maritbet girişmaritbet
Sağlıkta büyüyen Echomar gayrimenkule İzmir’den girdi!

Sağlıkta büyüyen Echomar gayrimenkule İzmir’den girdi!

Gayrimenkul sektöründe atağa kalkan Echomar Sağlık Grubu, İzmir’de 6 yıl önce satın aldığı arsada rezidans, otel ve AVM projesine başladı. 2 yıl içinde tamamlanacak projeden 150 milyon lira ciro bekleniyor

 

Sağlık sektöründe son dönemde hızlı bir büyüme gösteren Echomar Sağlık Grubu inşaat sektörüne girdi. İstanbul ve İzmir'de arsa yatırımları yapan firma ilk projesine İzmir'de başlıyor. Echomar Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr Serdar Mutlu, gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine arsa satın almakla başladıklarını belirterek, ilk projelerini de 6 yıl önce İzmir Bornova'da satın aldıkları arsa üzerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.
 
Mutlu, 60 milyon lira yatırımla hayata geçirdikleri projenin rezidans, AVM ve otelden oluştuğunu belirterek, arsada eski Famelit fabrikasının bulunduğunu ve bina yıkımlarının tamamlandığını kaydetti.
 
Mutlu, ruhsat başvurusu yaptıklarını ve martta ruhsatı aldıktan sonra inşaata başlayacaklarını dile getirerek, toplam 300 üniteden oluşacak projede ön satışlara başladıklarını söyledi. Projeden toplamda 150 milyon lira ciro beklediklerini vurgulayan Mutlu, şunları söyledi:“14 dönüm büyüklüğündeki arsayı çok uygun fiyata almıştık. Arsa Forum Bornova AVM'nin çok yakınında bulunuyor. Lokasyon olarak çok iyi bir yerde bulunuyor. Projede stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Nisan ayında satışlara başlamayı planlıyoruz. İlk etap satışa çıkacak. Konutları metrekaresi 3-4 bin liradan satacağız.”
 
Serdar Mutlu, İzmir'in konut yatırımı açısından hala bakir olduğunu ifade ederek, projeyi yaptıkları bölgede çok daha küçük ölçekli projelerin bile büyük talep gördüğünü kaydetti.
 
İnşaat 2 yılda bitecek
Serdar Mutlu, projeye ön satışla gelen ilgiden memnun olduklarının altını çizerek, “Şu anda ciddi bir ön talep topladık. Ayı zamanda proje bittikten sonra kiralama konusunda da hizmet vereceğiz. Projenin yönetimini Myvia isimli şirket yapacak. Bu sayede 2. elde de projenin değerini koruyacağız”diye konuştu. Serdar Mutlu, projenin inşaatını 2 yıl içinde tamamlayıp konutları teslim edeceklerini belirterek, Ontan ve MŞB İnşaat'ın projeyi inşa edeceğini söyledi.
 
Mutlu, projenin bünyesinde yer alan otelle ilgili olarak uluslar arası otel zincirleriyle görüştüklerini belirterek, “Bir zincirle anlaşmak üzereyiz. Anlaşmadan sonra projenin içeriğinde değişikliklere gidebiliriz”dedi. Projedeki AVM'yi ise kiralayacaklarını anlatan Mutlu, şu bilgileri verdi:
 
Misafirlere özel oda
“Proje toplamda 3 kuleden oluşacak. 2 kulede konut ve home ofisler, diğer blokta ise otel yer alacak. AVM ise bu blokların altında 2 katlı olacak. 80 mağazanın bulunacağı AVM'de proje sonuna doğru kiralamaya başlayacağız.”
 
Serdar Mutlu, projenin en önemli özelliklerinden birisini misafir odaları olduğunu belirterek, “Projede misafirler için konaklamalı odalar ayıracağız. Bu sayede konut sahiplerine gelen misafirler düşük ücretlerle burada kalabilecek. Bu konutlarda otel konforunda misafirler kalabilecek” dedi. Mutlu, projenin bir diğer özelliğinin ise hayvan barınağı olduğunu vurgulayarak, tatile ya da başka bir yere giden konut sahiplerinin evcil hayvanlarını bırakabileceği barınak planladıklarını söyledi.
 
SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ
Echomar Genel Müdürü Özlem Mutlu da, projenin içinde sağlıklı yaşam merkezi planladıklarını anlatarak, bu uygulamanın ardından kendi projelerinde ve diğer projelerde bu merkezlerin sayısını artırmak istediklerini söyledi. Projenin bu anlamda diğerlerinden ayrılacağını kaydeden Özlem Mutlu, 2013'te 4 lokasyonda bu tür sağlıklı yaşam merkezlerini açacaklarını dile getirdi.
 
İlk merkezi Şişli'de açtı
Echomar'ın başarı hikâyesi 1998 yılında açılan Şişli'deki merkezle başlar. Şu anda görüntüleme ve laboratuar alanında lider klonumda olan firmanın şu anda 19 merkezi ve polikliniği bulunuyor. 3 tane de hastanesi bulunan Echomar, sağlık sektöründeki yatırımlarını değerlendirmek için gayrimenkulü seçti.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Diyarbakır'ın tarihi surlarında restorasyon başladı
  • 03.09.2020 10:41

Diyarbakır'ın tarihi surlarında restorasyon başladı

UNESCO tarafından 2015 yılında Dünya Kültür Miras listesine alınan, Diyarbakır'ı ...

Çimento ihracatındaki artış umut veriyor!
  • 08.07.2020 14:45

Çimento ihracatındaki artış umut veriyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre, 6 aylık ihr ...

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor
  • 19.12.2016 08:51

Ontan İnşaat yurtdışında büyüyor

İzmir'de nitelikli projeler inşa eden Ontan İnşaat, yurtdışında büyüyor. ...

Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!
  • 20.08.2016 09:47

Ontan İnşaat'tan İzmir'e 6 büyük proje!

İzmir'in geleceğinin parlak olduğu bilinciyle hareket eden Ontan, Modda adı altı ...

Myvia Yıldız Buca fiyat listesi
  • 17.02.2014 13:24

Myvia Yıldız Buca fiyat listesi

Buca Myvia Yıldız Evleri'nde fiyatlar 210 bin liradan başlıyor ...

İzmir My Via 414'te 175 bin liraya
  • 31.10.2013 08:33

İzmir My Via 414'te 175 bin liraya

Rezidans, ofis, otel ve AVM'den oluşan karma konseptli İzmir My Via 414 projesin ...