maritbet girişmaritbet
Real, Türkiye pazarına veda etmeye hazırlanıyor!

Real, Türkiye pazarına veda etmeye hazırlanıyor!

Real, Türkiye pazarına veda etmeye hazırlanıyor. Almanya dışındaki tüm operasyonlarını sonlandırıyor

 

Avrupanın en büyük perakende satış şirketlerinden Metro Grup, bünyesinde bulunan Real hipermarketler zinciri Almanya dışındaki tüm operasyonlarını sonlandırıyor. Alman Metro Group'un Real'in Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarının satmayı planladığı bir süredir kulislerde konuşuluyor, ancak bu iddialar şirket tarafından reddediliyordu. Konuya dair bilgi sahibi bir kişi, Metro'nun, Real biriminin Almanya dışındaki operasyonlarının satışıyla ilgili 2 şirketle yürütmekte olduğu görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Real'in Türkiye, Polonya, Rusya ve Ukrayna'yı kapsayan uluslararası operasyonlarıyla yakından ilgilenen şirketlerden birinin Fransız perakende devi Auchan olduğu söyleniyor. Yıllık geliri 3.8 milyar doları bulan uluslararası operasyonları satmak isteyen Metro'nun toptan satış mağazaları zinciri Cash & Carry ve elektrikli ev aletleri zinciri Media-Saturn mağazalarına odaklanacağı belirtiliyor.
 
Carrefour, Yunanistan ve Singapur'dan çekildi
 
Fransa'nın dünyaca ünlü süpermarket zinciri Carrefour, yılın ilk yarısı 31 milyon euro zararla kapattı. Süpermarket zinciri geçen yılın ilk 6 ayını 249 milyon euro zararla kapatmıştı. Carrefour yönetimi, Yunanistan ve Singapur pazarından çekildiğini açıkladı. Güney Avrupa'daki ticari faaliyetleri yavaşlayan süpermarket zincirinin başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika ve Asya ülkelerindeki ticari faaliyetlerinde ise artış görüldüğü bildirildi. Grup yönetimi, önümüzdeki dönemde Fransa'daki mağazalarından 500 ile 600 arasındaki personeli işten çıkartmaya planlıyor. Carrefour'un Fransa'daki mağazalarında 112 bin kişi çalışıyor. Dünya genelinde ise grup için çalışanların sayısı 412 bin civarında.
 
Motorola'nın sırlarını çalan Çinli kadın mühendise 4 yıl hapis
 
ABD Federal Mahkemesi, elektronik şirketi Motorola'nın sırlarını çalan Çinli kadın mühendisi 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hanjuan Jin adlı 41 yaşındaki kadın, 2007 yılında Motorola'nın milyon dolarlık sırlarıyla birlikte Chicago O'Hare Uluslararası Havaalanı'nda yakalanarak mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, hapishaneye 25 Ekim'de bildirimde bulunmak zorunda olan Jin'i ayrıca 20 bin dolar para cezasına çarptırdı. Jin'in cezasının sona ermesinin ardından 3 yıl boyunca da gözetim altında tutulmasına karar verildi. Mahkeme yargıcı Ruben Castillo, Jin'i Şubat ayında ticaret sırlarını çalmaktan mahkum etmiş ancak daha ciddi bir suçlama olan ekonomi casusluğundan, yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle Jin'in beraatine karar vermişti. Savunmasında Jin, Çin için casusluk yapmadığını, uzun bir süre sonra işe döndüğü için hafızasını tazelemek amacıyla söz konusu bilgileri aldığını söyledi. 
 
Kuraklık ABD'li çiftçilere yaradı
 
Son 50 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı ABD'de tavan yapan mısır, soya fasulyesi ve buğday fiyatları, ülkedeki çiftçilerin yüzünü güldürdü. Dünyanın mısır, soya fasulyesi ve buğday ihtiyacının yarısını karşılayan ABD'nin yıllık net tarım gelirinin 2012 sonunda 122.2 milyar dolar olması bekleniyor. Bu rakam, ABD tarihinin en yüksek nominal kârı olma özelliği taşıyor. Ortalama tarım kârının 2011'e oranla yüzde 4 oranında artması beklenirken, Dakota gibi ülkenin kuzeyinde yer alan eyaletlerin kazancının bir yıl bir önceki yıla oranla yüzde 39 artacağı tahmin ediliyor. Ülkenin özellikle Midwest olarak tanımlanan Ortabatı bölgesinde bir hayli etkili olan kuraklık nedeniyle bereketsiz geçen hasat dönemi sonunda mısır ve soya fasulyesi fiyatları rekor rakamlara ulaşırken, buğday fiyatlarını da 2008'den bu yana görülmeyen seviyelere yükseldi. Bunun üzerine ABD Tarım Bakanlığı, çiftçilere bu yıl yapacağı maddi yardımı geçen yıla oranla yüzde 6.3 arttırarak 11.1 milyar dolara yükselttiğini açıkladı.
 
Evrim SEL/ VATAN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var
  • 14.03.2023 09:48

ABD: Dünyanın Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'ne ihtiyacı var

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, Karadeniz Tahıl Sevkiyatı Girişimi'nin uzatılma ...

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!
  • 09.02.2023 11:13

İskenderun Limanı'nda çıkan yangına Rus uçağı böyle müdahale etti!

İskenderun Limanı'nda çıkan yangını söndürme çalışmasına katılan Be-200 yangın s ...

Almanya’da konut krizi büyüyor
  • 28.09.2022 17:12

Almanya’da konut krizi büyüyor

Alman IG BAU (Bauen-Agrar-Umwelt = İnşaat-Tarım-Çevre) sendikası, ülkede uygun f ...

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!
  • 28.08.2022 11:36

Rusya, Macaristan'da yeni nükleer reaktörler kuracak!

Rusya'nın Macaristan'da iki yeni nükleer reaktör inşa edeceği bildirildi. ...

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!
  • 10.03.2022 12:52

Rus ve Ukraynalı yatırımcılar Türkiye'de gayrimenkul için sıraya girdi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş sürecinde Avrupa’nın ambargo uyguladı ...