maritbet girişmaritbet
Perili Köşk Borusan Holding'in yat projesine ev sahipliği yapıyor!

Perili Köşk Borusan Holding'in yat projesine ev sahipliği yapıyor!

Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Borusan Holding yat işine giriyor. Distribütörlük (BMW, Land Rover, Caterpillar), çelik, lojistik ve enerjide önemli yatırımları bulunan Borusan son olarak denize açılmaya karar verdi.

 

Türkiye'nin önde gelen sanayi gruplarından Borusan Holding yat işine giriyor. Distribütörlük (BMW, Land Rover, Caterpillar), çelik, lojistik ve enerjide önemli yatırımları bulunan Borusan son olarak denize açılmaya karar verdi.
 
Borusan'ın patronu Ahmet Kocabıyık'ın fikir babası olduğu yat işi büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Grubun yönetim merkezi olan İstanbul Rumelihisarı'ndaki tarihi ‘Perili Köşk'te tohumları atılan yeni yatırımın Avrupa çapında bir boyut kazanması için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
 
Yeni bir şirket kurulmadan önce yat işi Borusan Mühendislik bünyesinde başlıyor. Sektör kaynaklarının anlattığına göre faaliyetler için Borusan Marine markası seçildi. Hatta borusanyatcilik.com.tr ve borusanyatching.com.tr internet adresleri de şimdiden rezerve edildi.
 
Üretim Gebze'de...
Üretimini Gebze'de kurduğu tersanede gerçekleştiren Borusan Mühendislik, Borusan Marine aracılığıyla ilk olarak ünlü Fransız yat şirketi Rhea'nın Trawler serisinin üretimine başladı. Borusan, gelecekte Avrupa'nın önde gelen tüm yat markaları için üretim yapmayı planlıyor.
 
Türkiye'nin yatçılıkta iddialı hale gelmesiyle büyük grupların ilgisi de sektöre yöneldi. Koç Holding'den Sanko'ya, Profilo Grubu'ndan Kıraça Holding'e kadar birçok büyük grup yat üretiminde iddialı konumda. Artan talep karşısında Türkiye'deki tersanelerin tekne ve yat siparişlerini yetiştirmekte zorlandığı da biliniyor. Rhea yatlar lüks kamaralarıyla dikkat çekiyor. Yatların dünya turunda bile kullanılabileceği belirtiliyor.
 
Fiyat 1.5 mİlyon euro'ya kadar çıkıyor
 
Borusan'ın şu anda Gebze'de inşa ettiği model 14.5 metrelik Rhea Trawler 47... Bu yat serisi ağustosta suya indirilecek. 2 kabinli Trawler 47 bu yıl Cannes Boat Show'da da boy gösterecek. Borusan bünyesinde inşa edilecek bir diğer model ise Rhea Trawler 36. Bu yatın kalıplarının da ağustosta bitmesi ve ardından üretime geçilmesi planlanıyor. Rhea markalı yatların Avrupa'daki satış fiyatları 350 bin euro ile 1.5 milyon euro arasında değişiyor. 1996'da Bertrand Danglade tarafından kurulan Rhea Marine en iddialı Fransız yat markaları arasında. Rhea bugüne dek 600 civarı yat üretmiş.
 
Serkan Arman / Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de
  • 15.01.2026 10:31

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de

Yüksek performanslı ekran teknolojileriyle geliştirilen yeni nesil TV deneyimi, ...

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 13.01.2026 10:55

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor

Türkiye mobilya sektörü, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ile dünya mobilya e ...

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün
  • 12.01.2026 15:25

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yaklaşık %30’u binalarda gerçekleşirken, bu ...

Medcem Çimento Grubu'nun Antwerp terminali faaliyete başladı
  • 07.01.2026 17:23

Medcem Çimento Grubu'nun Antwerp terminali faaliyete başladı

Medcem Çimento Grubu, küresel büyüme stratejisi doğrultusunda Avrupa'daki varlığ ...