maritbet girişmaritbet
PonceBloc, binayı yüzde 23 hafifletiyor

PonceBloc, binayı yüzde 23 hafifletiyor

Binayı yüzde 23 hafifleyen PonceBloc, deprem dayanımını artırıyor

Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan Türkiye'de konutların yüzde 45'i oturulamaz durumda, 6,5 milyon konutun ise acilen yenilenmesi gerekiyor. Bu tablo aslında ülke olarak depreme karşı ne kadar hazırlıksız olduğumuzu gözler önüne seriyor. Depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek ancak doğru inşaat teknikleri ve ürünlerle mümkün. İşte bu noktada binalarda kullanılan yapı elemanlarının hafif ve aynı zamanda dayanıklı olması çok önemli. Başta Almanya ve Fransa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden sonra artık Arkas önderliğinde Türkiye'de de üretilmeye başlanan yeni nesil hafif yapı elemanı PonceBloc, binaların ağırlığını yüzde 23 azaltarak deprem dayanımını aynı oranda artırıyor. Sadece 4,9 kilo ağırlığındaki standart bir PonceBloc duvar bloğu, yaklaşık 6 ton, yani kendisinin ortalama 1.200 katı kadar ağırlık taşıma kapasitesine sahip.

PonceBloc ile 10 katlı bir bina 1.410 ton hafifliyor

Ponza taşından doğal yöntemlerle üretilen ve Türk inşaat sektörünün yeni yapı elemanı olarak hafif ve dayanıklı yapısıyla dikkat çeken PonceBloc, nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye için devrim niteliğinde… PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu, her katında 150 metrekarelik 4 daire bulunan 10 katlı bir bina üzerinden ortalama bir hesaplama yapıldığında; PonceBloc ile inşa edilen bir yapıda duvarların 909 ton, asmolen tavanların ise 360 ton daha hafif olacağını söyledi. Sipahioğlu, ürünün hafif olması sebebiyle 141 ton daha az beton kullanılacağını da ekleyerek bu binanın PonceBloc sayesinde toplamda 1.410 ton hafifleyeceğini vurguladı. Bu özellikte bir binada ortalama 6 bin ton yük olacağını ifade eden Sipahioğlu, “PonceBloc ile bu 6 bin ton yükün 1.410 tonunu azaltmak, başka bir deyişle ortalama yüzde 23 daha hafif bir bina inşa etmek ve binanın deprem dayanımını yüzde 23 artırmak mümkün.” diye konuştu.

PonceBloc sayesinde duvar ustaları günde 4 ton daha az malzeme taşıyor

PonceBloc'un standart ölçülerdeki (19 cm x 39 cm x 19 cm) bir bloğunun sadece 4,9 kilo olduğunu belirten PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu, ürünün hafif olmasına rağmen darbe yükleriyle ilgili testlerde kendini ispatlamış, bina ömrü boyunca performansını koruyan dayanıklı bir yapı elemanı olduğunun altını çizdi. PonceBloc'un, binanın yaşam süresi boyunca deprem güvenliğinin maksimum seviyeye çıkmasına yardımcı olduğunu söyleyen Sipahioğlu, ürünün hafifliği sayesinde duvar ustalarının günde kişi başı 4 ton daha az malzeme taşıdığına da dikkat çekti.

PonceBloc Hakkında

PonceBloc, acentecilik, armatörlük, entegre lojistik hizmetleri ve liman işletmeciliği gibi ana iş kollarının yanı sıra farklı sektörlerde de faaliyet gösteren Arkas'ın inşaat sektöründeki yeni iştiraki oldu. 61 şirketi bünyesinde barındıran Arkas'ın faaliyet gösterdiği sektörlerdeki yenilikçi ve öncü kimliğine uygun olarak PonceBloc, Türkiye'nin yeni nesil, çevre dostu hafif yapı elemanı olmaya aday. PonceBloc duvar malzemesi olarak kullanılmasının yanı sıra asmolen şekliyle de döşemeler için hem hafif hem de yanmaz bir alternatif.

Türk inşaat sektörünün yeni yapı elemanı olarak hafifliği ile devrim yaratacak PonceBloc, Fransız know how'ına ek olarak Alman teknolojisi ve dizaynı ile Kayseri'de üretiliyor. Ponza taşından üretilen PonceBloc, hafifliğinin yanı sıra çevreci, yüzde yüz geri dönüştürülebilir doğal bir ürün. Üstün ısı ve ses yalıtım performansına sahip PonceBloc, kolay uygulama imkanı ve uzun yapı ömrü ile de fark yaratıyor.

www.poncebloc.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özge Sipahioğlu PonceBloc'un detaylarını anlatıyor
  • 30.11.2013 17:18

Özge Sipahioğlu PonceBloc'un detaylarını anlatıyor

PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu PonceBloc'un detaylarını emlaktasonda ...

PonceBloc, 2014’ün  ‘En İyi Yapı Malzemesi’ seçildi
  • 27.11.2014 09:40

PonceBloc, 2014’ün ‘En İyi Yapı Malzemesi’ seçildi

Arkas’ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, Arkitera tarafından düzenlenen tö ...

PonceBloc, İzmir Yapı Fuarı'nda ziyaretçi akınına uğradı
  • 14.11.2014 15:45

PonceBloc, İzmir Yapı Fuarı'nda ziyaretçi akınına uğradı

Arkas’ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, İzmir Yapı Fuarı standında 20 bin ...

PonceBloc 37. Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yerini alacak
  • 29.04.2014 08:14

PonceBloc 37. Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda yerini alacak

Arkas’ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...

PonceBloc 4 kat tasarruflu A sınıfı binalara imza atıyor
  • 07.01.2014 11:22

PonceBloc 4 kat tasarruflu A sınıfı binalara imza atıyor

PonceBloc Pazarlama Müdürü Özge Sipahioğlu, Enerji Verimliliği Haftası’nda açıkl ...

PonceBloc, bayi ağıyla hızla Türkiye geneline yayılıyor
  • 16.12.2013 13:44

PonceBloc, bayi ağıyla hızla Türkiye geneline yayılıyor

3 ayda 15 bayiye ulaşan PonceBloc, yakında tüm Türkiye’de binaların yükünü hafif ...