maritbet girişmaritbet
Philippe Starck, geometrik bir temayı süslüyor!

Philippe Starck, geometrik bir temayı süslüyor!

Silindirden Işıklı Kareye Yeni Banyo Mobilyaları Philippe Starck’ın, Starck 1 banyo serisi için 1994’te tasarladığı lavabo altı mobilya ünitesi en iyi bilinen banyo mobilyalarından biri. Ayırt edici konik biçimli bu ünite, dünyanın en yüksek binası olan Burj Halife gibi tüm dünyadaki prestijli ortamlarda bulunuyor

 

Silindirden Işıklı Kareye Yeni Banyo Mobilyaları Philippe Starck'ın, Starck 1 banyo serisi için 1994'te tasarladığı lavabo altı mobilya ünitesi en iyi bilinen banyo mobilyalarından biri. Ayırt edici konik biçimli bu ünite, dünyanın en yüksek binası olan Burj Halife gibi tüm dünyadaki prestijli ortamlarda bulunuyor. 
 
Philippe Starck şimdi, Duravit için bu konik biçimin geometrik çeşitlerini hazırladı. Bilinen ve sevilen "kova"nın da artık silindir ve küp biçimleri var. Tasarımcı aynı zamanda, dairesel ile üçgenimsi oval arasında değişen çeşitli tezgah üstü lavaboları ve bunlara uygun yeni aynalar ve aynalı dolaplar aracılığıyla geometrik çeşitliliği devam ettiren, dikdörtgen biçimli yeni alçak dolaplar tasarladı.
 
Havada Monoblok Olarak Duran Silindir ve Kübik
 
Starck, mobilyaları silindir ve kübik biçiminde tasarlarken orijinal konik biçimin kanat-kapı ilkesine sadık kaldı: Elemanların iç kısımları tamamen açılarak ilave saklama alanı sağlıyor. Geometrik biçimler hem soldaki hem de sağdaki kapıların içlerine tepsi olarak dahil edilmiş. Bu da hem pratik erişim imkanı hem de çekici bir görüntü oluşturuyor. Mobilya elemanlarında kapıları açmak için sola ya da sağa kaydırılabilen kesintisiz, eksiz bir alüminyum şerit bulunuyor. Bölme çizgisinin kendisi gizlenmiş durumda ve seramik ünite ile mobilya arasındaki geçiş de pürüzsüz bir uyum sağlayarak bütünlük sağlanıyor. Duvara monteli mobilyaların monoblok karakteri kusursuz biçimde korunmuş, gölge boşlukları da bunların havada durma karakterini daha da vurguluyor.
 
Dikdörtgen Çizgilerde Alçak Dolaplar
 
Yeni dikdörtgen biçimli alçak dolapların çeşitli boyları var. Starck burada geometrik etki yelpazesini dairesel, kare ve üçgenimsi oval biçimli yeni seramik konsol lavabolarla genişletti. Starck mobilyalarının karakteristik bir özelliği de dizle dokunulduğunda bile rahatça açılan geniş çekmeceleri. Çekmecelerin yanlarını süsleyen 6 cm genişliğindeki alüminyum şeritler, uzun dolapta da kendini gösteriyor. Buna uyumlu olarak mobilyaların iç kısımları siyah ya da beyaz boyayla veya meşe tasarımla çekici bir zıtlık oluşturacak şekilde alüminyum renginde.
 
Döner Eksenli ve Işıklı Kareli Aynalı Dolap
 
Philippe Starck'ın yeni geometrik yaklaşımında aynalar ve aynalı dolaplar da yeniden tanımlanıyor. Tüm çeşitlerde çok hafif bir ışığın özel bir film aracılığıyla dağıtıldığı "ışıklı kare" var. Buna ilave olarak hoş ortam ışığı üstten ve yandan duvara yansıtılıyor. Işıklı kare daima aynalı dolabın sabit sağ tarafında bulunuyor ve sol taraf buraya döner bir eksenle bağlanıyor. Alüminyum renkli ahşap kutular döner kısmın arka tarafına takılıyor. Bu kutular gerektiğinde dönerek ön tarafa geliyor ve günlük ihtiyaç duyulan tüm banyo malzemelerine hemen erişebilmeyi sağlıyor. Aynalı dolabın yeni yorumu; basit ama etkili...

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!
  • 03.08.2022 13:20

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!

Gizmodern'in katlanabilir çöp kovası evinizi birçok bölümüne asılarak kullanılıy ...

Axor'dan şeffaf batarya!
  • 28.04.2021 11:09

Axor'dan şeffaf batarya!

Philippe Starck tarafından tasarlanan Axor Starck bataryalar suyu tam görünür ol ...

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!
  • 01.06.2015 12:24

Philippe Starck, G YOO'yu anlattı!

G YOO Güneşli'nin tasarımcısı Philippe Starck, projenin tasarımını açıkladı. ...

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı
  • 26.11.2014 17:05

G - YOO Inspired by Starck basın lansmanı

Mar Yapı, Philippe Starck ile işbirliği yaptığı G - YOO Inspired by Starck proje ...

İşte 2016'nın en moda banyo tasarımları!
  • 24.08.2016 15:58

İşte 2016'nın en moda banyo tasarımları!

Bir çok marka ve tasarımcıların hazırladığı banyo tasarımları şık ve estetik çiz ...

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi
  • 24.11.2014 14:23

Mar Yapı G Yoo Güneşli foto galerisi

Dünyanın en ünlü tasarımcıları arasında yer alan Philippe Starck imzalı G Yoo pr ...