maritbet girişmaritbet
Sarp Group’tan Ankara ve İstanbul’a iki yeni simge proje geliyor!

Sarp Group’tan Ankara ve İstanbul’a iki yeni simge proje geliyor!

Bugün Sarphan Finans Park projesinin satış ofisinden gerçekleşen basın toplantısında Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü Vekalet Kaba, satışı süren Sarphan Finans Park projesi ve iki yeni proje hakkında bilgi verdi

 

518 bağımsız bölümden oluşan Sarphan Finans Park projesinde satışı süren 50 adet bağımsız bölüm kaldığını belirten Sarp Group İnşaat Genel Koordinatörü  Vekalet Kaba, Ankara ve İstanbul'da iki yeni projeye imza atacaklarını söyledi. Sarp Group'un Ankara'daki projesi Ümitköy'de ve 2 bin 500 bağımsız birimden oluşan bir proje olacak. İstanbul'daki 1.000 adet bağımsız bölümden oluşacak proje ise Anadolu Yakası'nda yükselecek. Her iki yeni proje bu yıl içinde hayata geçirilecek. Kat karşılığı yapılacak projelerin maliyeti yaklaşık 1,5 milyar lira olacak.
 
Sarphan Finans Park projesinde 1+0, 1+1 dairelerin satışı tamamlandı. Projede 3+1 ve az sayıda 2+1 dairenin satışı sürüyor. Vekalet Kaba, net ve brüt metrekare arasındaki farkın ortadan kaldırılmasıyla ilgili olarak şunları söyledi; “Net ve brüt metrekare hesaplamaları çok farklı. Sayısal veriler ne kadar azalırsa vatandaş için o kadar iyi olur. Metrekareyi tek rakama indirmekte yarar var” dedi. 
 
Ataşehir'de hayata geçirilecek olan İstanbul Finans Merkezi projesi için ‘dünyaya açılacak bir kapı' tanımlaması yapan Kaba, Finans Merkezi'nin yansımalarının çok büyük olacağını söyledi. Kaba; “Finans Merkezi projesi Ataşehir'de yapılacak projeleri olumlu anlamda etkileyecek. Rakamsal verileri tahmin edemiyorum. İstanbul Finans Merkezi'nin karşısında inşa edilecek olan projelerin ruhsat çalışmaları bir yıl sonra başlayacak. Finans Merkezi'nin tamamlanması ile fiyatlar artacak” dedi.
 
Vekalet Kaba, Sarphan Finans Park projesinde her şeyin tahminleri doğrultusunda ilerlediğini ve 2014 yaz sonunda teslim edeceklerini söyledi. Sarphan Finans Park ile simge bir proje hayata geçirdiklerini söyleyen Kaba, yeni projelerinde de Ankara ve İstanbul'un simgesi olacak projeler yapmak istediklerini belirtti.
 
Kentsel dönüşüm çalışmalarının öneminden bahseden Vekalet Kaba, kentsel dönüşüm projelerine kapılarının açık olduğunu ve araştırma yaptıklarını söyledi. Kaba, İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'ndaki kentsel projeleriyle ilgilendiklerini belirtti. Vekalet Kaba, “İstanbul'da hasılat değerlerle birlikte kentsel sorunlar da yükseldi. Kentsel çözümler getirecek projeler yapmak gerekiyor. Sorunun üzerine gitmek lazım. Deprem kaçınılmaz bir son. Sadece kentsel dönüşüm projelerinde değil, yeni projelerde de önceliğimiz insan olmalı. Kentsel dönüşümde yanlışlık yok. İnsanın öncelikli olduğu her çalışmada yaşanan aksaklıklar göze alınmalı. Millet olarak birlikte hareket etmeliyiz. Kentsel dönüşüm milli bir meseledir. Hemen çalışmalara başlanmalıdır. Proje projedir. Kentsel dönüşüm ya da yeni proje diye ayırt etmiyoruz” dedi. 
 
Sinem Öztürk/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz