maritbet girişmaritbet
Royal Halı 30 ülkeye antibakteriyel halı satıyor!

Royal Halı 30 ülkeye antibakteriyel halı satıyor!

Sektörde her zaman ilkleri gerçekleştirme hedefindeki firma, iç piyasanın yanı sıra aralarında Çin’in de bulunduğu 30 ülkeye antibakteriyel halı satıyor

 

Sektörde her zaman ilkleri gerçekleştirme hedefindeki firma, iç piyasanın yanı sıra aralarında Çin'in de bulunduğu 30 ülkeye antibakteriyel halı satıyor.

Royal Halı, 2009'da 1 milyar 200 milyon dolarlık Ar-Ge çalışması sonucunda ortaya çıkardığı antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli ‘3 Etkili Halı Projesi' ile dünyada adını duyurdu. Sektörde her zaman ilkleri gerçekleştirme hedefindeki firma, iç piyasanın yanı sıra aralarında Çin'in de bulunduğu 30 ülkeye antibakteriyel halı satıyor.

2005'te Gaziantep ve Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Naksan Holding bünyesinde faaliyete geçen Royal Halı'nın, kurulduğu günden bu yana Ar-Ge ve inovasyona yatırım yaparak sektörde katma değerli ürünlerin lideri olma iddiasını güçlendirdiğini bildiren Royal Halı Yurtiçi Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aydoğan Yıldır, “2009'da 1.2 milyon TL'lik Ar-Ge çalışması sonucunda anti bakteriyel, antimite ve antimantar özellikli ‘3 Etkili Halı Projesi'ni tüm ürünlerimizde uygulamaya başladık ve halı sektöründe dünyaya örnek olduk. 600 çeşit halı üreten Royal Halı & Pierre Cardin Halı, iç piyasanın yanı sıra aralarında ABD, Almanya, İtalya, İngiltere, Kanada, Avusturalya, Suudi Arabistan, Rusya, Ukrayna, Moritanya, Cezayir, Libya, Çin, Hindistan ve Japonya'nın bulunduğu 30'u aşkın ülkeye antibakderiyel halı ihracatı yapıyor” diye konuştu.

Yaklaşık 600 kişiye istihdam sağladıklarını da açıklayan Yıldır, üretimlerinin yüzde 25'ini ihraç ettiklerini ifade etti. Yıldır, “Yıllık 6 milyon 500 bin metrekarelik üretim kapasitesine sahip Gaziantep'deki 500 dönüm üzerindeki 100 bin metrekarelik tesisimizde 600 çeşit halı üreterek, Türkiye'ye ve dünyaya satıyoruz” ifadesini kullandı.

“Antibakteriyelde Ekoteks ve Biyosidal ile tescillendik”

Ar-Ge ve inovasyona verdikleri önemin, kendilerini sektörde her zaman liderliğe taşıdığını belirten Aydoğan Yıldır, “Üç yıldır tüm halı çeşitlerimizde uyguladığımız antibakteriyel, antimite ve antimantar özellikli ‘3 Etkili Halı Projesi' ile ilgili 2009'da Ekolojik Test Araştırma ve Geliştirme Merkezi (EKOTEKS) Antibakteriyel Sertifikası ve 2011 yılında da Sağlık Bakanlığı'ndan Biyosidal Ürün Sertifikası aldık. Ekoteks sertifikası ile birlikte kendi laboratuvarımızı kurduk. Halılarımızın antimikrobiyal olduğu Sağlık Bakanlığı'ndan alınan Biyosidal ürün sertifikası ile de tescil edilmiş oldu” dedi. Yaklaşık 600 kişiye istihdam sağladıklarını da açıklayan Yıldır, üretimlerinin yüzde 25'ini ihraç ettiklerini ifade etti.

19 kreasyon, 300 çeşit halı

2012 yılında showroom sayısını artırma hedefleri bulunduğuna dikkat çeken Aydoğan Yıldır, “19 kreasyonda 300 çeşit halıyı tüketicilerin beğenisine sunduk. Bu yıl sonuna kadar yüzde 30'luk bir büyüme hedefliyoruz. Şu an bin 150 mağazamız ve 150'ye yakın satış noktamız bulunuyor” şeklinde konuştu.

Yeni yatırım olarak Ebru Halı'nın makine parkını oluşturduklarını belirten Yıldır, "Beş kişilik bir ekip tamamen bu işle ilgileniyor. Akrilik halının normalde sonradan boyanamama gibi özelliği vardı. Biz bunu Ebru sanatı ile çözdük” dedi. Ebruli halının tamamen sanatsal bir çalışma olduğunu, makine halısı gibi çok üretmek amacı taşımadıklarını belirten Yıldır, “El halısı mantığı ile az bir üretim olacak. Günde belki 10-15 adet halı üretilebilecek” dedi.

‘SigortHalı Projesi' ile halı sektöründe Türkiye'de ve dünyada yeni bir ilke daha imza attıklarını ifade eden Aydoğan Yıldır, şöyle devam etti:

“Tüketici hatalarından kaynaklı lekeler başta olmak üzere, yırtılmalar, su baskınları, yanma, çalınma ve üretim kaynaklı hatalar hariç tüketici kaynaklı tüm hasarlar artık güvence altında. Üretim hatalarına karşı 2 yıl garanti verdiğimiz halılarımıza bu garanti kapsamının dışında kalan tüm haller için de 1 yıl sigorta kavramını gündeme getirdik. ‘Yenilik Farklılıktır' felsefesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Türk el sanatı olan Ebru'yu halıya taşıyarak, bir yeniliği daha gerçekleştirdik.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF, Royal Halı'nın Urla taşınmazını satışa açtı!
  • 28.02.2022 09:17

TMSF, Royal Halı'nın Urla taşınmazını satışa açtı!

TMSF Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. ...

TMSF, "Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü" satışa çıkardı
  • 26.02.2022 10:00

TMSF, "Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü" satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF), Royal Halı Urla Taşınmazı Ticari ve İ ...

Royal Halı 2021 yeni sezon koleksiyonunu tanıttı
  • 11.04.2021 08:45

Royal Halı 2021 yeni sezon koleksiyonunu tanıttı

Royal Halı, Atlas ve Pierre Cardin Halı yeni sezon koleksiyonlarını Gaziantep’te ...

Royal Halı kalitesini ISO belgeleriyle taçlandırdı
  • 29.09.2014 15:17

Royal Halı kalitesini ISO belgeleriyle taçlandırdı

Royal Halı, ISO 9001 ve müşteri memnuniyetini uluslararası standartlara uygun ol ...

Gaziantep’te 24. anaokulunu Royal Halı ile açıyor!
  • 20.09.2014 09:18

Gaziantep’te 24. anaokulunu Royal Halı ile açıyor!

Royal Halı sosyal sorumluluk projelerine, eğitim alanında bir yenisini daha ekli ...

Diğer halıları geride bıraktı, tacını taktı
  • 17.09.2014 11:29

Diğer halıları geride bıraktı, tacını taktı

Royal Halı, Dünyanın En Prestijli Ödüllerinden 'Luxury Lifestyle Awards' ile Taç ...