin içi görüntülendi!
  • 30.11.2023 14:31

Teslim edilen depremzede köy evinin içi görüntülendi!

Hatay'ın Altınözü ilçesi Babatorun Mahallesi'nde inşa edilen depremzede köy evin ...

Hatay'da teslim edilen depremzede köy evleri havadan görüntülendi
  • 30.11.2023 12:16

Hatay'da teslim edilen depremzede köy evleri havadan görüntülendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce ...