maritbet girişmaritbet
Polisan, 20 ilde 25 bin binayı boyadı

Polisan, 20 ilde 25 bin binayı boyadı

Boya kullanma bilincini artırmayı hedefleyen Polisan, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında boyadığı illere son olarak Erzurum’u ekledi.

 

Boya kullanma bilincini artırmayı hedefleyen Polisan, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında boyadığı illere son olarak Erzurum'u ekledi.
 
Bugüne dek 25 bin bina boyayan Polisan, il genelinde evini boyatmak isteyenlere 1 yıl boyunca yüzde 50 indirim ve 6 ay vade uygulayacak. Firma, 10 bin metrekare alanı da ücretsiz boyayacak. Polisan Boya Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, Erzurum'un boyadıkları 20'nci il olduğunu belirterek, boya kullanımını Avrupa ortalamasına çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti. İlk olarak Kadir Topbaş'ın Beyoğlu Belediye Başkanı olduğu dönemde Pera Palas Oteli'ni boyadıklarını belirten Bitlis, proje hakkında şunları söyledi: “Daha sonra Topbaş'ın ricası üzerine Beyoğlu'ndaki diğer eski binaları boyadık. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu ilkokulu biz boyadık. Diğer büyük markaları da alıp Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) ile sorumluluk aldık. En büyük projelerimizden biri Mardin'de oldu. İstanbul'da Eyüp, Beyoğlu, Sarıyer, Pendik, Gaziosmanpaşa; İzmit, Mardin, Isparta gibi yerleri boyadık. Şu an kentsel dönüşüm kapsamında 50 milyar TL bedelsiz boya talebi bulunuyor.”
 
Boya işine girdikleri 1986'da Türkiye'de yılda 70-75 bin ton boya üretildiğini hatırlatan Bitlis, “Bugün 500 bin ton. Bunun 100 bin tonunu biz üretiyoruz. Ülke ortalaması 7.5 kiloya çıktı” dedi. 2009 yılında tonajlarının yüzde 4, cirolarının ise yüzde 14 arttığını vurgulayan Bitlis, bu yılın başından beri ise yüzde 35 tonaj artışı kaydettiklerini söyledi. İnşaat sektörünün boyaya çok fazla bir etkisi olmadığını da kaydeden Bitlis, “Türkiye'de 17 milyon konut var. Diğer yapılarla birlikte bu 50-60 milyon yapıya tekabül eder. Yılda 300-400 bin konut yapılıyor. Önemli olan konutların yeniden boyanması” diye konuştu.
 
6 bin bayi
Ülke genelinde 42 distribütör ve onların altında 6 bine yakın bayilerinin olduğunu dile getiren Bitlis, yurt dışında ise boyanın çok büyük bir ihracat maddesi olmadığını ve her ülkenin boyasını kendisinin ürettiğini aktardı. Azerbaycan, Bosna Hersek, Türkmenistan, Irak ve Mısır'a yılda 10 milyon dolara yakın hammadde ihraç ettiklerini anlatan Bitlis, boya kullanımında büyük şehirlerin başı çektiğini aktardı.
 
Sektörde birincilik söyleyene dava açıyoruz
SEKTÖRDE birincilik, ikincilik gibi söylemlerin doğru olmadığını savunan Necmettin Bitlis, “Daha önce sektörde birinci olduğunu söylediği için DYO'ya dava açtık ve kazandık. Şimdi de Filli Boya aynı şeyi söylüyor. Onlara da dava açtık. Henüz sonuçlanmadı” dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz