maritbet girişmaritbet
Primak ve Forever, Türkiye pazarını inceliyor!

Primak ve Forever, Türkiye pazarını inceliyor!

Joao Xavier, 'Primark Türkiye için doğru bir marka ve onların gelmesi büyük bir olay olur' dedi

 

Joao Xavier, 'Primark Türkiye için doğru bir marka ve onların gelmesi büyük bir olay olur' dedi
 
Türkiye'ye yabancıların ilgisi artarak devam ediyor. Birçok marka Türkiye pazarına en doğru girişi yapabilmek için alışveriş merkezi yapan yatırımcılarla görüşüyor. Bu markalar arasında İngiltere'de 1 sterlinden başlayan çok uygun fiyatlarıyla tanınan, kasalarında uzun kuyruklar oluşan Primark ile ABD'de çok sayıda şubesi olan Forever 21 de var. Forum İstanbul ve Marmara Forum'un Genel Müdürü Joao Xavier, “Primark Türkiye için doğru bir marka ve onların gelmesi büyük bir olay olur. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'a girmek istiyorlar. Bizimle de görüşüyorlar. 2013'te bekliyoruz. Forever 21, kış aylarında gelme planı yapıyor” dedi.
 
Alışveriş merkezi yatırımlarıyla öne çıkan Türkiye'ye yabancıların ilgisi artarak devam ediyor. Birçok marka Türkiye pazarına en doğru girişi yapabilmek için alışveriş merkezi yapan yatırımcılarla yoğun görüşmeler yapıyor. Türkiye'ye girme planları yapan markalar arasında İngiltere'de 1 sterlinden başlayan çok uygun fiyatlarıyla tanınan, giyinme kabinleri ve kasalarında uzun kuyruklar oluşan Primark ile ABD'de çok sayıda şubesi olan Forever 21 de var.
 
Yerel ortak arıyorlar
 
Multi Development bünyesindeki Forum İstanbul ve Marmara Forum alışveriş merkezlerinin Genel Müdürü Joao Xavier, uluslararası markalardan Türkiye'ye büyük ilgi olduğunu belirterek, “Avrupa ve Amerika'da krizin etkileri devam ediyor ama büyüyen Türkiye pazarı moda markaları için bir cazibe merkezi haline geldi. Şu anda birçok marka Türkiye'de araştırma yapıyor, alışveriş merkezlerini inceliyor. Bizimle de görüşüyorlar. Forever 21 ve Primark bu markalar arasında. Türkiye'ye yerli partnerle gelmek istiyor yabancı markalar. Bu nedenle birkaç grupla görüşmelerini sürdürüyorlar. Primark, Türkiye için doğru bir marka ve gelmesi büyük bir olay olur. Türkiye, Azerbaycan ve Kazakistan'a girmek istiyorlar. 2013'te gelmelerini bekliyoruz. Forever 21 kış aylarında gelme planı yapıyor, pazarı araştırıyor” diye konuştu.
 
Apple'ın store için araştırma yaptığını, kısa sürede Türkiye'de büyüyen H&M'in Anadolu'da 10 mağaza açmaya hazırlandığını duyduklarını anlatan Xavier, uzun süredir Türkiye'ye geleceği konuşulan Abercrombie&Fitch markasının da son hazırlıkları yaptığını anlattı. Xavier, “Türkiye özellikle genç nüfusu nedeniyle birçok marka için ideal pazar. A&F kardeş markası Hollister ile birlekte gelecek. A&F cadde mağazalarını tercih ederken, Hollister alışveriş merkezlerine de girecek. Biz de Marmara Forum ve Forum İstanbul'da Holister'a ev sahipliği yapabiliriz” dedi.
 
Forum İstanbul ve Marmara Forum'un faaliyetleri hakkında da bilgi veren Joao Xavier, Forum İstanbul'un İstinye Park ve Cevahir ile birlikte İstanbul'da en iyi iş yapan 3 alışveriş merkezinden biri olduğunu vurguladı. Xavier, “Forum İstanbul çok iyi bir noktaya geldi. Sektörün köklü markalarını zorluyor. Marmara Forum da iyi geliyor. Forum İstanbul'da yüzde 20, Marmara Forum'da yüzde 25 ciro büyümesi var. İngiliz PMA'nın yaptığı araştırmaya göre İstanbul'da ilk 4 alışveriş merkezi İstinye Park, Marmara Forum, Forum İstanbul ve Cevahir. Bu şirketin raporları yatırımcılar tarafından çok önemseniyor” değerlendirmesini yaptı.
 
İstanbul Forum finalde
 
Bu arada Xavier'in verdiği bilgiye göre Forum İstanbul; şehircilik ve mimari alanda dağıtılan ve dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri sayılan ULI Global Awards for Excellence 2012'de finalist oldu. 29 projenin finale kaldığı Urban Land Institute ödüllerinde bu yıl finalistlerin çoğu ABD'den çıktı. Avrupa'dan sadece 6 proje finale kalırken Türkiye'den tek finalist Forum İstanbul oldu. Yenilikçi, finansal olarak başarılı, bulundukları bölgede topluma katkıda bulunan, çevreyle dost ve sosyal ihtiyaçlara cevap veren projeler 16-19 Ekim'de ABD, Colorado'da yapılacak final töreninde ödüllendirilecek.
 
Arap turistler ciroları % 50 arttırdı
 
SHOPPING Fest İstanbul'un alışverişe olumlu katkısı olduğunu söyleyen Joao Xavier, asıl artışın ise Arap turistler sayesinde yaşandığını anlattı. Joao Xavier, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul'da çok Arap turist var. Shopping Fest, tatil ve yaklaşan Ramazan ayı, Arap turist sayısındaki artışın en önemli etkenleri. Alışveriş merkezlerimizde satışlarını bu turistler sayesinde yüzde 30-50 arasında arttıran mağazalar var. Shopping Fest de geçen yıldan daha iyi. Haziran'a çekilmesinin çok olumlu katkıları oldu. Geçen yıl Mart'taydı. İnsanlar hangi mevsime göre alışveriş yapacağını kestiremiyordu. Şimdi herkes net alışveriş yapabiliyor.”
 
Forum'un alışveriş merkezleri ödülleri topladı
 
ALIŞVERİŞ merkezleri sektörünün uluslararası alanda en büyük organizasyonu olan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin (ICSC) her yıl düzenlediği ve en iyi pazarlama projelerine verilen Solal Pazarlama Ödülleri'nde (ICSC Solal Marketing Awards) Multi Development Türkiye tarafından geliştirilen ve yönetilen Forum İstanbul, Marmara Forum ve Forum Kayseri ödülleri topladı. Forum İstanbul ve Marmara Forum birer gümüş ödüle layık görüldü. Forum İstanbul alternatif gelir kategorisinde ‘turizm programı' ile ödül alırken, Marmara Forum satış promosyonu ve etkinlik kategorisinde ‘Marmara Forum uçuyor' ile Gümüş ödülün sahibi oldu. Forum Kayseri, Aralık 2011'de hayata geçirdiği büyük açılış kapsamında gerçekleştirilen ‘Forum Kayseri reklam yıldızlarını arıyor' projesi ile dijital medya kategorisinde ICSC Solal Marketing Ödülleri'nde jüri özel ödülüne layık görüldü.
Necla Dalan / Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...