maritbet girişmaritbet
ProPlan Proje Yönetimi, MIPIM Fuarı'nda faaliyetlerini anlattı!

ProPlan Proje Yönetimi, MIPIM Fuarı'nda faaliyetlerini anlattı!

ProPlan Proje Yönetimi, MIPIM Fuarı'na katıldı. Firma yetkilileri çalışmaları hakkında bilgi verdi

 

Şirketiniz hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?
 
ProPlan Proje Yönetimi , 40 yıllık iş tecrübesini temel alarak profesyonel anlamda inşaat sektöründe yatırımcılara  2005 yılından itibaren aktif olarak hizmet veren bir firmadır. Günümüzde 200'ü aşkın personele ulaşmış ve proje yönetiminin, sektörde sağlam temeller üzerine inşa edilen bilgi ve yönetim sistemi ile nasıl hayata geçirilebilen projeler haline dönüştüğüne örnek olmuştur. Yurtiçi ağırlıklı olmak üzere Ortadoğu ve Rusya‘da birçok projeye hizmet vermeye devam etmektedir.
 
Sektörün hangi alanlarında faaliyet gösteriyorsunuz?
 
ProPlan, Proje yönetim hizmeti veren bir firmadır. Hayata geçirilecek projenin yapım öncesi değerlemesinden itibaren başlayan bu süreç, verilecek hizmet kapsamı belirleyici olmak üzereyapım yöntemleri incelenerek, kaliteyi düşürmeden işverene en karlı yapım metotları sunularak hayata geçmek üzere devam eder.
 
Tasarım yönetimi, ihale yönetimi, sözleşme ve ek talep yönetimi, yapım yönetimi , bütçe yönetimi ve planlama hizmetleri başta olmak üzere yapım öncesi, yapım ve yapım sonrası verdiğimiz hizmetlerle havalimanlarından fabrikalara, yüksek yapılardan spor komplekslerineve sosyal yaşam alanlarına kadar birçok projeyi hayata geçirdik.
Projelerin gelişimini, tasarımını, planlamasını, yapımını, işletmesini ve değerlendirmesini yönetiyoruz. Bu sayede projenin son aşamasına kadar aktif bir kontrol sağlıyoruz.
 
Gerçekleştirdiğiniz projeler hakkında bilgi verebilir misiniz?
 
En son gerçekleştirilen projelerden 200.000 metrekare alana sahip Akasya Acıbadem Göl ve Koru etaplarını tamamladık. 888 konut ve 1900 araç kapasiteli otoparkı ile projeyi bir adım daha öne çıkaran 7 bin 500 metrekarelik yapay gölet barındırıyor.
 
Yine aynı projede 450.000 metrekare alana sahip AVM, yatay ve yüksek konut blokları, okul, bağlantı yolları, katlı kavşak, viyadük, sosyal tesis içeren Kent Etabı  ile ilgili hizmet vermeye devam ediyoruz.
 
152.000 metrekare inşaat alanına sahip Aqua Florya AVM projesi Avm sinema ve otel içeriklerini barındıran hizmet verdiğimiz karma yapı projelerimizden biri. Hizmet verdiğimiz bir diğer projemiz 214 oda içeriğiyle  LEED (Leadersheeps in Energyand Environmental Design) yeşil bina belgelendirme programı çerçevesinde en gelişmiş çevresel verimlilik özelliklerine sahip Hilton Garden Inn Istanbul Golden Horn projesi.
 
Heydar Aliyev Havalimanı, Armani Projesi, Dumankaya Modern projesi, Savoy Konut Projesi, İstanbul Kaya Kule Projesi, Ispartakule Innovia Projesi başta olmak üzere birçok projeye hizmet verdiğimizden dolayı ayrıntılı olarak internet sitemiz teknik bilgilendirme konusunda faydalı olacaktır.
 
Proje yönetim anlayışının sektöre ne tür faydaları var?
 
İşverenin beklentisi en kısa sürede, en karlı biçimde ortaya sağlam ve sürdürülebilir değerler koymaktır. Bu değerlerin herhangi birinin eksikliğinden söz edilemez. Özellikle, gerçekleştirilecek proje kendi içinde ayrı bir uzmanlık gerektirecek bir proje olabilir, bir havaalanı olabilir, bir yüksek yapı projesi veya su alma yapısı. Çok özel mimari detaylara sahip bir proje de olabilir. Bu tür projelerde süre, bütçe veya yapım metodu çok sağlam temellere ihtiyaç duyacaktır. En ufak bir hata telafisi mümkün olmayan kayıplara yol açabilir.
 
Yatırımcı veya finansör, her yapı türü ile ilgili uzman kadro bulundurması  mümkün olmadığından riski dağıtmak adına proje yönetim firması ile çalışmanın ne kadar kazançlı olduğunu görüyor. Bu anlayış ve farkındalık da ülkemizde giderek artıyor, Proplan Proje Yönetim olarak bu artıştaki payımızın gururunu taşıyoruz.
 
Fuardan beklentileriniz neler? 
 
Ülkemizde proje yönetim firmaları ile yabancı firmalar mevcut durumda ağırlıklı olarak çalışıyorlar. Yerli firmalar için bu ağırlık zaman geçtikçe artıyor. Firmaların yaptıkları yatırımların çok sayıda olması, planlanan projede ortaklı yapının bulunması ve artık özelleşmiş projelerde yerli firmaların iş yapabilme gücünün artması, proje yönetiminin, ihtiyacın en iyi şekilde karşılanması adına verdiği desteğin değerini gösteriyor. Ülkemiz de artık bu değerin sorumluluğunu üstlenerek gerek yurtiçi, gerek uluslararası pazarda attığımız başarılı adımlarla, proje yönetimi adına dünyada yerini alıyor. Bu algıyı daha da güçlendirmek adına üstümüze düşeni “onur ülke”  başarısı içinde gerçekleştirmek amacındayız.
 
ProPlan'ın proje yönetimi adına uluslararası alanda söz sahibi olmasının ülkemiz adına önemi nedir?
 
Uluslararası alanda proje yönetimi adına hizmet veren ProPlan, Türkiye'deki küçük veya büyük ölçekli tedarikçilerin ve taahhüt sektörünün bu alanda önünü açarak iş hacmini büyütecek ve bu katma değeri Türkiye ekonomisine kazandıracaktır.
 
Emlaktasondakika.com
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akasya Acıbadem maket ve şantiye görüntüleri için tıklayın!
  • 12.04.2013 16:39

Akasya Acıbadem maket ve şantiye görüntüleri için tıklayın!

Akasya Acıbadem projesinin maket ve şantiye görüntüleri yayında ...

Akasya Acıbadem projesi MIPIM 2013 Fuarı'nda şov yaptı!
  • 15.03.2013 11:24

Akasya Acıbadem projesi MIPIM 2013 Fuarı'nda şov yaptı!

Saf GYO projesi olan Akasya Acıbadem, MIPIM 2013 Fuarı'nda aldığı ödüller ve sta ...

Akasya Acıbadem projesinin şantiyesi geziliyor!
  • 01.03.2013 15:24

Akasya Acıbadem projesinin şantiyesi geziliyor!

600 milyon dolarlık yatırım değerine sahip olan akasya Acıbadem projesinin şanti ...

Akasya Acıbadem'in yeni tanıtım filmi için tıklayın!
  • 28.02.2013 17:30

Akasya Acıbadem'in yeni tanıtım filmi için tıklayın!

Akasya Acıbadem projesinin yeni tanıtım filmi emlaktasondakika.com farkıyla yayı ...

Akasya Acıbadem Kent etabını havadan inceleyin!
  • 28.02.2013 13:59

Akasya Acıbadem Kent etabını havadan inceleyin!

Akasya acıbadem projesinin Kent etabında çalışmalar sürüyor. Saf GYO imzası taşı ...

Akasya Acıbadem'in Göl ve Koru etabı ne durumda?
  • 28.02.2013 13:52

Akasya Acıbadem'in Göl ve Koru etabı ne durumda?

Akasya Acıbadem projesinin Göl ve Koru etabının helikopter videosu emlaktasondak ...