maritbet girişmaritbet
Selçuklu Holding, yatırımlarında hız kesmiyor!

Selçuklu Holding, yatırımlarında hız kesmiyor!

Selçuklu Holding, bünyesindeki Sentez Ambalaj, Gül Ofset ve Naturel Ambalaj'dan oluşan matbaa ve ambalaj grubunu 'Sentez Grup' olarak yürütecek

Anadolu sermayesi içinde rüştünü ispatlamış olmasına karşın kamuoyu önünde pek tanınmayan çok sayıda grup bulunuyor. Hatta içlerinde uluslararası dev şirketlerin kontrolünde olan zor sektörlerde başarı ile yürüyenler bile var. Bunlardan biri de Selçuklu Holding. Selçuklu Holding; ilaç, mutfak eşyaları, nitelikli alüminyum, inşaat, ambalaj, tarım ve hayvancılık gibi farklı sektörlerde 1997'den bu yana faaliyet gösteriyor. Bünyesindeki on şirkette bin 500 çalışanı bulunan holdinge, ambalaj, ilaç ve inşaat sektörlerinde gerçekleştireceği yeni yatırımlar nedeniyle 2013'te 250 kişilik ek istihdam planlıyor. 

Selçuklu Holding'in bu yılki gündeminin ilk sıralarında, Sentez Ambalaj, Gül Ofset ve Naturel Ambalaj'dan oluşan matbaa ve ambalaj grubunu tek çatı altında toplamak yer alıyor. 

Hadımköy, Samandıra ve Gebze'deki tesislerini Dilovası Makineciler Organize Sanayi Bölgesi'nde bir araya getireceklerini söyleyen Selçuklu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel, "Yatırım maliyeti 70 milyon TL olacak olan ve 50 bin metrekarelik kapalı alanı olan yeni tesisimiz bu yıl devreye girecek. Şu anda 40 bin ton olan karton ve kağıt üretimimiz yeni tesisimizle birlikte 65 bin tona çıkacak" diyor. 

Bu alandaki üretimlerinin yüzde 12'sini 15 ülkeye ihraç ettiklerini dile getiren Öncel, "Bu üç şirketin geçen yılki cirosu 120 milyon TL'ydi. Yeni tesis yatırımı ile birlikte bu şirketler 'Sentez Grup' adı altında toplanacak ve bu grubun 2015 ciro hedefi 250 milyon TL" diye anlatıyor. 

100 MİLYON TL'LİK YATIRIM 
Holdingin gelecek gördüğü alanların başında ilaç geliyor. Bu alanda yüzde 100 büyüme hedefliyor. Geçen yıl Konya'da faaliyete geçen İlko İlaç'ın ilk etabı için 100 milyon liralık bir yatırım yapılmış bulunuyor. Anadolu'da yapılan en büyük ilaç üretim yatırımı olma özelliğini taşıyan bu tesis, jenerik ilaç üretiyor. Yıllık 120 milyon kutu üretim kapasitesine sahip olduklarını söyleyen Öncel, "2012'de üretime başladığımız bu yatırımız 2013 ve 2014'te hızlanacak" diyor. 

VİETNAM'A TENCERE SATIYOR 
Grubun metal bölümündeki şirketlerinden Almesan Alüminyum ise 2011'den beri İzmit'teki tesisinde nitelikli alüminyum üretiyor. Yıllık sıcak rulo döküm kapasitesi 48 bin ton olan şirket, üretiminin yüzde 45'ini ihraç ediyor. Almesan, Mercedes'ten BMW'ye kadar dünyanın önde gelen otomobil markalarının yedek parça üreticilerine hammadde tedarik ediyor. Geçen yıl 7 milyon parçalık üretim gerçekleştiren gaip bünyesindeki mutfak eşyası markası Mehtap ise, pazarda yüzde 35'lik pazar payına sahip. 
Üretiminin yüzde 25'ini ihraç eden Mehtap'ta bu yıl yüzde 30'luk büyüme bekleniyor. Grubun ayrıca, geçen yıl 25 milyon liralık yatırımla Lüleburgaz'da devreye aldığı 'Bestar' adında bir hayvancılık yatırımı da bulunuyor. 


BÖLGENİN İLK AVM'Sİ 
Selçuklu Holding bünyesindeki şirketlerden biri de Selin Yapı. Şu anda 250 bin metrekarelik alanda inşaat faaliyetlerine devam eden Selin Yapı'nın ilk konut projesi ise Rings İstanbul. Sancaktepe'te yatırım bedeli 500 milyon lirayı bulanan iki etaptan oluşacak bu projenin ilk etap teslimlerinin Mayıs 2013'te yapılması planlanıyor. 

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rings İstanbul örnek daire görüntüleri
  • 24.03.2014 15:59

Rings İstanbul örnek daire görüntüleri

Konutların hemen teslim edildiği ve yaşamın başladığı Rings İstanbul'da çatı dub ...

Rings İstanbul Sancaktepe’nin reklam filmi!
  • 21.09.2012 15:54

Rings İstanbul Sancaktepe’nin reklam filmi!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe’de hayata geçirilen Rings İstanbul’un reklam fi ...

Rings İstanbul'da 2+1 örnek daire foto galerisi için tıklayın!
  • 16.10.2012 14:37

Rings İstanbul'da 2+1 örnek daire foto galerisi için tıklayın!

Selin Yapı imzasıyla Sancaktepe'de hayata geçirilen Rings İstanbul projesinin 2+ ...

RINGS ISTANBUL
  • 10.12.2011 18:53

RINGS ISTANBUL

Bin 500 konut ve bir AVM'den oluşan Rings İstanbul projesi Selin Yapı tarafından ...

Rings İstanbul'da fırsat bayramda da devam ediyor
  • 10.07.2015 09:51

Rings İstanbul'da fırsat bayramda da devam ediyor

Rings İstanbul’un sınırlı sayıdaki hemen teslim evlerine sahip olmak için fırsat ...

Rings İstanbul babaları unutmadı!
  • 15.06.2015 13:49

Rings İstanbul babaları unutmadı!

Rings İstanbul, 20 – 22 Haziran tarihlerinde, Babalar Gününe özel 20.000 TL’ye ...