maritbet girişmaritbet
Polisan Boya ile Poliport’ta karbon izi hesaplama ve raporlama çalışmaları başlıyor!

Polisan Boya ile Poliport’ta karbon izi hesaplama ve raporlama çalışmaları başlıyor!

Polisan Holding, iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek ve kurumsal bazda sorumluluğunu yerine getirmek amacıyla iştirakleri Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.,Polisan Kimya Sanayi A.Ş. ve Poliport Sanayi ve Ticaret A.Ş. bünyesinde Karbon Ayak İzi Hesaplama ve Raporlama çalışmalarına başlıyor

Türkiye'de kimya sektörünün önde gelen şirketlerinden olan Polisan Holding, sektördeki öncü konumunu sürdürülebilirlik alanında attığı adımlar ile güçlendiriyor. Kurumsal sürdürülebilirliğin karşısındaki en önemli tehditlerden biri olan iklim değişikliğine karşı, Polisan Holding'in üç şirketinde başlayacak olan çalışma ile birlikte Polisan Boya, Polisan Kimya ve Poliport'un 2012 yılındaki tüm faaliyetlerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarıuluslararası kabul görmüş Sera Gazı Protokolü'ne göre hesaplanarak, ISO 14064 standardına göre raporlanıyor.

Gelişen teknoloji ile birlikte sanayilerin ve insanların son 150 yılda atmosfere kontrolsüz bir şekilde sera gazları (kömür, petrol, doğalgaz) salarak, küresel ısınma sonucunda aşırı kuraklıklar, seller, kasırgalar, deniz seviyelerinin yükselmesi, biyoçeşitliliğin azalması gibi insanlığın dünya üzerindeki geleceğini tehdit eden bir sürece girildi. İklim değişikliği insanoğlunun dünya üzerindeki sürdürülebilirliğine karşı en büyük tehdit olarak dikkat çekiyor.

Karbon Salımı Hesaplanacak
Polisan Holding, çevre ve iklim değişikliğine karşı duyarlılığını göstermek üzere hem bireysel hem de kurumsal bazda önlemler almak ve kendi sorumluluğunu yerine getirmek için karbon salınımının iklim değişikliğine olan etkisini hesaplama kararı aldı.   

“Çevreye ve İnsana Duyduğumuz Saygı İlkemiz Doğrultusunda Çalışmayı Başlattık”
Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahide, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, karbon salınımının ölçülmesinin her geçen gün daha fazla önem arz eden, gelecek nesiller ve bizler için hayati önem taşıyan bir konu olduğunu vurgulayarak, “Polisan Holding olarak bizde çevreye ve insana duyduğumuz saygı ilkemiz doğrultusunda Karbon Ayak İzi dönemini başlattık. Karbon Ayak İzi çalışması ile hem kendi, hem de insanlığın geleceğine yatırım yapacağız.Kurumsal Karbon Ayak İzi sürdürülebilir yarınlara ulaşmada ve global ölçekte rekabet avantajını arttırabilmek adına önemli bir kavram haline geliyor. Gerçekleştirilecek çalışma Polisan Holding'in düşük karbon ekonomisine geçişine de destek olacak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!
  • 15.12.2022 16:03

Polisan Holding'in yeşil fabrika yatırım bütçesi 60 milyon euroyu buldu!

Polisan Holding CEO'su Mehmet Hacıkamiloğlu, "Holding olarak hem yeşil dönüşüm h ...

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti
  • 12.11.2022 13:08

Polisan Holding, 54 dönüme 3 bin ağaç dikti

Polisan Holding, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Dilovası'nın Tavşan ...

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı
  • 15.03.2022 11:48

Polisan Kansai Boya, İngiltere'ye hızlı giriş yaptı

Türkiye’de özellikle kimya, boya ve liman işletmeciliği sektörlerinde pek çok il ...

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti
  • 11.01.2022 10:52

Polisan, iklim değişikliği program notunu "B" seviyesine yükseltti

Polisan Holding, CDP’nin İklim Değişikliği Programı ve Su Güvenliği Programı'nda ...

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu
  • 27.02.2021 17:16

Polisan Holding, TEİD üyesi oldu

Polisan Holding, 150’yi aşkın üyeye ulaşan Etik ve İtibar Derneği (TEİD) üyeleri ...