maritbet girişmaritbet
Samsung, Türkiye’de medikal kompleks kurmak için arayışa girdi

Samsung, Türkiye’de medikal kompleks kurmak için arayışa girdi

Türkiye’nin sağlık kampüsleri projeleri ve sağlık serbest bölgeleri konularında atacağı adımlar yabancı firmaların da iştahını kabarttı

Sağlık kampüsleri projesi için ilk harekete geçen firmalardan biri Kore'nin elektronik devi Samsung oldu. ABD, Çin, Japonya, Hindistan, Fransa, İtalya ve Almanya'da olduğu gibi kısa süre önce Türkiye'de de sağlık medikal ekipman bölümünü açan Samsung, Türkiye'de sağlık kompleksleri kurmak istiyor. Samsung Medison, 3-4 Nisan arasında İstanbul'da düzenlenen Expomed Eurasia fuarına iki ayrı stantta katıldı. Samsung, 2010'da aldığı kararla, medikal teknoloji alanında büyüme stratejisini kabul etti ve 2020'ye kadar dünyanın lider medikal ekipman firması olmayı hedefl eyen bir yol haritasını uygulamaya koydu.

Bu kapsamda ABD, Kore, Çin, Japonya, Hindistan, Fransa, İtalya ve Almanya'da sağlık ve medikal ekipman bölümlerini kuran Samsung, kısa bir süre önce Türkiye'de de aynı birimi açtı. Samsung, Türkiye'de sağlık ekipmanları alanındaki büyümesinin yanında medikal kompleksler de kurmak istiyor. Firmanın bu niyetini Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jong Kyong Hong, 22 Kasım 2011 tarihinde Bursa Valisi'ni ziyaretinde vurgulamış ve Samsung'un Türkiye'de medikal kompleks yatırımı için yer aradığını açıklamıştı. Firma daha sonra Ege Serbest Bölgesi'nde de yatırım koşullarını araştırmış ve tesis için 200 bin metrekarelik bir alana ihtiyacı olduğunu bölge temsilcilerine iletmişti. 

Edinilen bilgilere göre, Samsung yatırım yapabileceği alanları liman, ulaşım ve bina açısından değerlendiriyor. Samsung Türkiye Sağlık ve Medikal Birimi'nin bu yöndeki araştırmalarının devam ettiği ve Sağlık Bakanlığı'nın kentlerde kurmaya başladığı büyük sağlık kampüsleri ve mevzuat çalışmaları devam eden sağlık serbest bölgeleri konusundaki gelişmelerle de ilgilendiği yönünde bilgiler var. Samsung, Kore'de dünyanın en gelişmiş kanser hastanesini işletiyor. Seul'deki Samsung Medical Center, kanser tedavisinin yanı sıra çok geniş alanda sağlık hizmetleri de veriyor.

‘Hasta merkezli hastane' konsepti ile çalıştırılan, 200 bin metrekareden büyük alanda 5 katı yeraltında, 20 katı yerüstündeki akıllı binalardan oluşan bu sağlık merkezinde 120 özel klinik ve bin 982 yatak bulunuyor. 650 yataklı kanser tedavi merkezi ise 100 bin metrekare alanı kapsıyor. Kanser araştırma laboratuvarını da bünyesinde barındıran, bin 357 doktor ve 2 bin 347 hemşire ile hizmet veren Samsung Medical Center'de Samsung'un yüksek teknolojiye sahip medikal cihazları ile ciddi hastalıkları en kısa süresi ile Kore'nin en iyi hastanesi olarak ün salmaya başladı. Sağlık merkezi günde 8 bin kişiyi ayakta tedavi ediyor. Samsung'un, Türkiye'de kuracağı sağlık kompleksleri ile de Avrupalı hastaları çekmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Türkiye sağlık sektörü yatırımları

Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve gün geçtikçe büyüyen yatırım potansiyeli, son yıllarda yerli ve uluslararası yatırımcıların ilgisini sağlık sektörüne çekti. Sağlık Bakanlığı'nın 7,8 milyar dolarlık yatırımı ile birlikte 35 dev şehir hastanesi ve 44 bin yatak kapasitesi projesi hayata geçti. Halihazırda 7 bin 606 yatak kapasiteli 423 proje inşaat aşamasında, bin 80 yatak kapasiteli proje ihale aşamasında ve 470 proje ise diğer aşamalarda bulunuyor. Özellikle Ortadoğu ve komşu ülkelerinden de hasta başvuruları alan İstanbul'daki tüm hastanelerin yenilenmesi için 2015'e kadar 4 milyar dolarlık sağlık yatırımı planlanıyor. Hükümetin Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında kamu hastanelerinin bir kısmı yenileniyor, bir kısmı da yeniden inşa ediliyor. Şu anda nitelikli yatak oranı yüzde 30 seviyesinde olan İstanbul'da, hedef bu oranı yüzde 100'e, nitelikli yatak kapasitesini de 44 bine ulaştırmak.
Sedat Alp/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsung, yeni ekran ve monitörlerini CES 2023'te görücüye çıkaracak
  • 03.01.2023 10:47

Samsung, yeni ekran ve monitörlerini CES 2023'te görücüye çıkaracak

Samsung, ileri teknolojilere sahip Odyssey, ViewFinity ve Smart Monitör serileri ...

Samsung'dan seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti!
  • 29.12.2022 14:23

Samsung'dan seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde 20 yıl garanti!

Samsung, seçili buzdolabı, çamaşır ve kurutma makinelerinde "20 yıl garanti" uyg ...

Samsung buzdolaplarında enerji tasarrufu maksimum seviyede!
  • 24.09.2022 10:16

Samsung buzdolaplarında enerji tasarrufu maksimum seviyede!

Samsung, gerçekleştirdiği inovasyonlarla hem çamaşır makinelerinde hem de buzdol ...

Samsung, enerji verimliliğinde Avrupa’daki en yüksek standartların üstüne çıktı
  • 23.09.2022 16:01

Samsung, enerji verimliliğinde Avrupa’daki en yüksek standartların üstüne çıktı

Şirket, güncellenen Avrupa enerji etiketleme sistemine göre sektördeki en yüksek ...

Samsung’un yeni Bespoke Koleksiyonu Avrupa’da satışa çıkıyor!
  • 07.09.2022 10:36

Samsung’un yeni Bespoke Koleksiyonu Avrupa’da satışa çıkıyor!

Samsung kullanıcılara daha bütüncül bir deneyim sunmak için geliştirdiği yeni Be ...

Samsung’un WindFree klimalarıyla rüzgârsız ve tasarruflu serinlik!
  • 27.07.2022 11:55

Samsung’un WindFree klimalarıyla rüzgârsız ve tasarruflu serinlik!

Samsung, sıcak yaz günlerinde klima konforunu yeni bir boyuta taşıyor ve rüzgârs ...