maritbet girişmaritbet
Şahinler Holding ve Flammaerotec ile el sıkıştı!

Şahinler Holding ve Flammaerotec ile el sıkıştı!

Almanya’nın en önemli Türk Yatırımcılarından olan Kemal Şahin’in 100 milyon doları aşan yatırımlarının bulunduğu Almanya’nın NRW Eyaletinden; Airbus için uçak parçaları üreten Flammaerotec firması, Şahinler Holding’e bağlı Avrupa Serbest Bölgesi’nde yatırım yapıyor. NRW Eyaleti Ekonomi Bakanı Garrelt Duin’in de katıldığı imza töreni ile yatırım için düğmeye basıldı…

İşadamı Kemal Şahin'in eğitim gördüğü ve Şahinler Holding'in Avrupa Merkezi'nin bulunduğu Aachen dâhil olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde yedi ayrı fabrikası bulunan Flamm Holding'e bağlı olan ve Airbus şirketlerine uçak parçaları tedarikçisi Flammaerotec firmasının Avrupa Serbest Bölgesi'nde hayata geçireceği yatırımın imza töreni Ankara'da gerçekleştirildi. Törene; Avrupa'nın çoğu ülkesini geride bırakarak, en büyük 18. ekonomiye sahip olan NRW Eyaleti'nin Ekonomi Bakanı Garrelt Duin ve T.C Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve Flamm Holding Yönetim Kurulu Başkan Frieder Flamm'ın da aralarında bulunduğu Alman heyetle birlikte, büyükelçiler, bürokratlar ve siyasetçiler katıldı.

Flammaerotec'in, Avrupa Serbest Bölgesi'nde yapacağı bu yatırımla birlikte Airbus şirketleri için montaj ve kalıplama gibi modül üretimine başlanacak. Hammadde olarak ağırlıkla alüminyum alaşımları kullanılacak ürünlerin tamamı Almanya'ya ihraç edilecek.

Aachen'daki hemşerisi Frieder Flamm'ın uçak sanayisi teknolojisi ihraç eden yatırımının, sahibi olduğu Avrupa Serbest Bölgesi'ne gelmesinden duyduğu mutluluğu belirten Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, şöyle konuştu: “Bugün Avrupa Serbest Bölgesi'nden yaklaşık 170 farklı ülkeye ihracat yapılıyor. Avrupa Serbest Bölgesi, serbest bölgeler sıralamasında son iki yılda üç basamak birden yükselerek 7. sıradan 4. sıraya çıkmıştır. Böylece, büyüme hızı olarak, 19 serbest bölge arasında lider konuma gelmiştir. Şu an için ASB'de 2.5 milyar dolar ticaret hacmi gerçekleşmektedir.

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılı içinde; serbest bölgeler arasında 1. sıra, 20 bin kişiye istihdam, toplam 2 milyar dolar yatırım ve 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefliyoruz.

Bugün burada sizlerle sadece Avrupa Serbest Bölgesi için değil, Türk ekonomisi açısından da çok önemli bir yatırımın imza töreni için birlikteyiz. Bu imza töreniyle birlikte Avrupa'nın en önemli uçak teknolojisi üreticilerinden olan Flammaerotec;  Airbus'ın önemli teknolojik uçak parçalarını Avrupa Serbest Bölgesi'nde üretmeye başlayacak.

Bu yatırım benim için ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü yıllar önce iş hayatıma; yüksek mühendislik eğitimi aldığım Almanya'nın Aachen şehrinde başladım. Şahinler Holding olarak; Aachen ağırlıklı olmak üzere Almanya'da 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Aynı şehirden bir yatırımcının; değerli işadamı ve hemşerim Fredier Flamm'ın gelip; ASB'de yatırım yapıyor olması benim için büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu yatırımlarla her iki ülkede de ciddi istihdam yaratıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ile Almanya ve Türkiye-AB ilişkilerinin gelişmesine de önemli katkılar sağlıyoruz.

Bütün bu gelişmeler ASB'nin bulunduğu Trakya için de büyük önem taşımaktadır. Temmuz ayı içinde Avrupa Serbest Bölgesi olarak altı yatırımcı ile el sıkıştık. Flamm Holding bunlardan biri. Kısa bir süre sonra diğer beş yatırımcımızla da imza atacak ve toplamda 50 milyon dolarlık bir yatırımı daha Türkiye'ye getirmiş olacağız. Görüşmelerde sona yaklaştığımız ve toplamı yine 50 milyon doları bulan iki yatırım daha mevcut. Kısa bir süre sonra da onların müjdesini sizlerle paylaşmayı umuyorum.

Trakya'yı;  Avrupa Serbest Bölgesi'nde yapılan kalıcı ve ihracatı artırıcı yatırımlarla, yüksek teknoloji kümelenmesi yaratarak, önemli bir sanayi haline getirdik.

Bunun yanı sıra Edirne ve Tekirdağ'daki tekstil yatırımlarımızda Zara ve S'oliver gibi Avrupalı dev markalarla işbirliği yaparak istihdamı artırıyoruz. Bu sene sonuna kadar 1500 kişiye daha istihdam yaratmış olacağız. Bu tür markaların en önemli partnerleri olup, yine Trakya'yı dünyayı en kaliteli ve moda ürünlerle buluşturan tekstil, hazır giyim ve moda havzası haline getireceğiz.

Şahinler Holding olarak; bu tür katma değeri yüksek yatırımlarla; global rekabette yerimizi güçlendiriyoruz. Aynı zamanda ülkemizde kalıcı istihdam imkânları yaratıp, ihracatımızın artmasına da önemli katkılar sağlıyoruz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kemal Şahin: West Side'da bir günde 150 konut satıldı
  • 12.11.2013 16:51

Kemal Şahin: West Side'da bir günde 150 konut satıldı

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin West Side İstanbul projesini ...

Gayrimenkul sertifikaları işlem görmeye başladı
  • 07.04.2017 12:08

Gayrimenkul sertifikaları işlem görmeye başladı

Vakıf Yatırım Genel Müdürü Kemal Şahin, borsada bugün itibariyle işlem görmeye b ...

Westside İstanbul, Emlak Fuarı 2013’te satışlara devam ediyor
  • 05.12.2013 16:30

Westside İstanbul, Emlak Fuarı 2013’te satışlara devam ediyor

Beylikdüzü’nün ön gözde projesi Westside İstanbul, 5 – 8 Aralık’ta düzenlenen Em ...

Selahattin Özgül: West Side bölgenin yaşam standardını yükseltiyor
  • 13.11.2013 16:20

Selahattin Özgül: West Side bölgenin yaşam standardını yükseltiyor

Beylikdüzü’nde Şahinler Holding’in 73 bin 800 metrekare yüzölçümündeki arsasının ...

Şahinler Beylikdüzü West Side hakkında ilk bilgiler!
  • 09.10.2013 14:25

Şahinler Beylikdüzü West Side hakkında ilk bilgiler!

Kurban Bayramı'ndan sonra satışa çıkması beklenen Şahinler Beylikdüzü West Side ...

West Side İstanbul'da satışlar bayramdan sonra başlayacak!
  • 09.10.2013 14:05

West Side İstanbul'da satışlar bayramdan sonra başlayacak!

Beylikdüzü'nde Şahinler Holding’in arsası üzerine kurulan West Side İstanbul pro ...