maritbet girişmaritbet
Polat Tower Residence 'da 1500 kişi ölümden döndü!

Polat Tower Residence 'da 1500 kişi ölümden döndü!

Polat Tower'da çıkan yangının ardından Adnan Polat ilk açıklamasını yaptı

 

Polat Tower'da çıkan yangının ardından Adnan Polat ilk açıklamasını yaptı. İşte Adnan Polat'ın yangın açıklaması:
 
Polat Tower'da çıkan yangının ardından Adnan Polat ve Kadir Topbaş bölgeye geldi. Polat, "Binada 1500 kişi yaşıyor. Herkes çıkıyor. Hatta bizim çocuklar 4-5 tane süs köpeğini bile çıkardı" dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Polat Tower Residence'daki yangında mal kaybı olmasına rağmen can kaybı olmadığını belirterek, “Bu olay bize bunu gösterdi; çok akıllı bir bina yapmışlar. Sistem kendi kendini soğuttu, yangın sistemleri çalıştı, bu tabi ki içeriye sirayet etmesini önledi. İçerideki sistemleri kapattı, gaz sistemlerini kesti. İçeride olası bir gaz sıkışmasına ve patlamasına mahal vermedi ve içeriye ters basınç vererek, dumanının içeriye girmesini önledi” dedi. Topbaş, olay yerindeki incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Adnan Polat ve ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Mal kaybı var ama can kaybı yok” diye konuştu. 
 
İtfaiyenin, ihbarın kendilerine ulaşmasının ardından 3 dakika sonra yangına müdahale ettiğini kaydeden Topbaş, 30 araç ve 100 personelle çalışıldığını anlattı. 
 
İstanbul'a yapılan binaların “akıllı” olması gerektiğini, bu nedenle Adnan Polat 'a teşekkür ettiğini kaydeden topbaş, şöyle konuştu: 
 
“İstanbul'a yapılan gökdelenlerde yanıcı malzemelerden mümkün mertebe kaçınılması gerekiyor. Bu olay bize bunu gösterdi; çok akıllı bir bina yapmışlar. Sistem kendi kendini soğuttu, yangın sistemleri çalıştı, bu tabi ki içeriye sirayet etmesini önledi. İçerdeki sistemleri kapattı, gaz sistemlerini kesti. İçeride olası bir gaz sıkışmasına ve patlamasına mahal vermedi ve içeriye ters basınç vererek dumanının içeriye girmesini önledi.” 
 
Topbaş, İtfaiye Daire Başkanı'nın verdiği bilgilere de değinerek, binanın yangın merdivenlerinin gayet rahat olduğunu, tahliye için insanların oraya alındığını anlattı. 
 
Binanın yazılım program değerinin Adnan Polat 'ın ifadesine göre 6 milyon dolar olduğunu belirten Topbaş, şunları kaydetti: 
 
“Bu yatırımın işte bugün sonucunu görüyoruz. Bir facia yaşanabilirdi. Demek ki, bilime ve teknolojiye çok dikkat etmek gerekiyor. İtfaiye araçlarının dahi ulaşamayacağı irtifalar var, şu anda bizim burada 50 metreye ulaşan merdivenimiz var ama burada 112 metrelik bir yükseklik var. Şunu da net ifade edebilirim; göreve geldiğimden itibaren itfaiyemizi çok geniş bir çapta teçhiz ettik. Ekiplerimiz her sabah antrenman yapmaktalar, şu anda New York itfaiyesi ile eşdeğer olduğumuzu net olarak ifade etmeliyim. Yangının çıkış nedeni ile ilgili bazı iddialar var ama net olarak bilmiyoruz, daha sonra belli olacak.” 
 
Olayla ilgili yaptıkları değerlendirmede, Adnan Polat 'ın kendisine, “Bu, İstanbul 'daki gökdelenlere bir uyarı, buna göre dikkat edilmesini, yapılarımızın buna göre yapılmasını bize gösteriyor” dediği bilgisini veren Topbaş, kendilerinin de buna katıldığını aktardı. Topbaş, belediyeler olarak daha hassas olmak zorunda olduklarını vurgulayarak, “Çünkü buralarda binlerce insan çalışıyor. New York'taki ikiz kuleler faciasını hep beraber izledik ve gördük. Kentimizde böyle bir facianın yaşanmasını istemiyoruz, yatırımcılarımızın da bu hassasiyeti göstermesi gerekiyor” diye konuştu. Topbaş, yapıların yangın yönetmeliğine uygun yapılması gerektiğini de hatırlattı. 
 
'Sistem, kendini korudu'
 
Polat Holding'e ait Polat Tower Recidense'nin sahiplerinden Adnan Polat da, basın mensuplarının soruları üzerine, şunları söyledi: 
 
“Yangını ofisimdeyken haber aldım. İtfaiye yangın başladığı anda burdaydı. Bu trafikte bunun olması büyük hüner. Cephedeki yangın başladığında binanın içindeki dogalgaz hattı kesildi. Asansörler durdu. Merdivenlere yüksek basınçlı hava verildi. Anons yapıldı. Odalar su içinde kaldı. Buraya çok ciddi bir yatırım yaptık iyi ki de yapmışız. Can kaybı olmaması en büyük tesellemiz. Binada 1500 kişi yaşıyor. Herkes çıkıyor. Hatta bizim çocuklar 4-5 tane süs köpeğini bile çıkardı. Sadece görmüş olduğunuz dış cephede hasar oluştu. Binanın içinde herhangi bir şey yok. Çünkü sistem yangın anında hemen reaksiyon gösterdi, çalışmaya başladı. Onun için yangın içeriye girmemiş. İtfaiye çatıdan aşağıya doğru kontrol ederek indi. Sistem burada kendini korudu. Bundan sonra, Belediye Başkanı Kadir Topbaş da söyledi, ' İstanbul için her işte bir hayır vardır' derler, bu bir uyarı oldu. Gökdelenleri yaparken de bu hassas teknolojinin kullanılması gerektiğini bize gösterdi. Yangının neden kaynaklandığını şu anda bilmiyoruz. İtfaiyeye, Kadir Topbaş 'a ve Mustafa Sarıgül'e, itfaiyeye çok teşekkür ediyorum. Çok ani reaksiyon gösterdiler. Kısa bir sürede geldiler ve kısa sürede söndürdüler.” 
 
'En uzun merdiven kullanıldı'
 
Avrupa'nın en yüksek konut binalarından biri olan ve 152 metre yüksekliğindeki binanın tasarımı, stüdyo ev tipi. 33 katı konut 42 katlı kulenin, her konut katında 12 olmak üzere 406 tane stüdyo dairesi bulunuyor. Rezidansta, 81 ve 71 metrekarelik stüdyo daireler bulunuyor ve daireler, bir oda, bir salon, banyo ile mutfaktan oluşuyor. 
 
650 araç kapasiteli otoparkı, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi bulunan bina, 33 bin noktasında ana bilgisayarın kontrolü altında tutuluyor ve yaratılan otomasyon senaryosuyla dünyada rezidans uygulamaları içerisinde ilk sıralarda yer alıyor. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi 'nden yapılan açıklamada ise, Şişli Fulya'da 42 katlı Polat Tower Residence'ın dış cephesinde meydana gelen yangının İstanbul İtfaiyesi'ni alarma geçirdiği belirtildi. Yangının 45 dakikada kontrol altına alınarak söndürüldüğüne işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
“Saat 10.40'ta gelen ihbarla Mecidiyeköy İtfaiye grubu 3 dakikada olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. İlk grubun takviye istemesiyle birlikte Beyoğlu , Beşiktaş , Şişli, Fatih, Seyrantepe, Başakşehir, Gazi, Kayışdağı, Bakırköy grupları bölgeye sevk edildi. Ekipler kısa aralıklarla olay yerine giderek yangına müdahale etmeye başladı. Yangına, 34 araç 111 personel müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Yangına 52 metrelik (dünya standartlarının en uzun) yangın merdiveni, Kocayusuf Ahtapot, çeşitli özelliklere sahip araçlar ve uzman bir kadro ile müdahale edildi.” 
 
Forexpros

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!
  • 17.11.2022 11:09

Piyalepaşa İstanbul Premium görücüye çıktı!

Piyalepaşa İstanbul Premium projesi görücüye çıktı. Muhteşem lokasyonu, lüks det ...

"Her ay 500 daireyi teslim ediyoruz"
  • 25.10.2018 10:11

"Her ay 500 daireyi teslim ediyoruz"

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Piyalepaşa projesindeki teslim ...

Adnan Polat Piyalepaşa projesi ve sektörle ilgili konuşuyor
  • 24.10.2018 18:50

Adnan Polat Piyalepaşa projesi ve sektörle ilgili konuşuyor

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, sakinlerinin yaşamaya başladığ ...

Adnan Polat "Sektörde nakit sıkıntısı yaşanıyor"
  • 06.10.2017 10:51

Adnan Polat "Sektörde nakit sıkıntısı yaşanıyor"

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, GYODER'in Erzurum'da düzenledi ...

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!
  • 15.03.2017 14:50

Adnan Polat, MIPIM'de ESD'ye konuştu!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, hayata geçirdikleri kentsel dö ...

Adnan Polat: 1 metrekare hak sahibine nasıl daire vereyim?
  • 10.05.2016 14:49

Adnan Polat: 1 metrekare hak sahibine nasıl daire vereyim?

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, özel sektör tarafından hayata ...