maritbet girişmaritbet
Propa İnşaat, A sınıfı ofis pazarında büyüyor!

Propa İnşaat, A sınıfı ofis pazarında büyüyor!

Propa İnşaat, gayrimenkul sektöründe 39 yılı geride bıraktı. Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçiren şirket, 2011 yılında teslim ettiği "Propa Ofis 1" projesiyle ciddi bir başarı elde etti

 

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, şimdiye kadar çok sayıda konut ve ofis projesine imza attıklarını belirtiyor. Özçiçek, Propa adının sektörde güven ile özdeşleştiğini; gelecek planlarının da 'Merkezi İş Alanları'nda A sınıfı ofis pazarında büyümek olduğunu söylüyor. Özçiçek'le Propa'nın gerçekleştirdiği projelerin farklılığından kentsel dönüşüme kadar birçok konuyu konuştuk... 
 
Firma olarak sektörün önemli oyuncularından birisiniz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz projelerden bahseder misiniz? 
 
Propa İnşaat, babam Harun Reşit Özçiçek tarafından 1973 yılında kuruldu. Ana faaliyet konularımız arasında gayrimenkul yatırım, proje geliştirme ve inşaat bulunuyor. 1973 yılından bu yana Ankara ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Aydın, Balıkesir ve Muğla'da çeşitli kamu ve özel sektör taahhüt ve geliştirme projelerini üstlendik. 2005-2008 yılları arasında Bodrum'da 300'e yakın konulu tamamlayarak teslim ettik. Royal Resort Villaları, Royal Blue Evleri, Royal Valley Evleri ve Royal Residence tamamladığımız projelerden bazıları. Yine 2005 yılında Bodrum projelerimiz devam ederken, İstanbul'a yakınlığı ve gelişen sanayisi ile ön plana çıkan Çorlu'da arsası kendi mülkümüz olan ÇorluPark'a başladık. 17 bloktan oluşan 952 konutluk nitelikli konut sitesi projemizi tamamlayarak teslim ettik. ÇorluPark konutlarında yaşam 2008'in eylülünden den beri devam ediyor. 2008'de Sarıyer'in merkezine çok yakın bir konumda. Boğaz, orman manzarası ve ulaşım kolaylığıyla fark yaratan 26 dubleksten oluşan Sarıyer Park projesini hayata geçirdik. 
 
2009 yılında yine İstanbul'da 195 residence biriminden oluşan Kartal AURA Residence projemizin yapımına başladık ve 2011 yılında tamamladık. 2010 yılında başladığımız bir A sınıf ofis projeler serisi olan Zincirlikuyu'daki Propa OFİS 1'i de 2011 yılında başarıyla bitirdik. 
 
Kentsel dönüşüm projesi başladı. Aslında siz de gerçekleştirdiğiniz projelerle daha çağdaş bir kentleşmeye katkıda bulunuyorsunuz. Bu projeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 
İstanbul'da hayata geçirdiğimiz son 4 projemizde kentsel dönüşüme katkı sağladık. İstanbul plansız büyüdüğü için yıllar içinde birçok sorun oluşmuş. Bugün ulaşım, altyapı, yeşil alan, mevcut yapı stokunun durumu ve benzeri konularda pek çok sorun var. Hepimiz her gün bunu görüyor ve yaşıyoruz. Öte yandan doğal afetler konusunda şehrin risklere ne kadar açık olduğu da ortada. Geçtiğimiz yıllarda bazı kötü tecrübeleri İstanbul'da hepimiz yaşadık. Bunlardan ders alınması lazım.Vatandaşlarımız bilinçleniyor ve standartlarını yükseltmeye çabalıyor. Devlet ve yerel yönetimler öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşümün çok faydalı bir süreç olduğunu düşünüyorum. Biz de kendi adımıza geliştirdiğimiz projelerde daha kaliteli yapılarla yaşam standardını yükseltmeye çalışıyoruz. Umarım bu süreç istikrarlı bir şekilde idare edilir ve insanlarımızın yıllar içinde daha medeni, daha kaliteli yaşam standardına sahip olduğunu görürüz. 
 
Peki size göre sektör ne durumda? İnşaat sektörünün geleceği parlak mı? 
 
İnşaat sektörü ülkemizde son yıllarda hızlı bir büyüme trendi gösterdi. Ekonomik büyüme inşaat sektörünü de olumlu etkiledi ve birbiri ardına büyük projelere imza atıldı. Önümüzdeki yıllarda konut ve ofis talebinin artış trendini sürdüreceğini ve pazarın büyüyeceğini öngörüyoruz. 
 
2012 yılının ilk yarısında sektörün büyümesinde bir yavaşlama yaşansa da yabancılara mülk satışına izin veren mütekabiliyet yasasının çıkması. Kentsel Dönüşüm projesinin başlaması ve konut kredilerindeki faiz indirimi gibi olumlu gelişmeler sektöre hareket getirdi. Ekonomi büyüyor ve talep artışı da devam ediyor. Uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin de arttığını gözlemliyoruz. Tüm bu gelişmeleri yan yana koyduğunuzda Türkiye, gayrimenkul piyasasında önümüzdeki yıllarda da cazibe merkezi olmayı koruyacaktır. İnşaat sektörünün önünün açık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 
 
Propa Ofis Optima butik bir proje. Yatırımcılara ne gibi avantajlar sunuyor? 
 
Evet, bahsettiğiniz gibi Propa Ofis Optima butik tarzda, A sınıfı bir ofis projesi. Büyükdere Caddesi ve Zincirlikuyu'nun merkezinde yer alan Propa Ofis Optima; konum avantajı, verimli kullanım alanları, konforu, teknolojisi ve düşük işletme maliyetleriyle başarılı bir iş yaşamının tüm gereksinimlerini karşılayacak nitelikte. İstanbul'un iş ve sosyal yaşamının tam kalbinde yer alan bu proje, üç ofis binasından oluşan Propa Ofis serisinin ikinci projesi. Aynı yerde bulunan ve TTNet'in kiraladığı Propa Ofis 1'i, 2011 yılında tamamlayarak teslim etmiştik. Projemiz İstanbul'un en verimli ofis binalarından biri. 
 
Verimlilik, A sınıfı ofis binalarında önemli kriterlerden biri. Biz. de bu konuya çok önem veriyoruz. Her ihtiyaca cevap verebilen esnek ve bölünebilir alanlar sunuyoruz. "Optima" kelimesi; başarıya ulaşmak için gerekli koşulların tümü ve optimum kullanım alanlarının çoğulu anlamına geliyor. 
 
Projemizin konseptini çok iyi tanımlayan bir isim olduğu için bu ismi seçtik. Projemizin değerli ve merkezi konumu, kolay erişilebilirlik ve mükemmel ulaşım ile toplu taşıma imkânları sunuyor. Bildiğiniz gibi Zincirlikuyu, yoğun talep gören ve yüzde 100'e yakın doluluğa sahip bir bölge. Daima yoğun talep gördüğü için yüksek kira getirişi ve prim değerine sahip. Biz de böylesine prestijli bir bölgede benzersiz bir yatırım imkanı sunabilmekten mutluluk duyuyoruz. 
 
Bu projenin detaylarını bizimle paylaşır mısınız? 
 
Toplam 6 bin metrekare inşaat alanı bulunan Propa Ofis Optima'da, 4 bin 150 metrekare ofis alanını satışa sunuyoruz. Ofis katları 465 metrekareden oluşuyor. Müstakil 4 bin 150 metrekare A sınıfı ofis binasından 78 metrekare ofis bölümüne kadar değişen alan ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu anlamda esnek, verimli ve işlevsel tüm alan taleplerine cevap verebilmekte. Propa Optima, A sınıfı ofis binalarının tüm özelliklerine sahip. Ofisler yükseltilmiş döşeme ve asma tavan yapımına uygun. Tasarruf ve performans odaklı, akıllı bina otomasyonuyla yönetilen, her bölüme bağımsız ısıtma-soğutma-taze havalandırma sunabilen, mükemmel ses ve ısı yalıtımı sağlayan, açılabilir camlar ve gün ışığı ile ferah ve konforlu çalışma alanları sunan bir proje. Bildiğiniz gibi otopark özellikle merkezi bölgelerde büyük bir sorun teşkil ediyor. Projemizde her 95 metrekareye bir araçlık kapalı otopark sunarak bu sorunu tamamen ortadan kaldırdık ve bu anlamda da kullanıcılarımıza önemli bir konfor sunduk. 
 
Projenin genelinde teknoloji, sürdürülebilirlik ve verimliliği esas aldık. Ofis katlarımızın yüzde 81 verimliliği ile projemiz İstanbul'un en verimli A sınıfı ofis binalarında biri. Bunun yanı sıra ofis kullanıcılarımız toplantı odaları, fitness stüdyo ve cafe-restoran gibi günlük tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek imkânlara da sahip. 
 
Projemizin teknolojik özellikleri oldukça yüksek standartlarda. Binanın tüm alanlarında, kullanılan elektronik ve mekanik sistemlerin bütününde bunu görmek mümkün. Örneğin, sadece ofis kullanıcılarımıza özel raporlama ve anlık takip hizmeti sunabildiğimiz Propa Ofis Optima'ya özel iPhone ve iPad uygulamaları bulunuyor. Bunun yanı sıra işletme yönetimiyle vereceğimiz hizmetler arasında resepsiyon-danışma ve concierge hizmetleri yer alıyor. Yüksek standartlara sahip ve kullanıcıların tüm konfor ihtiyaçlarını düşünerek tasarladığımız hizmetlerin odak noktası ise düşük işletme giderleri. 
 
Propa İnşaat'ın kaptan koltuğunda oturan başarılı bir iş adamı olarak gerçekleştirmeyi düşündüğünüz hedefleriniz hakkında da bilgi verir misiniz? 
 
Biz gelişime inanan bir şirketiz. Her yeni projemizde kaliteyi ve kullanıcı mutluluğunu yükseltmeyi hedefliyoruz. Tüm takım arkadaşlarımızla birlikte son derece özenli, dikkatli ve detaylı planlama ve çalışmaya inanıyoruz. Teknolojiyi yakından takip ediyor ve projelerimizde konfor ve verimlilik için teknolojik imkanları kullanmaya önem veriyoruz. Her projemizin tamamlanması ve hizmete girmesi sonrasında müşterilerimizin ve kullanıcılarımızın teşekkür ve iltifatları, bizleri de onore ediyor ve sürekli gelişim için teşvik ediyor. Çok sınırlı sayıda satışa sunduğumuz Propa Ofis Optima ofis katlarının yoğun talep göreceğine inanıyor ve devamı niteliğinde Propa Ofis 3 projemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
 
İş&Yaşam

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Propa Vista basına tanıtıldı
  • 20.09.2017 16:39

Propa Vista basına tanıtıldı

'Yeni Nesil Yaşam' konsepti ile tasarlanan Propa Vista projesi bugün gerçekleşti ...

Propa Vista'nın örnek dairesi hazır!
  • 31.10.2016 11:48

Propa Vista'nın örnek dairesi hazır!

Propa Vista'nın Kartal'daki satış ofisinde yapımı tamamlanan 1+1 örnek daire'yi ...

Aura Residence Kartal'da taksitler 1500 liradan başlıyor
  • 07.10.2011 15:15

Aura Residence Kartal'da taksitler 1500 liradan başlıyor

Propa İnşaat tarafından Kartal'da yükselen Aura Residence projesinde yer alan bi ...

Propa Vista’nın yüzde 65'i lansman öncesi satıldı
  • 20.09.2017 15:15

Propa Vista’nın yüzde 65'i lansman öncesi satıldı

Propa CEO'su Can Reşit Özçiçek, Propa Vista’nın basın toplantısında proje ile il ...

Propa Vista Kartal'da Anneler Günü'ne özel indirim!
  • 11.05.2017 10:58

Propa Vista Kartal'da Anneler Günü'ne özel indirim!

Propa İnşaat tarafından Kartal'da hayata geçirilen Propa Vista projesinde Annele ...

Gayrimenkulde yeni rekor 2017'de gelecek!
  • 06.02.2017 08:39

Gayrimenkulde yeni rekor 2017'de gelecek!

Kampanyalar ve yabancılara sunulan vatandaşlık hakkı gibi konular inşaat sektörü ...