maritbet girişmaritbet
Servet GYO, Frankfurt’un konut açığını kapatmaya talip oldu

Servet GYO, Frankfurt’un konut açığını kapatmaya talip oldu

Sinpaş’ın ticari gayrimenkullere odaklanan şirketi Servet GYO, Frankfurt’un konut açığını kapatmaya talip oldu

Servet GYO, bu yılın başında Frankfurt'ta eski adıyla Neckerman Area olan 291 bin 159 metrekare kiralanabilir alanı olan dev ticari kompleksi 60 milyon euroya satın almıştı. Firma, içinde ofis, depolama, lojistik alanları ile TV stüdyoları ve film setinin bulunduğu kompleksin smini OSWE olarak değiştirmişti.

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, bölgede bu büyüklükte bir arazi olmadığı için Frankfurt için önemli bu araziyi alarak dikkatleri üzerlerine çektiklerini söyledi. “Bu nedenle insanlar buranın başka bir şeye dönüşeceği beklentisiyle bize sürekli soru soruyorlar” diyen Çelik, Frankfurt'ta ciddi bir konut açığı olduğunu buna karşın prosedürlerden dolayı arazi üretilemediğini dile getirdi. Çelik şöyle konuştu: “Kentte 200 yıllık sanayi alanları bugün sanayiden çıkarak ofis alanlarına dönüşmeye başladı. Bu dönüşüm projeleri çok ve belediye de destekliyor. Biz de bu süreçte ne yapalım diye bakıyoruz. Belediye başkanı bir Türk dostu ve seçim sloganı yeni konut alanı açmak üzerineydi. Bizim de tesislerin dışında 60 dönümden fazla arsa olarak değerlendireceğimiz alanlarımız var.” Çelik, “Kompleks içinde lojistiği kademeli kaldırıp konut ve perakendeye yönelik bir şey yapmak istiyoruz. Şehirler küçük, büyük bir AVM düşünmüyoruz. Onun yerine cadde mağazası ya da içinde konut, ofis ve otelin olduğu bir konsept yapabiliriz” diye konuştu.

Mimarlık ekipleriyle görüşüyor

Kompleksin yanında 300 bin metrekarelik alanı olan başka bir firma daha olduğunu belirten Çelik, yanlarında bulunan fabrika arsasının sahibi şirketle birlikte bölgeyi dönüştürmeyi düşündüklerini kaydetti. Bölgede 3 bin konut yapma potansiyeli olduğunu aktaran Çelik, Frankfurt merkezde konutların metrekare satış fiyatlarının 10-15 bin euro, şirketin olduğu bölgede ise fiyatların 3 bin 500 euro seviyesinde olduğunu belirtti. Dönüşüm için 6-7 mimarlık ekibiyle görüştüklerini de dile getiren Mahmut Sefa Çelik, “Buradaki gelişimin başlaması ile 15 yıl içinde dönüşümün tamamlamasını bekliyoruz” dedi.

30 firma 86 bin metrekare kiraladı

Kompleksin 86 bin metrekaresinin halihazırda 30 firma tarafından kiralanmış durumda olduğunu söyleyen Çelik, Türkiye'den bir firmanın da 40 ile 50 bin metrekarelik bir alanı kiralama talebinden bulunduğunu aktardı. Mahmut Sefa Çelik, tesisten yıllık 4.5 milyon euro kira gelirleri olacağını söyledi. Bölgedeki en büyük ticaret üslerinden biri olan OSWE, yatırımcılara, tek katta 200 metrekareden başlayan ve 20 bin metrekareye kadar ulaşan ofis seçenekleri sunuyor.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!
  • 27.03.2015 19:20

Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane Flatofis'i anlatıyor!

Servet GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik, Kağıthane'de hayata geçirilen Flatofi ...

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!
  • 27.03.2015 19:19

Flatofis Kağıthane görücüye çıktı!

Servet GYO, Flatofis Kağıthane projesi için düğmeye bastı. Teslimler Aralık 2016 ...

Servet GYO Almanya'daki yatırımını tanıttı
  • 19.03.2014 17:06

Servet GYO Almanya'daki yatırımını tanıttı

Servet GYO, Almanya'nın Frankfurt kentinde yaptığı yatırımın detaylarını anlattı ...

Servet GYO tanıtım filmi yayında
  • 19.03.2014 13:15

Servet GYO tanıtım filmi yayında

Servet GYO'ya ait tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında ...

Servet GYO Şirketi'nin lansmanı için tıklayın!
  • 12.04.2013 17:00

Servet GYO Şirketi'nin lansmanı için tıklayın!

Servet GYO halka arz srüeciyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Video emlaktas ...

Servet GYO tanıtım filmi yayında!
  • 12.04.2013 15:35

Servet GYO tanıtım filmi yayında!

Servet GYO Şirketi'nin tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayında! ...