maritbet girişmaritbet
Polisan Holding halka açılıyor!

Polisan Holding halka açılıyor!

Kurumsal yapısını pekiştirmek adına önemli bir adım atan Polisan Holding, sermayesinin % 5.34’luk kısmını halka arz ederek, borsaya “merhaba” diyor

Kurumsal yapısını pekiştirmek adına önemli bir adım atan Polisan Holding, sermayesinin % 5.34'luk kısmını halka arz ederek, borsaya “merhaba” diyor.
Kimya Sektörü'nün lider firmalarından Polisan Holding'in halka arzında son noktaya gelindi.

Deniz Yatırım'ın konsorsiyum lideri görevi üstlendiği halka arzın Mayıs ayının ortalarında tamamlanması planlanıyor. Halka arzda hisse fiyatı 2,25 TL olarak belirlendi.
Polisan Holding, sermayesinin 350.250.000 TL'den 370.000.000 TL'ye artırılması yoluyla ihraç edilecek 19.750.000 TL nominal değerli payların halka arzını öngörüyor.
Bünyesinde 7 ana kuruluşu barındıran Polisan Holding, halka arz sonrası elde edeceği kaynağı yeni yatırımlarında kullanacak.
Merkezi Gebze Dilovası'nda bulunan Polisan Holding bünyesinde, Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ,Polisan Kimya Sanayii A.Ş. Poliport Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Tarımsal Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Polisan Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.,Polisan Yapı Kimyasalları A.Ş. ve Rohm and Haas Kimyasal Ürünler Üretim Dağıtım ve Tic. A.Ş. firmaları yer alıyor.
Polisan CEO'su Erol Mizrahi; “Polisan Holding'in halka arzını çok önemli bir adım olarak görüyoruz.”
Halka arz nedeniyle düzenlenen basın toplantısında söz alan Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi; “Polisan Holding'in halka arzını çok önemli bir adım olarak görüyoruz.” diyerek, halka arz ile kazanç ve başarılarımızı halkımızla paylaşmayı amaçladıklarını ifade etti.
 
Cafer Bakırhan: “Halka arz sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek.”
Toplantıda halka arza aracılık eden DenizYatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan da bir sunum yaptı. Bakırhan, “Polisan Holding'in sermayesi 350.250.000 TL'den, 370.000.000 TL'ye yükseltilip, artırılan 19.750.000 TL'lik kısım şirket ortaklarının rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile halka açılacak. Hisse satış fiyatı 2,25 TL olarak belirlenirken, halka arz büyüklüğü 44.437.500 TL olacak.”diyerek, halka arzın SPK onayını müteakiben Mayıs ayının ortalarında tamamlanmasının planlandığını açıkladı.
Bakırhan, ayrıca halka arzdan hisse alan yatırımcıların 3.ayın sonunda aldıkları hisselerin tümünü geri satma haklarının olacağını ve geri alım fiyatının 2,30 TL olarak belirlendiğini belirtti.
Bakırhan, halka arz edilecek hisselerin %83'ünün bireysel yatırımcılara, %10'unun kurumsal yatırımcılara, %7'sinin Polisan Bayi ve Çalışanlarına ayrıldığını belirtti.
Bitlis Ailesi'nin 1945 yılında başlayan ticari hayatı bugün sektörünün öncü kuruluşu olarak sürüyor!
Bitlis Ailesi'nin, 1945 yılında tekstil ile başlayan ve daha sonra kumaş ve dokuma faaliyetleriyle devam eden ticari hayatı, 1964 yılında kimya sanayine girmeleri ile devam etti. 70'li yıllarda halen faaliyet gösteren Dilovası tesislerinin kuruluşu ve 1985 yılında boya tesisleri kurulmasıyla hızlı bir gelişim gösterdi.
Polisan Holding, 2008 yılında Türkiye ve dünyada ilk defa boya sektörüne farklı bir bakışla, iş kolu tanımını değiştirerek, ürünlerini, boyanın ötesinde bir kavram olan “ev kozmetiği” ile konumlandırdı. Polisan, "biz sadece boya değil, ev kozmetik ürünleri üretiyoruz" dedi ve ürünlerini, Dünyada ve Türkiye'de sadece Polisan'ın tescil sahibi olduğu "HOME COSMETICS" olarak adlandırdı.
Kuruluş ilkesi olarak, sürekli gelişimi benimseyen Polisan Grubu, yurtiçi ve yurtdışı atılım hızını artırarak sürdürmekte ve Türk Kimya sektörünün öncü kuruluşlarından biri olmaya devam etmektedir.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!
  • 15.12.2022 16:03

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!

Polisan Holding CEO'su Mehmet Hacıkamiloğlu, "Holding olarak hem yeşil dönüşüm h ...

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti
  • 12.11.2022 13:08

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti

Polisan Holding, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Dilovası'nın Tavşan ...

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı
  • 15.03.2022 11:48

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı

Türkiye’de özellikle kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde pek çok il ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu
  • 27.02.2021 17:16

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu

Polisan Holding, 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri ...